İbo'yu çok severim. Çok isterdim basketbolu bizde bırakmasını. Ammaa burda kocaman bir ama var! En iyi zamanında gitmek istiyorum deyip bizden kaçarcasına Efes'e gidişini hazmetmem mümkün değil.
İbo'yu çok severim. Çok isterdim basketbolu bizde bırakmasını. Ammaa burda kocaman bir ama var! En iyi zamanında gitmek istiyorum deyip bizden kaçarcasına Efes'e gidişini hazmetmem mümkün değil.
Osman, provakasyona gelme... Eğer bir oyuncu başka bir takıma gitmek istediği için tukaka ilan edilecekse Alex dahil kimsenin temiz olmaması lazım. Daha devre arası verdiği beyanat ortada: Tekliflere açığım."
Ama bizim yönetim kendi beceriksizliğini hep giden oyuncunun üstüne atar. Önce antu'da bir topik açılır, orada bindirilmiş hazır kıtalar taaruza geçer. Yazzık. İşte vefasızlık dediğim bu.
İbo, Panatinakos'la sözleşme imzalarken, resmi sözleşmeye madde koydurdu: "Eğer o gün Panatinakos'un basketbol maçı yoksa ve aynı gün Fenerbahçe'nin İstanbul'da futbol maçı varsa, İbo otomatikman izinli sayılacak ve uçak biletlerini kulüp karşılayacak." İbo Yunanistan'dan gelip günübirlik Fenerbahçe'yi destekler ve dönerdi.
2002 Indianapolis'teki dünya şampiyonası öncesi Oniki Dev Adam Ankara'daydı ve Amerika'ya gideceklerdi. Fenerbahçe futbol takımının o gün Ankaragücü'yle maçı vardı. İbo o maça gitmiş ve iki saat milli takım kafilesini bekletmiş, çok eleştirilmişti. Umrunda değildi, o Fenerbahçe'liydi. Alex dahil, Mrsiç dahil kim böyle olabilir? Var mı böyle sporcu? Kaldı mı?
Aziz Yıldırım'dan da, antu'da ona bindiren tetikçilerden de çok daha iyi Fenerbahçelidir İbo...
Fenerbahçe'ye küfreden, ettiği küfür kameralara takılan kişilere kucağını aç, İbo'yu düşman gör. Malesef Aziz Yıldırım dönemi, Fenerbahçe'de Fenerbahçe'lilerin en fazla horlandığı yıllar olarak tarihe geçecek. Öyle olmasa 14 Mayıs 2006'da Fb Tv'de bir kısım çalışan sevinç çığlıkları atıyor olmazdı.
Sanırım haberi yazılı olarak ilk biz duyurduk. Saniyesinde.![]()
Oh bee çok güzel bir haber bu.![]()
1+1 zaten 1 yılı opsiyonlu
Alex'in sözleşmesini uzatmasına sevindim ancak artık gercekten ve gercekten alex'siz takımın şekillenmesi lazım.
2 yılda yine en fazla katkıyı sağlar ancak o 2 yıldan sonra bir daha sözleşme olması mümkün değil sudan cıkmış balığa dönmemiz acısından gs'ın hagi ardından yaşadığını yaşamamız için alex'siz bir takımı oluşturmamız şart.
Alexsiz takım diyoruz. Acaba Barça taraftarı Messisiz takım diyor mudur? Çok merak ediyorum... Onlar için Messi ne ise bizim için Alex o.
Umarım yıllık ücretinde indirime gidilmiştir.Bana göre uzatılmamalıydıya, en azından 1 yıllık olsaydı bari.Opsiyon falan hikaye.Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına girmiş bir futbolcuya ilk yıl sonunda "opsiyon hakkını kullanıp uzatmıyoruz" demek doğru olur mu?Hem yaşı, hemde Aykut Hocanın oturtmak istediği, Alex'siz, daha çok takım oyununu benimseyen bir sisteme geçmek adına bazı temellerin atılması gerekiyordu.Velhasıl sözleşme yenilemenin yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum.Hayırlısı olsun takımımız için.Ha ayrıca Alex 5 yıllık sözleşmede yapsa futbolu Fenerbahçe'de bırakacağını düşünmüyorum.FBTv'de bir röportajında futbola başladığı klüp olan Coritiba'da bırakmak istediğini dile getirmişti.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Bundan 3 yıl önce bende demezdim Alex'siz takımı, veya Alex 23 24 ünde olsa Messi gibi.
ancak futbolunun son demlerine geliyor artık 2 yıl sonra bırakıp gittiğinde eger hiç bir temel atılmamış olursa ne kadar süreceği ve nasıl çözüleceğini bilmediğim bi kaosa girebiliriz kolay değil 9 yıl olmuş olacak.Şuana kadar ki 7 yılın neredeyse tamamında Alex varsa Fenerbahçe sahada vardı yoksa yoktu cok az olan istisnalar dışında.
Desenize 2 yıl daha "Alex oynamalı mı ,oynamamalı mı ?" "Bu takım Alex'siz bişey yapamıyor, "Takım Alex'e bağımlı", "Alex olmasa bu takım daha rahat oynar" tartışmaları dönüp duracak.
Ben sıkıldım açıkçası. Sene sonu hakkettiği şekilde alkışlarla uğurlasaydık ülkesine dönseydi daha iyi olurdu.
Tabii Alex de bırakmak istemez yıllık aldığı o kadar parayı. Hani bu yıl sondu Avrupa macerası onun için.
