Eyvallah.Originally Posted by bursa_mc
Bursaspor hastalığı işte
Öztürk " 30 küsür dava 4`e düştü"
Hukuki İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Av. Hakan Öztürk Bursa Atatürk Stadyumunda Sportif A.Ş. ve bazı davalar ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Sportif A.Ş. için Av.Hakan Öztürk , Murat Yanıklar ve Hüseyin Şahin`den oluşan kurulun çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Hakan Öztürk " Sportif A.Ş.`nin 3 ay içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar bir ön taslak yaratmış durumdayız.Ana sözleşme yaratmaya çalışıyoruz. Sportif A.Ş. kurulduğu zaman hisselerin % 99 `u Bursaspor Kulübü Derneği`ne ait olurken % 1 lik bölümü o dönem ki en az 4 Yönetim Kurulu üyesi arasında dağıtılacak.Bu yönetici hisseleri sembolik olacak ve her seçilen yönetim sonrasında devir edilecektir. Sportif A.Ş.`nin esas amacı Bursaspor`a gelir getirici faaliyetlerde bulunmak olacak. 1-2 yıl içinde halka arz olayına da gidilebilir. Epey geniş bir çalışma yapılması gerekiyor.Bu şirketin başına da profesyonel kişiler getirilmesi düşünülüyor." dedi.
Av. Hakan Öztür ayrıca Kulüpler Birliği A.Ş. `ye katılmama kararı aldıklarını belirterek " Yönetim Kurulu olarak Kulüpler Birliği A.Ş. ye katılmama kararı aldık. Bu karar Kulüpler Birliği üyeliği için alınmış bir karar değildir sadece ürün planlama ve satış alanında Kulüpler Birliği A.Ş.`ye katılmıyoruz.Çünkü giriş bedeli olarak 100.000 YTL gibi bir ücret ödememiz gerekiyor ve İstanbul`da Zeytinburnu mevkiinde yer alan mağazada Bursaspor`un ürünlerin satılması söz konusu. Biz bu ürünleri kendimiz pazarlayabiliriz. Bursa`nın ilçelerinde de Bursaspor ürünlerinin satılacağı bayilikler vereceğiz ve bursastore mağazamızı baştan aşağı yenileyeceğiz." dedi.
Av. Hakan Öztürk Bursaspor`un davalı konumda olduğu Recep Günay ve Tamer Tuna mahkemelerini ele alarak " Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Recep Günay`ın üyelikler ile ilgili açmış olduğu dava 3 gün önce mahkemce reddedildi.Gerekçeleri bazı üyelerin Genel Kurul Kararı ile üye olmaları gerekirken yapılmadığı yönündeydi. Ancak Bursaspor`a kongre üyesi olmak için yapılması gereken başvuru işlemleri yapılıp Yönetim Kurulu`nun onayı ile üye olunabiliyor. Bursaspor`un bu tip mahkemeler ile artık uğraşmamasını istiyoruz. Ayrıca eski futbolcularımızdan Tamer Tuna`nın geçmiş döneme ait olan 165.000 YTL lik bir alacak davası vardı. Aradan geçen süre zarfında faiz ve avukat ücretleri ile bu meblağ 400.000 YTL ye ulaşmıştı. Biz bu rakamı Tamer Tuna ile anlaşarak 200.000 YTL ye kadar düşürdük ve taksite böldük. Dava`nın süresi gelmeden karşılıklı olarak anlaşarak davayı sonlandırdık. Burada anlayış gösteren Tamer Tuna`ya da özel olarak teşekkür ediyoruz. Yine eski kalecilerimizden Marian Kelemen`in 70.000 Euro luk alacağı konulu bir dava önümüze gelecek.Bu dava ile de anlaşmaya gidilebilir. Bursaspor`da ilk göreve geldiğimizde önümüzde 30 küsür dava vardı şimdi bu sayı 4 e düştü." dedi.
Temmuz ayı içerisinde Stadyum Büfe ihalesinin yapılacağı belirten Öztürk " Büfe ihalesini önümüzdeki günlerde kapalı zarf usülü ile yapmayı planlıyoruz. Taban fiyat 40.000 YTL olacak. En yüksek iki fiyatı veren kuruluşla daha sonra toplanıp açık arttırmaya gidilecek.Süper Lig maçlarının yanı sıra en az 1 maç Türkiye Kupası ve Milli Bayram törenlerininde stadyumda yapıldığını düşünürsek Büfenin iyi bir gelir sağladığı ortaya çıkıyor" dedi.

Bursaspor hastalığı işte 

Alıntılı Yanıtla