Hedefsiz Gençlerbirliği yenilince normal,hedefsiz ve kaostaki Beşiktaş yenilince normal değil?Takımlar maçlarını oynadılar. Bursaspor, o dönem Ersun Yanal’ın çalıştırdığı UEFA’ya katılmayı garantilemiş, 8 as oyuncusundan yoksun Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup ederek uğurladı. Altay ise deplasmanda o dönem Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı ve “tam kadro” çıkan İstanbulspor ile 0-0 berabere kaldı. Bursaspor 36 puanla ligde kaldı, Altay 35 puanla küme düştü.
Kardeş takım Ankaragücü son hafta Sebatspor'a yenilince Sebat düşmüyor,Bursaspor düşüyor.Aynı şekilde Beşiktaş Rizespor'a yeniliyor,Rize düşmüyor Bursaspor düşüyor.Ancak Bursaspor'un düşmesinin sorumlusu Beşiktaş oluyor?Bir bakalım, Beşiktaş o dönem kimlere kaybetti kaybetmese nolurdu? Ligden düşmüş Adanaspor'a kaybettiler, İstanbulspor'la oynadılar berabere kalsalar İstanbulspor düşüyordu, yenildiler. Sebat'la oynadılar puan alsalar Sebat düşecekti, yenildiler. Rizespor ile oynadılar puan alsalar Rize düşecekti, yenildiler.
Yine tekrarlıyorum.Hiçbir takımı suçlamıyorum.Belirtmek istediğim Bursasporluların düşmelerinden bizi sorumlu tutmalarının gereksiz olduğu.Bu yüzden bu yazıyı paylaştım,tartışalım istedim.