Malesef buna katılmıyorum. Alex'in çok verimli bir sezon geçirmesi, sistemin Alex'e dayalı olduğunu göstermez. Sezon daha başlamamıştı. Bu forumda Fenerbahçe Hazırlık Kampı diye bir topik vardı. Geçmiş senelerde Alex'i en fazla eleştirenlerden birisi olarak (ki halen yazdıklarımın ardındayım) yaz ayında iddia etmiştim: "Eğer Aykut hoca istediği sistemi kurarsa Alex kariyerinin en verimli sezonunu geçirebilir." Evet, bunu iddia etmiş, hatta Serkan arkadaşımız (Sekopej) gülmüş, "sende Alex'i savundun ya" filan gibi takılmıştı.
Fenerbahçe hızlı hücuma çıkamaz, kanat bindirmeleri yapamazdı. Yan paslarla aheste aheste hücuma çıkılır, Alex rakip yarı sahanın ortasında topla buluşturulur, ondan birşeyler yapması beklenir ve bu arada bütün oyuncular pası durarak beklerdi. Hep göbekten delmeye uğraşırdık. Alex'e dayalı sistem buydu. Halbuki şimdi topu bir an önce kapmak ve en hızlı şekilde rakip sahaya yerleşmek üzerine kurulu bir sistem var. Rakibi dengesiz yakalamanın en iyi yollarından birisi kanatlarda adam eksiltmek ve hızlı bindirmek... Bu sistem Alex'e dayalı sistemden çok farklı ve ayrıca Alex'i de çok rahatlatan bir sistem... Ben halen Aykut hocanın kafasındaki futbolu tam olarak yerleştirebildiğini sanmıyorum. Eğer sabredilirse önümüzdeki sezon birkaç nokta transferle çok daha hızlı futbol oynatabilir. Alex gibi milimetrik paslar atan ve şimşek hızıyla düşünebilen birisi bu sistemde çok verimli oluyor; bazı kamburlarına rağmen... 2004-05 sezonundan beri kariyerinin en verimli sezonunu geçiriyor kesinlikle. Bunda Aykut hocanın katkısı ve hızlı oyuncularda ısrar edişi yadsınamaz.
Bu sistem eski sistem değildir.