Pino iyi bir yedek aslında.Tabii sakatlanmadığı sürece.Bana kalırsa kadroda bulunmalı.En azından kadro genişliği açısından zenginlik yaratır.Ona gelene kadar satılması gereken çok adam var...
Pino iyi bir yedek aslında.Tabii sakatlanmadığı sürece.Bana kalırsa kadroda bulunmalı.En azından kadro genişliği açısından zenginlik yaratır.Ona gelene kadar satılması gereken çok adam var...
Yapmayın gözünüzü seveyim. Pino tek joker oyuncumuz ve henüz 23 yaşında. Bu adamı mental olarak eğitirsek -bunu Hagi yapabilir- çok iyi bir oyuncuya sahip oluruz.
Pino yedek mi?Kazım mı as ? Pimo olduğu sürece sağ kanat Pino'nun olmalıdır.... Kazım'ın talibi varsa satalım diyeceğim ama sanırım onun da son talibi biziz....
![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Oyuncu tüketmede üstümüze yok valla![]()
Allah aşkına Pino'yu niye satalım Kazım'dan daha hızlı ama son vuruş olarak Kazım'dan kötü.Şunu da söylemekte fayda var o pas atıp şutlarınıda adam gibi atarsa yeni Keita'mız olur.
şutları kötü değil pino'nun. Hani fm'de blast the ball varya, o tarz vuruyor.Yani köşeye plase yapmaz ama sert şut atıyor. Uzaktan atsa da kaleyi tutturuyor ama uzaktan şutlarıa zaltırsa çok etkili olur...
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Mental olarak eğitmek derken kastettiğim buydu. Adama nerede ne yapmasını öğretsek inanılmaz olur.
pino müthiş sert vurmasının yanısıra bu sert vuruş tarzı şut kontrolünü negatif yönde etkilemiyor aksine çok da isabetli şutlar çekiyor.
bence ligdeki en iyi şutörlerden biridir. hatta şuanda aklıma gelmedi ondan daha iyisi bu konuda.
Satalım Pino'yu bencede nasılsa Kazım'a birşey olursa Barış Özbek sağ açık oynayabiliyordu sanırım (!)
kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar ile şut kavramı yani benim bahsettiğim şut kavramı çok farklı şeyler. bambaşka iki dünya. 2 konuda da çok farklı melekeler etki ediyor olaya. pino ise uzaktan şut kavramını denge, zamanlama, pozisyon vs herşeyiyle bence çok iyi bilen bir adam ama gel gör ki santrofor oynamaya burada başladığı ve bire-bir pozisyonların mantığını da yıllarca santrofor oynayanlar gibi tonla yıl içinde değil yarım devrelik bir periyodun yarım yamalak bir döneminde zorunluluktan o pozisyonda çıktığı 3-5 maçta öğrenmek durumnda kaldığı için bitirici vuruşlarda üst düzey değildir.
yani uzaktan mıhlar ama finishing'i de düşüktür göreceli olarak![]()
Kewel yedek kalır.... Stancu ya da Baros'tan da biri oynar... Sol kanat Arda'nın sakatlıktan gelince.... bence de doğru olanı buKazım'ın kanatta adam kaçırınca ya da topu kaptırınca ellerini kaldırarak sürekli hakeme isyanını ve başıboş halini görmektense Pino'nun rakibi dağıtan çalımlarının üzerine kaleci üzerine vurduğu şutları görmeyi yeğlerim... Fakat unutulmasın ki bu tarz şutlara rağmen kupada attığı uzaktan gol ve daha sonra da ligde ceza sahası içerisinde gelen tope vurduğu vole ile buldugu gol öyle her babayiğidin harcı değil....
Keşke tam kadro çıkabilsekde o dizilişle oynasak.Gerçekten etkili bir hücum takımı oluruz.
Arda-Culio-Pino
-----Baros-----(Stancu)
Zaten Pino'yu satmazlar.Taraftarla arası iyi.Önceki mesajımda da dediğim gibi takımda ona gelene kadar gönderilmesi gereken çok oyuncu var...
