Ligimizin kalitesinin oldukça düştüğünü, süper ligde oynayan futbolcu ve teknik direktörler dahi söylüyorlar.
Dün akşam TV8' de bir futbol programı izledim. Programın konukları arasında Rıza Çalımbay, Giray Bulak ve Erol Tok vardı. Uzun, seviyeli ve güzel bir sohbetti. Sohbetleri arasında 4 büyükler dışında şampiyon niye çıkmıyor, Türk teknik direktörlere neden 3 büyük takımdan birinde çalışma fırsatı verilmiyor gibi konular vardı.
Özellikle belirttikleri, üstünde durdukları başlıklar ise "4 büyüklerde forma giyen bir futbolcunun fiyatı diğer süper lig takımlarından 1 takımın tüm oyuncularına eşit. Onlara sağlanan imkanlar diğer takımlara sağlanmıyor. Devlet 3 büyük takıma oldukça fazla destek verirken diğer takımlara yeterli desteği vermiyor. " oldu.
Özellikle üst sıraları zorlayan Denizlisporun çalıştırıcısı Giray Bulak' ın söyledikleri neden 3 büyükler dışında iddialı takımlar çıkmadığının açık göstergesi : " Oyuncuyu alıp yetiştiriyoruz, tam önemli bir şeyler yapmaya başladığımızda büyük kulüpler talip oluyorlar ve alıyorlar. Yeterli faydanma imkanımız olmuyor. 2 yılda Denizlispordan transfer olan futbolcu sayısı 24. Bu şekilde ben nasıl iyi performans yakalarım. Her sezon sıfırdan başlıyorum"
Gerçekten de öyle, devletin büyük takımlara gösterdiği ilgiyi diğer takımlarada göstermesi gerekiyor. Hatırlasına bir zamanların en çok korkulan, çekinilen, Türkiye liglerinde 3 büyük takımdan başka ligden düşmeyen tek takım olan Bursaspor şimdi 2.ligde ve orada da hali hiç iyi değil.