-
Top Kapma özelliğinde iki-üç puanlık artışı kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum. Evet, Quaresma fazla savunma yapan bir oyuncu değil, ama en azından kaybettiği toplarda bütün gücüyle geri dönmeye çalışıp topu tekrar kazanmaya çalışan bir oyuncu.
Agresiflik ve Cesaret puanlarında da, iki veya üç puanlık bir artış olması gerektiği kanısındayım. Quaresma çok çabuk sinirlenebilen, agresif bir futbolcu, özellikle de kendisine sert fauller yapıldığında.
Çalışma Azmi, bir veya iki puan(hatta üç) artabilir. Quaresma'nın sakat sakat oynamak istediği dönemleri biliyoruz.
Konsantrasyon şu an en çok sorun çıkaran özelliği. Bu 10 olarak görünüyor bende ve 13-14 şeklinde bir değer alması gerektiğini düşünüyorum.
Kararlar, şu an 9. Bu da benim düşük bulduğum özelliklerden. 11 veya 12'nin yeterli olacağı kanısındayım.
Takım Oyunu şu an 4, bunun da biraz düşük olduğu kanısındayım. Quaresma biraz bencil bir oyuncu izlenimi veriyor, ama aslında ne zaman tribüne oynayacağını, ne zaman takım için oynayacağını iyi biliyor. (Örn: Manisa maçında Beşiktaş öndeyken bencilce oynamasına karşın, son oynanan Buca, Trabzon ve Belediye maçlarında takıma daha uyumluydu.) Takım Oyunu'da bana göre 7 veya 8 olmalıdır.
Son yıllarda çok kötü sezonlar geçirmesinden dolayı böyle düşük puanlar almış, fakat yetenekleri doğrultusunda çok daha fazlasını hak ettiğinden eminim. Ayrıca Favori Kulüpleri'ne Porto ve Beşiktaş'ın eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Alen Markaryan'ın yazdığı kitapta Quaresma'nın açıklaması var, "Bundan önce bir Porto'yu bilirdim, artık bir de Beşiktaş var." diye.
Mesaj Yetkileri