8 Haziran 2010 Cumartesi - Saat 11:00 Suları - Derby County Antrenman Tesisleri :
Görevdeki ilk gününde yeni teknik direktör Eralp Ergin oyuncularıyla antremandan önce bir tanışma toplantısı düzenlemeye karar verdi. Bu toplantıyla aslında tanışmaktan çok hangilerinin kendisi kadar vizyona ve futbol görüşünden önce hayat görüşüne sahip olduğunu görmekti.
Eralp Ergin : Evet arkadaşlar , ben yeni teknik direktörünüz Eralp Ergin. Hepinizin bildiği gibi henüz dün göreve geldim ve şu an hepiniz benim için aynısınız. Geçen sezon hanginizin kaç gol attığı , kaç asist yaptığı veya kaç maç oynadığı önemli değil. Önemli olan artık Nigel Clough yok bunu sakın unutmayın. Onun alışkanlıklarını , onun oyun sistemini veya onun antrenman programlarını kafanızdan atın. Her anlamda kendinize yeni bir sayfa açın. Dediğim gibi hepiniz benim için eşitsiniz. Birşey söylemek isteyen varmı ?
Robbie Savage : Ben takım kaptanı olarak konuşmak istiyorum. Umarım hepimiz için güzel bir sene olur peki benim kaptanlığımda bir değişiklik olacakmı şu an takımın en yaşlı ve en tecrübeli oyuncusu ben olarak gözüküyorum.
Eralp Ergin : Henüz bu konuları konuşmak için çok erken Robbie. Dediğim gibi şu an takımın eksiklerini bilmiyorum antrenmandaki ve hazırlık maçlarındaki performanslarınızı görmeden hakkınızda olumlu yada olumsuz birşey söylemem haksız olur. Kaptanlığın ise sende kalır gibi gözüküyor sen takımın abisisin. Eğer başka konuşmak isteyen yoksa şimdi dağılabilirsiniz. Bugün size izin veriyorum gidin bu söylediklerimi iyice düşünün. Yarından itibaren ağır antrenmanlara başlıyoruz hazırlıklı olun.
9 Haziran 2010 Pazar - Saat 14:00 Suları - Derby County Yönetim Binası :
Sezonun ilk antrenmanından sonra takımdaki eksiklikler yavaş yavaş kendini belli etmeye başlamıştı. Eralp Ergin ise yardımcısı Gary Crosby ile yaptığı minik bir toplantının ardından eksik bölgelere bütçe doğrultusunda transferler yapmak için harekete geçmişti. Ancak transferlerden önce onay alınması gereken bir kişi vardı. O da başkan Tom Glick'ti.
Eralp Ergin : Başkanım rahatsız etmiyorsam sizinle transfer hakkında konuşacaktım.
Tom Glick : Tabi Eralpciğim hoşgeldin otur bakalım neler isteyeceksin benden yine haha.
Eralp Ergin : İlk antrenmana bu sabah çıktım ve takımdaki eksiklikleri gördüm denebilir.
Tom Glick : Söyle bakalım neler eksikmiş takımda ? Ama bana teknik şeyler söyleme bilirsin futboldan anlamam sadece çekleri imzalarım.
Eralp Ergin : Söze başlamak gerekirse takımdaki tek forvet oyuncusu Alberto Bueno. Onun sakatlanması durumunda oynatabileceğim başka forvet oyuncusu yok. Kısacası bir forvet oyuncusu almamız gerekiyor en başta.
Tom Glick : Sen oluşturduğun listeyi yönetime ilet ama dikkat et fazla pahalı olmasınlar yoksa o listeyi sadece şömine'yi ısıtmak için kullanabiliriz.
Eralp Ergin : Ayrıca defansta ve ortasahada çok büyük sıkıntılar yaşayabiliriz gibi gözüküyor. Antrenmanda anladığım kadarıyla ortasahadaki oyuncuların top teknikleri epey zayıf. Bize ortasahada yetenekli bir futbolcu gerekli. Ayrıca defans oyuncularının çoğu sakat mutlaka bir veya iki tane defans oyuncusu almalıyız.
Tom Glick : Dediklerini anlıyorum. Dediğim gibi sen listeni yönetime ilet mümkünse istediğin oyuncularla konuş , nabızlarını yokla gerisini bize bırak.
Eralp Ergin : Peki başkanım. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Yapılacak çok işim var , vakit ayırdığınız için sağolun. İzninizle ben gideyim.
10 Haziran 2010 Pazartesi - Saat 09:00 Suları - Derby County Yönetim Binası :
Fazla vakti olmayan menajer Eralp Ergin yardımcısı Gary Crosby ile beraber bir liste hazırlamıştı bile. Bu liste başkanın yüzünü güldürecek nitelikteydi çünkü transfer listesi sadece klüpleri tarafından kiralık listesine konmuş yada şu an için sözleşmesi olmayan oyunculardan oluşuyordu.
Acaba Derby County'nin listesinde kimler vardı ?
* Febian Brandy
* Seamus Coleman
* Bary Bannan
*Shane Lowry
*Abubakari Yakubu
*Maxime Bourgeois
*Steve Finnan
*Michael Ball
Eralp Ergin listesinde bu isimleri sunmuştu. Yönetim ise oyuncuların menajerleriyle görüşmeye başlamıştı. Geriye kalan son şey Eralp Ergin'in oyuncuları ikna etmesiydi. Eğer oyuncuları Derby County'nin vizyonu ve potansiyeline inandırabilirse bu sene Derby için rahat geçebilirdi. Ama ya inandıramazsa ?