1 ile 30 arası toplam 101 sonuç

Konu: Göztepe'miz - Adım Adım Şampiyonluğa [6.Sezon]

Threaded View

Dört yılın durum değerlendirmesi;
    Kesinlikle çok hızlı bir yükselişe geçtik.

Transferlerimizin 3-4 tanesi fos çıktı sadece. Onları da free alıp ucuza sattık. 4. yılın sonunda kadro tam anlamıyla oturdu. İlk 4 sezonda her sene kadroya 10-15 kişi gelip 20-25kişi gidiyordu(yeni çıkanlarla beraber). Artık sadece 1-2 takviye, sağda solda genç yetenek görürsek alıyoruz. Training ve Youth tesislerini geliştirdik ancak sanırım yönetim parasal problem yaşıyor. Bu sezon önceki seneye göre daha az transfer ve wage budget verdiler. Bu yüzden bu sene transferde öyle çok para harcamama kararı aldık..

UEFA'ya katıldık 2.turdan, ancak puanımız olmadığı için hep zorlu rakipler gelecektir, ondan bir hedefimiz yok.. Artık Süper lige yerleştik diyebiliriz. Bu saatten sonra düşmeyiz. 1-2 senede finansal durumu düzeltip, tekrar Training ve youth tesisleri yükselteceğim, zaten her gördüğüm aralıkta yönetimi bu konuda zorluyorum.. 3 sene içinde UEFA'ya katılabildiğimiz kadar katılmaya çalışacağız. Şuan 2014-2015 sezonundayız 2018-19 gibi bir sezonda Avrupaya alışmış bir kadro kurmak istiyorum.. 2030-35 yılları arasına kadar da Göztepeyi Avrupanın lider takımlarından biri yapmak amacımız.. Bu amaca giderken de yabancı oyuncu kullanmayacağım. Tüm oyuncuların profillerinde Türk bayrağı olacak.. Şuan en büyük problemimiz takımda yetişmiş oyuncu olmaması, UEFA ya kayıt yaparken 4 eksik(21), ligde maça çıkarken 1 yedek eksikle giriyoruz.. Ahmet Esen ve Murat Konuk 2 yıl sonra kulüpte yetişmiş olacaklar ancak bu yine de bir sıkıntı..

Alt liglerde oynarken 4-2-3-1 taktiğiyle oynuyorduk. orta 2li dm idi. Defansı sıkı tutup ileri kontra oynuyorduk. Ancak süper lige çıktığımız ilk sene gördük ki, taktik bu ligdeki takımlara işlemiyor. Düşmediğimiz için şanslıydık. Yeni sezonda taktiği ve oyuncu yapısını değiştirerek, 4-1-4-1'e döndük. Tam anlamıyla kapalı defans ve kontra oynamaya başladık. Az gol yedik ancak çok da gol atamadık yine de 4 büyüklerden bile epey puan almayı başardık bu taktik ile. Ancak alternatif maçlarda yani taktiği bize ters düşen maçlarda sıkıntı yaşıyorduk. Bu yüzden 5. sezonumuzda 4-1-4-1'in yanına 4-4-1-1 taktiğini de ekledik. Artık belli bir seviyeye geldiğimiz için rahat çıkacağımız maçlarda daha atağa yönelik olan 4-4-1-1'i kullanacağız.

4 sezonda başardıklarımız;
    1.Sezon
    -2. lig şampiyonluğu.
    -Türkiye Kupasında 2. tur.
    2.Sezon
    -1. lig 3.lüğü.
    -1. lig playoff grubu 1.ligi.
    -Türkiye Kupasında yarı final.
    3.Sezon
    -Süper lig 13.lüğü.
    -Türkiye Kupasında final.
    4.Sezon
    -Süper lig 5.liği.
    -Türkiye Kupasında çeyrek final.

5. Sezon için hedefler;
    -UEFA Kupasında gidebildiğimiz yere kadar gitmek.
    -Türkiye Kupasında çeyrek final.
    -Ligde ilk 7 minimum hedefimiz, yönetime de bu şekilde söyledik. Ancak elbette içimden UEFA'ya katılmak hedefim..

Bu hedefler doğrultusunda 2 genç yeteneği kadromuza kattık;

Emrah Bulut (Excelsior'dan 4 yıllık taksitle 1.7M €'ya transfer edildi.) (DC)

Mehmet Yıldırım (Eskişehirspor'dan bedavaya transfer edildi.) (AMC)

Gerçekten iyi yetenekler aldığımızı düşünüyorum. Daha önce Eren Albayrak, Muhammet Demir, Yiğit Gökoğlan, Lütfi Camkıran, Yilmaz Özcan, Güray Fidan, Alparslan Akyüz, Ahmet Esen ve Murat Konuk'u almıştık. Kısaca geleceğin takımını kurduğumuz söylenebilir..

Hazırlık Fikstürü ve UEFA maçlarımız;

Geçmiş yıllara nazaran bu sefer hazırlık maçlarını asistanım seçip oynattı. Biz transfere ve UEFA'ya yöneldik. UEFA'da 2. turda deplasman golüyle elendik. Kötü oldu ancak yine de çok umursamadım, zira yenildiğimiz takıma Valencia çıktı. Fark yiyen biz olmadık en azından..
    Last edited by wairwulf : 07.Nisan.2011 at 13:34

Mesaj Yetkileri