maç ne güzel başlamıştı hakem maçı bu hale getirdi.
Gılovaçki de gitti.2 dakikada 2 kart Noumanın rekorunu kırdı.![]()
Trabzonspor bu maçı alacak bir oyun ortaya koymadı, maç daha bitmedi ama burdan çevireceklerini sanmıyorum, Fenerbahçe haketti ve kazandı.
Hakeme gelince, bence hiçbir takıma yaranmaya falan çalışmıyor, tamamen kötü ve eyyamcı bir yönetim sergiledi. Hatalı karar veriyor, sonrasında telafi etmek için başka bir hatalı karar veriyor, zaten bizim hakemlerimizin en büyük sorunu bu. Sonuç olarak ne Fenerbahçe hakem ile kazandı, ne de Trabzonspor hakem yüzünden kaybetti.
Hakem kötüydü ama ilk yari cok güzel mac oldu su dkdan itibaren TS'nin gol atacagini sanmiyorum tebrikler Fb bu galibiyet cok iyi olacak onlar icin
Bugünkü mağlubiyetimiz hiçbir şeyi değiştirmedi.Bırakın Beşiktaş'ı Galatasaray bile şampiyonluk yarışına dahil olabilir böyle giderse.Trabzon taşıyamaz bu ağırlığı sanmıyorum.Daha iyi bir oyun beklerdim.
Fb taraftari Bjk'nin marsini mi söylüyor ben mi yanlis duydum
Tayfun terlemeden kirmizi kart gördü![]()
Bu maç burda biter ve Fener kazandı..... Oleyyy be![]()
İşte bu ! helal olsun çocuklar. Baştan sona hakkımızdı. İlk yarı attık işi bitirdik.
Bu Bünyamin Gezer hep böyle, geçen senede Sami Yen'deki Bursaspor maçında Neill'i attıktan sonra saçma bir şekilde Zapo'yu atmıştı. O kararın ardından bizim tribünlerden eyyamcı tepkisi gelmişti. Bu adamı tutup maçlara veriyorlar bir de.
Anlamıyorum Trabzon'un 10 kişi kalmasında ne gariplik var ki bence doğru karar. Yanlış olan hakemin 2. yarıda oyunun kontrolünü kaybedip önüne gelene sarı kart göstermesiydi. Kırmızılar çok doğruydu.
Aykut Hocaya olan güvenim 10 kat daha arttı. Şampiyonluk için epey yol var daha. 4 puan farkla lider Trabzon. Hala avantajlı olan onlar. Ama büyük takımların birbirleriyle oynayacakları maçlar ligin kaderini belirleyecek...
Takımımız ilk yarı çok iyi oynadı. Oynatmadı Trabzon'u. İyi bastık. Golleri buluncada kapanarak skoru koruduk ama ben çokta memnun kalmadım bundan. Biraz daha ileri çıkmalıyız. İleri çıkınca çok etkili oluyoruz pozisyon bulmak açısından. 2 taneyi attıysak 3. yüde atmalıydık. Trabzon ile oynadığımız için bu dediğimi geri alabilirim ama bundan sonraki maçlarda bu kadar çok geriye yaslanmasak daha güzel olacak...
Sözüm sadece bu takım çalışmamış devre arasını boş geçirmiş diyen renkdaşlarıma, gördünüz mü fiziği yetersiz dediğiniz takımı. Tebrikler Fenerbahçe,tebrikler aykut kocaman.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Aygün ben sana demedim mi?
O neydi arkadaş öyle? Özellikle ilk 30 dakika sanki bütün takımın içine Ömer Onan kaçmış gibiydi.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Öncelikle tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum güzel ve önemli bir galibiyet elde ettik ama böyle önemli maçları kazandıktan sonra gidip Anadolu takımlarına puan kaybederlerse bu kazandıkları önemli puanların hiçbir anlamı kalmıyor...
Eğer Fenerbahçe şu maçı kaybetse ne yorumlar yapılacaktı çok merak ediyorum.
Ahmet Çakar: " Bünyamin Gezer skandaldı."
Ahmet Çakar'ın kendisinden başka her hakeme yaptığı klasik yorumlardan biri.Kaile almaya gerek bile yok![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Biz bu maçı yenilmeye hazır bir halde izledik zaten. Yenilseydikde çok bir şey değişmeyecekti. Şahsen hocamıza yine destek olacaktık...
A.Çakar'ın yorumları sadece komedi programlarına konu olabilir ancak... Hakem skora etki edecek bir hata yapmadı ama maçın içindeki kararlarıyla oyunun kontrolünü futbolculara verdi ve oyunu sertleştirdi....
Anlamadım. Şimdi Fenerbahçe "yenilmiş" gibi mi yorum yapmalıyız? Oynanan futbola göre yazılıp çizilecek elbette.
Bu sezonun en iyi oyunuydu. Maçın tamamında ne yaptığını bilen, çok iyi yardımlaşan Fenerbahçe vardı. Özellikle ilk 35 dakika büyük keyif verdi. Trabzonspor gibi bol pas yapan, rahat pozisyona giren bir takıma maç boyu net pozisyon vermedik. Direkten dönen 1 top var, o da zaten ortasahadan kullanılan bir serbest vuruştan geliyor.
