Sorumlu Rijkaard mı? Yapmayın yahu. Zamanında bende sallıyordum Rijkaard'a, bizde yapamaz ona maddi gücü yüksek takımlar lazım demiştim. Bir söz vardır insan elindekinin değerini kaybedince anlar diye. Vallahi de billahi de öyle. Hakkını helal et Rijkaard. Hakkını helal et, büyük adamdın.

Gözlemci ekibimizin olmadığı, gözlemciyi geçtim belirli ligleri televizyondan izleyen ekibimizin bile olmadığı o kadar açık ki. Hagi geldi, transferleri kendi tanıdığı oyuncular. Rijkaard geldi, transferleri Haldun Üstünel'in tanıdığı oyuncular. Hani nerede gözlemciler? Sanıyor musunuz ki Cana'yı Pino'yu gözlemciler izledi de önerdi, Adnan Sezgin aradı 3-5 menajeri önerdiği oyunculara baktı aldı.

Hagi gittikten sonra tekrar Rijkaard gelirse o kadar sevinirim ki anlatamam. Adam gittikten sonra tek kelime laf etmedi yahu, tek kelime. Hagi gideceği anlaşıldığı anda başlıyor bu benim takımım değil, bana zaman verin vs vs.. Verelim Rijkaard'ın yanına işini layıkıyla yapan 4-5 gözlemci tarasınlar belirli yerleri, bakın nasıl takım kuruyor Rijkaard. Bu kadroyu devre arasında verseniz Rijkaard'a bizi seriye bağlardı, şu an Fenerbahçe gibi tepelerdeydik. Ama nerede o vizyon bu yönetimde. Rijkaard'a verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar.

Hani stoper diye geçinen bir oyuncumuz var ya nam-ı diğer Ayıboğan. O Rijkaard'ın gittiği maç veya ondan 1 maç önce tam hatırlamıyorum, o sıralarda bir laf etti mikrofonlara: "Antrenörümüzün gitmemesi için son şansları..." Sen kimsin be adam? Sen kim oluyorsun da bu lafları edebiliyorsun. Bu lafların ardından Ankaragücü maçını hatırlatmaya gerek yok herhalde önünden geçen topa totosunu kaldırıp da dokunamıyor AYIboğan efendi. Rijkaard zamanı savunmamız ve ortasahamız berbat ötesiydi. Neill geldiğinde savunmanın çehresi değişti diyorduk. İsterseniz bir kadroyu hatırlayalım.

-------------------------------Baros(Jo)------------------------
Arda(Kewell)-------------------------------------------Keita(Gio)
-------------------Elano(-)----------------Barış(Ayhan)-----
-------------------------------Mehmet T.(Mustafa)---------
Balta(Caner)-------Neill(E.Güngör)-----Servet(G. Zan)--Sabri(Serkan)
-----------------------------Leo Franco(Aykut)--------------

Neill kadroya devre arası katıldı. O da katılmasa zaten vay halimize. Servet ve Balta'nın halini anlatmaya gerek yok. Barış'ı tartışmanın manası yok. Tek sağlam Mehmet Topal-Sabri. Mehmet Topal'ın da en kötü senesiydi geçen yıl. Zaten hücumda sıkıntımız yoktu. Jo'nun berbat futbolu dışında, mükemmel işler yapıyorduk. Neill geldi biraz toparlandık ama bunun yetersiz olduğunu herkes biliyordu. İnatla 1.5 yıl oyunu 2 yönlü oynayabilen bir ortasaha almadılar. Belki de bu transfer sezonu Kallström'ü alsak, şuan herşey çok farklıydı.

Uzun lafın kısası, zararın neresinden dönersek kâr. Hagi efsanemizdir. Benim hala hayatımda çok büyük bir yer kaplar, yeri apayrıdır. Ama bu adamı teknik direktör yapıp ondan nefret ettirtmeye gerek yok. Adamın teknik direktörlüğe yeteneği yok, belli. Varsa da egosu her zaman herşeyden önde. Demiyorum ki Rijkaard gelsin. Ama 3-4 sene sonra geri dönerse kimse de hayır demez. 3-4 seneye gerek yok şimdi dönse de demez kimse Ben bu takımın başında Bülent Ünder'i görmek isterim kendisi iyi antrenördür ama bu kriz döneminde gelmesi yanlış olur; illa ki yerli gelecekse: Fatih Terim, Ersun Yanal, Abdullah Avcı, Tolunay Kafkas'tan birisi gelirse çok mutlu olurum.

En kötü gün bugünse bugün de GALATASARAY!