-
Bugün Caferağa'da oynanan maçta Ceyhan Belediyesi'ni 91-70 yendik. Yenmesine yendikte... Yok arkadaş, ben eleştireceğim. "Koçun bir bildiği vardır" deyip susmayacağım. Şaziye'ye verilen her dakikayı, onun attığı her şutu, eline geçen her topu eleştireceğim. 27 sayıya çıkmış fark Şaziye ablamız mübarek ayağını sahaya attığında 12 sayıya kadar iniyorsa, ne hücumda, ne müdafaada takıma en ufak katkısı yoksa ve buna rağmen onu izlemek zorunda kalıyorsak, eleştiririm.
Nevin bugün oynamadı. Özge'den vazgeçtim, "Şaziye'nin üstüne düşene kadar Nevin'in üstüne düşülmeli" diyecektim ama maç bitimi röportaj veren Şaziye ablamızdan duyduğumuza göre Nevin ufak bir sakatlığı olduğu için oynamamış. Boynunda kireçlenme varmış.
Bugünün en dikkat çeken yönlerinden birisi dört kısalı sistemi denediğimiz bölüm oldu. Doğrusu fark bu bölümde eridi. Daha önce de yazdım: Dört kısalı sistemin işlemesi için iki forvetinde çok atletik olması lazım. Angel bu iş için biçilmiş kaftan ama Şaziye onu fazlasıyla nötürlüyor. Üstelik beklenenin aksine bu bölümde 4 numara gibi oynayan Angel değil, Şaziye'ydi. Yani aslında Şaziye'ye de kızamıyorum. Çünkü en iyi zamanlarında bile ondan 4 numara olmazdı. Fakat koçun ona sürekli şans tanıma çabası üzücü... İlla dört kısalı sistemi deneyeceksen, genç ve atletik Özge'yi Angel'ın yanına koyacaksın. Özge'nin son form durumunu bilmiyorum ama sezon başındaki hali 4 kısalı sistem için biçilmiş kaftan... Dört kısalı sistem için bir diğer ayrıntı da, iki garddan en az birisinin fiziki olarak pozisyonuna göre nisbeten uzun olması tercih edilir. Atletik iki forvet kadar şart olmasa bile bu da iyi gider. Horakova maçın başında bir sakatlık tehlikesi atlattı ve sonra süre almadı. Yoksa bu sistemde iyi giderdi. Gerçi Ceyhan gibi fiziki olarakta bizim altımızda bir takım için bunlar çok mühim ayrıntı değil ve Birsel, Esmeral ikilisiyle de pekala rahatlıkla bu dakikalar geçirilebilir. Ama iki forvetinden birisi Şaziye'yse geçmek bilmez o dakikalar. Nitekim bir anda 27 sayılık fark 12'ye iniverdi.
Angel... Bu kız açık alan bulur, boyalı bölgede dolaşma şansı elde ederse her maç 20 sayının altına inmez, ekmeğini taştan çıkartır. Bugün ne mi yaptı: 27 sayı, 17 ribaunt, ki bunlardan 7'si hücum ribauntu, 5 asist, 3 top çalma... Sayı ve ribauntlarıyla, savunma ve hücuma kattığı enerjiyle maça damga vurdu. Bizim bayan Dr.J olur kendileri. (Şut stili bile aynı, yüksekten ve taş atar gibi... Ama tek elle topu kavrayıp turnike adımını attıklarında durdur durdurabilirsen... Bizimkisi sadece turnikeyle yetiniyor, birde içine bassa... Kesin Dr.J olur o zaman.
Mesaj Yetkileri