Barcelona'da Ronaldinho gittiğinde Messi geldi, Messi gittiğinde de biri gelir. Arsenal Fabregas'ı yollamadan, Wilshere'yi geliştirmeye çalışıyor. Fener de Alex'in varisi genç bir oyuncu bulup onu geliştirmeli.
Yorum yok dedim ama yazmasam çatlayacağım. Amacım Alex'i tartışmak değil; en azından bu mesajda... Onun futboluna bakışım ne olursa olsun, sembol olmuş oyunculara vefadan yanayım. Anlatmak istediğim başka şey... Bu süreçte yanlış olan birşeyler var.
Şimdi herhangi birisi soracak: "Sportif direktör Aykut Kocaman ne diyor bu işe?"
Bende derim ki; Aykut hocaya sabahın olduğunu soran yok ki... Geçen Trabzon maçında Cristian'ı 18 kişilik kadroya almadı ve basın toplantısında mutlaka orta sahaya bir oyuncu alacaklarını söyledi. Karşılığı?.. Transfer olmadı ve Selçuk kırmızı gördüğü için 18 kişilik kadroya giremeyen Cristian bir anda ilk 11'e girdi.
Andre Santos... Hocanın ağzına yüzüne pisledi. Ama aynı röportajda Aziz Yıldırım'ı övmekten geri kalmadığı için şimdi hiçbir şey olmamış gibi ilk 11'de... Affedildi. O lafların yarısı kendisine söylenseydi affeder miydi?
Alex'in oyunculuğunu tartışmıyorum. Önce sezon sonuna kadar kimseyle görüşmeyeceğiz dediler, sonra Alex "tekliflere açığım" dedi. Apar topar sözleşme yenilendi. Düşülen duruma bak. Kurumsallığınızı yesinler.
Aykut hoca şimdi bıraksa "korktu ve kaçıp gitti" olacak. Biraz eli güçlendiğinde ondan bir istifa bekliyor ve "al takımını başına çal; kendin yönet" demesini diliyorum. Ona bu tavır ve duruş yakışır.
Adamı yalancı çıkarmak ve zor durumda bırakmak için ne gerekirse yapıyorlar. Hani sezon sonuna kadar kimseyle görüşülmeyecekti? Demek ki, "tekliflere açığım" demeci veren herkes istediğini alacak? Artık basını kim etkili kullanırsa prim yapacak.
Abi Santos konusunda kendisi gelip Aykut Hoca'dan özür diledi diye biliyorum ben.
Christian konusundada haklısın transfer olacak dendi olmadı ve Mecburcu durumuna düştü hoca.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Alex'in sözleşme yenilemesi günün en iyi haberi oldu. Dünde maçı kazandıran adamların başında geldi. Hayırlısı olsun ne diyelim...
Bence minareye kılıf uyduruldu. Prosedürün tamamlanması için kampın 2. günü medya eşliğinde bir özür töreni düzenlendi. Çünkü özür işinden önce NTV'de Aziz Yıldırım affı ima etti.
Asıl sorun: Sezon sonuna kadar iç transfer görüşmesi yok deniyor. Değişen ne? Bir demeç...
Bu sene acayip işler yapıyor sağolsun ama yinede yanlış bi karar olduğunu düşünüyorum hayırlısı olsun.
Sözleşmesi yenilenen, Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Alex de Souza için, yarın (9 Şubat 2011 Çarsamba) saat 12:00’de, Fenerbahçe Şükrü Saracoglu Stadyumu basın toplantısı odasında imza töreni düzenlenecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ben hep Alex'li sistemin değişmesi gerektiğini savunurum ancak Alex şu son maçlardaki oyununu devam ettirirse eğer doğru karar , onun dışında eğer Alex takımda kaldığı için çok sağlam bir ön libero almamız lazım ama yabancı sıkıntısı nasıl hallolucak onu bilemiyorum hasan ali gibi falan alınıp solbeke santos gidicek mi artık sene sonu nasıl yaparlar o muamma
Ben açıkçası bu sene Alex'ten bu performansı beklemiyordum,hani Aykut Hoca'yı bir zamanlar Alex'i bitirmeye çalışıyor diye eleştirdik ya Alex'in bu performansı için bence hocanın hakkını vermeliyiz.Kaldı ki kaptan daha çok sorumluluk alıyor,daha çok mücadele ediyor,gerçi bu son 2-3 senedir böyle.
Büyük konuşmayalım ama Alex'in önümüzdeki sezonun ikinci yarısından itibaren ara ara yedek kalacağını tahmin ediyorum .
Yedek kalırsa kolayı var. Medyaya hoca hakkında zehir zemberek bir açıklama yapar, satır aralarında da başkanı över. Sonra medya önünde canlı bir özür töreninin ardından ilk resmi maçta kendisini 11'de bulur. Ben şimdi şu günlerde Stoch'tan bir atak bekliyorum. Hele bizde işlerin nasıl yürüdüğünü bir çözsün... Az kaldı.
Not: Alex'in futbolu Fenerbahçe'de bırakmasından fazlasıyla memnun olurum. En azından Alex'in bize kırgın ayrılmasını istemem.
Eee hani A.Kocaman Alex'siz sistem kuruyordu, sabir gerekliydi, Dia ve Stoch 433 icin alinmisti ve patlama yapacakti? Ne oldu buyuk ve kesin konusan arkadaslara?![]()
Alexsiz F.Bahçe düşülülemezdi şuan için. Önümüzdeki sezonda oynayacağını düşünüyorum. Alex emekli olana kadar gitmemesi lazım... Yada henüz gitmemesi lazım...
2.Link : http://fanatik.ekolay.net/Amator-bra..._34_212787.htm
İçerik : Amatör Branşlar yönetimin gururu
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.