Normalde Trabzon maçını izlediğimizde Selçuk'un çok fazla topla buluştuğunu görürüz. Ancak bugün Fenerbahçe ortasahada öyle bir baskı kurdu ki Selçuk İnan'ın ismini 15-20 dakika duymadık bile. Ortasahada Mehmet muhteşemdi. Bir ara sahada 3 tane Mehmet Topuz var zannettim. Emre çok iyidi, 86. dakikada rakip sahada prese devam ediyordu. Selçuk yine bazı hatalarına rağmen çok iyi mücadele etti. Dia ortasahaya yardım etmesi konusunda uyarılmış, o da çok sık desteğe geldi. Niang ilerde bastı, Alex ortasahaya yardıma geldi. Ve tüm bunların sonucunda bu sezon sadece Bursaspor maçının ilk yarısında gördüğümüz takım halinde oynamayı becerebilen Fenerbahçe'yi 2. kez gördük.
Geldik klasikleşen hakem meselesine; bu maçı değil Bünyamin Gezer, Şenol Güneş yönetse dahi Fenerbahçe bu maçı kazanırdı. Bünyamin Gezer'in karşılıklı verdiği hatalı kararlar ortamı ve oyuncuları gerdi, kart sayısı arttı. Selçuk ve Glowacki'nin atılması doğruydu. Haftaiçi oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında Cale'nin Niang'a yaptığının aynısını Caner yaptı ve sarı kartı gördü. Bu maç içinde de aradan 1 dakika geçmeden Trabzonspor lehine aynı harekete hakem faul çalınca itirazdan Lugano kart gördü. Benim aklıma Fenerbahçe aleyhine olan geldi, aynı şekilde Trabzon aleyhine de olan pozisyonlar vardır. Bu maçın sonucuna hakem tesir etti diyenle de sabaha kadar gerekirse tartışırız. Fenerbahçe'nin 2. golünden önce Jaja'ya Emre faul yapıyor ancak hakem avantaja bırakıyor, top S. İnan'da kalıyor, Selçuk da topu kullandıktan sonra 3-4. pozisyonda Fenerbahçe topu alıyor, götürüyor ve golü atıyor. Hayır avantaj kuralı 5 dakika boyunca geçerliyse orasını bilemiyorum.
Tüm takım çok iyidi ama 1-2 kişiyi biraz daha öne çıkarmak gerekirse; Mehmet ve Emre'dir. İkisi arasında da Mehmet daha öne çıktı. Kısacası maçın yıldızı bana göre Mehmet Topuz'dur.
Seyircimiz de uzun aradan sonra kendine gelmiş gibiydi.
Galibiyet için takımımıza tebrikler.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bundan sonra iş son haftaya kalınca yorum yapmayacağım. O zaman şaşırıyorum, yanlış anons oluyor.![]()
Uzun zaman olmuştu böyle bir Fenerbahçe izlemeyeli. Üst düzey mücadelenin sonunda galip geldik. Hakem tartışmalarına girmeye gerek yok çünkü haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Muhammed abinin dediği gibi maçı Şenol Hocada yönetse bu mücadeleye karşı galip gelemezdiler bence.
Tek tek isim yazmaya gerek yok tüm futbolcular yürekten oynadı. Maçtan sonra Hakan abiyle maçın küçük bir kritiğini yaptık harbiden dediği gibi hepsinin içine Ömer Onan kaçmış (: . Birde Hakan abinin dediği bir nokta daha var ve asıl önemlisi bundan sonraki 2-3 haftalık periyod. Bu galibiyeti anlamlı kılmak adına bundan sonraki o 2-3 haftayı kayıpsız atlatmamız gerekiyorki bu yarışın içinde yine varolalım.
Lafı fazla uzatmaya gerek yok galibiyetin tadını çıkaralım. İnşAllah şampiyonluk potasına girdik sonundada şampiyon olarak çıkarız.
Alex koşup baskı yapıyordu daha ne olsun ? ayrıca Alex bi ara resmen dalga geçti , topla koşular yaptı
Alex çok iyiydi, 6 sprint yapıp 7600 küsür metre koştu. Dia'dan yaklaşık 100-150 metre daha az.
A.FaruK arkadaşımız üç gün önce mesaj bırakmış. Ona dedim ki, "Pazar akşamı sana telefon açacağım, o zaman görüşelim ve Trabzon galibiyetinin keyfini çıkaralım." Yine yazmış, "kaybedersek aramamazlık etme ama." Yok, ararım dersem ararım.![]()
Muhammed arkadaşımız maçla ilgili yazılacakları yazmış. İlave edeceğim şu: Bence maçın asıl kahramanlarından birisi de Alex... Bu sezon 1-1'lik Bursa maçından sonra en güzel maçını çıkardı; özellikle ilk devre... Bahsettiğim Bursa maçında son birkaç yılın en etkili maçını çıkarmıştı. Bugün de o seviyeye yakındı. Özellikle ilk devre... Beni en fazla mesteden de, o bağırdığı, hırs küpü gibi topu yiyecek vaziyette jeneriğe düştüğü görüntü... Sevmiyorum öyle baygın baygın bakınan oyuncuları. İşte bu!