Bunlar geçen sezondan beri devam eden hatalar aslında. Hatırlarsanız geçtiğimiz sezonun son haftalarında Beşiktaş-Trabzon maçında, yine Beşiktaş'ın yanlış hatırlamıyorsam Egemen'in elle oynadığı pozisyonda penaltısı verilmemişti. Daha sonraki Fenerbahçe maçında ki olayları zaten iyi biliyoruz. Bilica'nın atılamaması, Lugano'nun elle oynadığı pozisyonda penaltı verilmemesi gibi. Kasten yapıldığını da söylemiyorum, ama o maçlarda yapılan puan kaybı yarıştan kopmak anlamına gelmişti.

Şimdi Beşiktaş için yine kritik haftalar. Şampiyonluk çok zor, evet, fakat bu takımın yaptığı bu transferlerden sonra maddi gelir açısından Şampiyonlar Ligi'ne ihtiyacı var. Bu yüzden de galibiyet serisi oluşturmak zorunda. Belediye maçında Fırat Aydınus, belki de ağır bir kararla Aurelio'yu oyundan atıyor. Tamam, ona bir şey söylediğim yok. Ama daha sonra aynı kararı Gökhan Ünal için niye veremiyor? Üstelik attığı tekme sırasında, topa dokunabilme şansı yok. Yine aynı maçta sadece Guti'ye yapılan faul sayısı 27 diye okudum. Bu adamlardan hiçbiri mi kırmızı kart göremez? Bu maçta yapılanları zaten yazmama gerek yok aslında. Toraman ve Üzülmez atılmalıydı evet, ama kim bana 9 kişi kalacak bir Beşiktaş'ın kesinlikle zoru başaramayıp, maçı kazanamayacağını söyleyebilir? Karabük takımının bir penaltısı verilmedi, Beşiktaş'ın golü ve penaltısı yine aynı şekilde.

Sonuç olarak bu tepki hataların hep takım için kritik dönemlere denk gelmesinden kaynaklanıyor. Bunun kasten yapıldığını düşünmüyorum, ancak artık hakemlerin belli bir standartı bulmaları gerekiyor ki, x takımı için bir pozisyonda ne karar verdiyse, y takımı içinde aynı pozisyonda aynı kararı versin.