Drogba Galatasaray'a evet demiş. Ayrıca diğer Fil Dişi Sahilleri de oynayan Kalou içinde görüşmeler sürüyormuş. Chealse bu iki oyuncuyu sezon sonu serbest bırakacakmış.
İki Fil Dişi Sahilleri oyuncusu ada da rahat değillermiş. İkisi de ayrılmayı kesin gözüyle bakıyormuş.
Okuduğum bir spor gazatesi...
Okuduğun spor gazetesi Fotospor, Fotomaç filan herhaldeDrogba hadi belki de Kalou bizi son tercih olarak bile görmüyordur.
oyun zekası sıfır olduğu için 30 metreden kaleyi düşünebiliyor. ama karşı karşıya kalınca kaleciyi geçmeden duramıyor. ne zaman karşı karşıya kalınca köşeye gönderdiğini gördünüz topu? pino'da oyun zekası denen şeyden zerre kadar yok. Kazım Kazım bana göre Pino'dan kat be kat iyi bir futbolcudur. Hatta Fenerbahçe'den ayrılması gündeme gelince keşke biz alabilsek derdim geçen sene de. Kazım'ın çektiği sert şutları çekebilecek oyuncu bizim ligimizde yoktur. Kesinlikle böyle düşünüyorum. Pino'DAN BİZE BİR FAYDA GELMEYECEKTİR.
Öyle bi yazilmis ki Pino sanki 2.lig topcusu. Pino cok iyi adam eksiltebiliyor dar alanda da Kazim'dan daha etkilidir ayrica daha hizli. Ama Kazim daha kalipli ve kolay kolay düsürülmez. Pino'yu sol kanatta da kullanabiliriz soldan iceriye girerek daha etkili oluyor rotasyonda da cok fayda saglar. Pino'yu satip da ondan 2 kat daha iyisini alacaksak satilsin ama su anda bu takima iyi bi oyuncu gelir mi muamma.
----------Baros---------
Arda---Culio---Stancu
----B/A/M-Cana---- (malesef, diğer alternatif Sabri orta sahaya, Serkan sağ beke.)
Insua-Servet-Neill-Sabri
-----------A/U/E------- (birinci tercihim Emirhan, Aykut ve Ufuk'un ne olduğunu biliyoruz. Aynı Ufuk'da olduğu gibi Zapata'ya da 6-7 maç zaman tanınabilir diyorum fakat Hakan Balta'nın her maç sol kanattan gol yedirmesine dayanamıyorum. Insua'nın da geleceği Çağlar'dan çok daha parlak bence.)
Şimdi bu tam kadroya bakıldığında,
-İyi bir kaleci
-Insua'nın bonservisi, olmazsa bir sol bek
-Neill ile sözleşme yenilenmezse 2, yenilenirse 1 stoper. (Hem rotasyon daha rahatlar o bölgede.)
-Orta sahaya en az 2 takviye. Biri rotasyona, biri direkt oynar.
-Forvete bir transfer.
Barış, Ayhan, Mustafa, Balta, Aykut ve Ufuk'tan biri ile yollar ayrılmalı bence.
Toparlarsak,
Kale
Transfer
Aykut / Ufuk'tan biri
Emirhan
Bekler
Transfer / Insua
Çağlar
Sabri
Serkan
Stoperler
Transfer
Transfer / Neill
Servet
Zan
Orta Saha
Culio
Transfer
Transfer
Cana
Musa (Konya'da fena günler geçirmiyor sanırım.)
Kanatlar
Arda
Kazım
Stancu (AMR ve AML oynayabilen bir futbolcu.)
Pino
Kewell / Transfer
Forvet
Baros
Transfer
Anıl
Asıl soru: geleceği Hagi ile mi kuracağız, yoksa Hagi olmadan mı ?
Asıl devrim yazın olmalıdır.
Dediklerine katılıyorum ama forvete transfer yapacağımıza Stancu'yu gerçek mevkiisinde yani forvette oynatıp adam gibi bir oyunkurucu almalıyız. Ya da Hagi giderse Misimovic geri gelir. Stopere de 2 transfer yapmalıyız.
