Bu konuda halen net birşey bulamıyorum ben ya. Birtek üniversiteye girmem gerek. Yani yapılabilecek bişey yok gibi halen.

BESYO'da okuyan yada bilgisi olan kişilere bir kaç sorum var.
1) Diyelim YGS'den aldığım puan yüksek. Ama yetenek sınavından aldığım puan az. Bu iki puanın ortalaması bir formül ile alınıp çıkan sonuca göre üniversiteye girip girmemen belli oluyomuş. Sormak istediğim şu. YGS puanım yüksek ama yetenek sınavından aldığım puan az. Ama ygsden aldığım puan yüksek olduğu için oradan yırtma şansım olabilir mi ? Yani yetenek sınavından 20 aldıysam, ygsden 150 aldıysam bunun bir yararı olurmu ? Yani YGS puanım yüksek ama yetenek sınavından aldığım puan az. Ortalam alındığındada eğer BESYO için yeterli puandaysam sanırım direk girebiliyorum üniversiteye ?

2) Birde diyelim ben üniversiteye girdim. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Futbol antrenörlüğü bölümüne girdim ve 4 sene sonra bitirdim. Mezun olduktan sonra profesyonek bir takımda direk işe başlanılabiliyor mu ? Yada yani demek istediğim üniversitenin yönlendirdiği takım falan oluyormu. Yani üniversite bittiğinde mezun olduktan sonra sanırım belli diplomalar almak lazım.

Benim düşüncem eğer BESYO'ya girebilirsem mezun olduktan sonra yurtdışında yada ülkemizde master gibi bişey yapmak istiyorum. Ama tabi neler yapmam lazım bilmiyorum.

Şuan için kitap okuyorum antrenörlerin nasıl buralara geldikleri vs. gibi.