Cana-Culio
Kazım-Transfer(Misimovic)-Arda
Baros(Stancu)
daha sağlam bence.
Cam adam'ı yedeğe bile yazmak komik. Semih Kaya belki 4. alternatif olur Eren Güngör'ü filan alırız tamamlarız o bölgeyi böylece. Aydın da gider bence bu sene. Sol bekte de Insua'nın bonservisi alınması lazım gerçekten. En önemlisi mümkünse Hagi istifa etsin, Tugay sene sonuna kadar devam etsin takımın başında. Hagi daha fazla nefret ettirmesin kendinden. Sırf efsane futbolcumuzdu diye bu kadar sabır gösterdik ama olmuyor işte.
Peki;
Aykut(Emirhan)
Sabri(Serkan) - Servet - Neill - Çağlar(Balta insanı)
Cana(Barış) - Culio(Yekta)
Keita(Kazım) - Elano(Giovani) - Arda(Kewell)
Baros(Stancu)
şu kadroyu kurmak çok mu zordu? Sabri'den orta saha, Neill'dan ön libero yapmak için yırtınıyorsak vay Galatasaray'ın haline...
Baros ve Stancu A sınıfı futbolcular ama ikisinden birini oynatmak öbürüne yazık etmek anlamına geliyor, o yüzden Stancu'ya öyle bir yer açtım. Inside Forward işini iyi yapabilir.
Aykut One on One'da iyi gerisi tamamen 3. lig kaleciliği, onunla hiçbir büyük hedefimize ulaşamayız. Ancak 2. veya 3. kaleci olabilir.
Hagi ile bir gelecek bana da çok zor geliyor, Es Es maçının ilk yarısı hariç hiçbir ışık yok takımda.
Boşta olan teknik direktörlere bir göz atayım dedim, Jürgen Klinsmann, Mario Kempes, Marcello Lippi, Martin Jol, Rafa Benitez, Graeme Souness gibi isimler var. En azından biri bize uyabilir mi acaba ?
Last edited by Sirius Black : 13.Şubat.2011 at 19:13
Hep söylüyorum ama bizi bu bataklıktan çıkarabilecek kişi Fatih Terim'dir. Hem kulübü biliyor, hem futbola aç hem de elindeki futbolcudan maksimum yararlanmaya bakar.
O boşta olan teknik direktörlerden Souness ya da Martin Jol çok iyi olur bence.
Screw you guys, I'm goin' home
Luce'nin sözleşmesi ne zaman bitiyor?
edit: FM'ye göre bu Nisan'da.
Martin Jol saç baş joldurmasında.İğrenç esprimi geçersek Fatih Terim'in ne yapılıp edilip takıma getirilmesi kanaatindeyim.Hagi'ye 10 yıl zaman versekte bu iş olmayacak gibi.
Şöyle de birşey var, Fatih Terim gelip de Adnan Sezgin'in altında çalışmaz. Anahtarı İmparator'a teslim edeceksin ki başarıyı getirsin sana.
Last edited by Revolution : 13.Şubat.2011 at 19:58
Bir operasyon yapılacaksa başta gitmesi gereken isim Sezgin zaten.Dün maçta kameralar ona döndüğünde kahve ayağa kalkıp eserini görüyor musun diye ayağa kalktı ama Terim gelmez bence.
Bizim toparlanmak için yapacağımız adımların oturması zaten 1,5 sene sürecek.Oyuncular,yönetim değişecek ve değişmesi gereken her şeyden bahsediyorum.Yani onlar gidecek üstüne 1,5 sene daha bekleyeceğiz.Trabzonspor gibi yapılanmaya şimdi başlayıp ilerideki senelerden meyvelerini toplamayı ummalıyız.Bu seneden bir şey çıkmaz artık.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Lucescu döneminden sonraki mantıksız transferler(Özellikle Rumenler, Hagi yaptı sanılır ama Fatih Terim işidir onlar.) ve başarısızlık Fatih Terim ihtimalini düşürüyor bence.
Martin Jol veya Jürgen Klinsmann bence iyi. Almanya'nın şu anki ekibi Klinsmann eseri değil mi ?