‘GİL, ARDA’YA GİTMEDİ’Türkiye  dün gün boyunca Başkan Adnan Polat ve milli oyuncunun İspanyol Kulübü  ile yaptığı pazarlıklara kilitlenirken Enrique Cerezo, “Miguel Angel Gil  THY ile sponsorluk anlaşması için İstanbul’da. Arda hiçbir zaman  gündemimizde olmadı. Hiç düşünmedik. Transferi bir dedikodu” dedi.
ÖZEL RÖPORTAJ - MEHMET ÇİFTÇİ 
Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, kulübün hissedarlarından Miguel Angel Gil’in 
Türkiye’ye transfer 
için  değil sponsorluk anlaşması için gittiğini söyledi. Milliyet’in röportaj  teklifini geri çevirmeyen ve aylardır Türk Spor basınını meşgul eden  konulara büyük bir samimiyetle yanıt veren Cerezo özellikle 
Arda Turan konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İspanya’da ünlü bir film şirketinin de dağıtıcılarından biri olan Cerezo, milli oyuncunun hiçbir 
zaman gündemlerine girmediğini belirtirken, bu konuda yapılan spekülasyonları şaşkınlıkla izlediğini ifade etti. 

*Başkan herkes sizi İstanbul’da sanıyor. Bu duruma ne diyeceksiniz?
“Evet  dedikodular buraya kadar geldi. Siz İspanyol basınını da alarma  geçirmişsiniz. Bana herkes “Arda’ya mı gittin” diye soruyor.
Telefonlarım susmadı...
* Siz değil ama Miguel Angel Gil gitmiş...
“Evet... Çok önceden planlanan bir seyahattı. Gil, 
THY?ile sponsorluk anlaşması için 
Türkiye’ye gitti... Belki forma reklamı alacağız...”
*Ama herkes Arda için geldiğini söylüyor. Türk medyasında manşetlerde...
“Bu  kesinlikle doğru değil. Böyle bir görüşmeden haberim yok. Arda için ne  şimdi, ne de geçmişte bir yöneticimizi gönderdik. Gil ile görüşmüsse de  bu menajerlerin işidir...”
*Başkan herkes Arda’nın size transfer olacağını konuşuyor. Buna bir açıklık getirir misiniz?
“Bakın  size tüm içtenliğim ile söylüyorum. Arda hiçbir zaman gündemimize  gelmedi. Ne bir izleme heyeti oluşturduk, ne de yöneticilerle bu konuyu  aramızda konuştuk. Dedikodular tamamen Türkiye kaynaklı.”
*Olur mu başkan... Galatasaraylı bir yönetici 12.5 milyon euroluk teklif olduğunu bile açıkladı...
“Ne?  12.5 milyon euro mu? Bizim Arda’ya bırakın o rakamı, 3 milyon euroyu  bile veremeyiz. Daha ligdeki konumuz ne olacak, onu bile bilmiyoruz. 
Avrupa kupalarına gidecek miyiz, kesinleşmedi. Her şey netleşecek ki oturup 
transfer planları yapalım. Size bir kez daha tekrarlıyorum, Atletico Madrid’de Arda’nın konusu hiç geçmedi...”
*Başkan Arda’yı ne kadar tanıyorsunuz?
“Yeterince tanıdığımı söyleyemem. Bir veya iki maçını seyrettim o kadar...”
* Türkiye hakkında düşünceleriniz ne? Maçları takip edebiliyor musuz?
“Açıkcası 
Türk Futbolu denilince aklıma hemen 
Beşiktaş  geliyor. Çok flaş transferler yaptılar. Diğer takımlarda da önemli  oyuncuların oynadığını biliyorum. Büyük paralar harcanıyor ama izleme  şansım olmuyor. Ancak 
Yıldırım Demirören ile çok iyi bir dostluğumuz olduğunu da söylemeliyim.
O mektup iyilik içindi
*Başkan  Arda için aylar önce Miguel Angel Gil’in bir teklif mektubu gönderdiği  de ortaya çıkmıştı. Ve orada 10 milyon euroluk bir rakam yazıyordu. Bu  da mı yalan peki?
“O teklif mi? O teklif bir dosta iyilik  içindi. Arkadaşımız Mendes böyle bir şey istedi. Biz de yazdık. Arda’ya  tekliften çok bir iyilik yazısı diyebilirsiniz.”

Simao’ya çok üzüldüm
*Simao konusuna da açıklık getirir misiniz? Siz gitmesini istemiyordunuz. Ne oldu da takımdan ayrıldı?
“Simao  hem futbolculuğu, hem karakteri mükemmel bir insan. Gitmesini hiç  onaylamadım. Ama Beşiktaş öyle bir teklif yaptı ki biz o teklifin  üzerine çıkamadık. Yani ekonomik şartlar bizi zorladı. Simao konusu  benim için bir yara olarak kalacak.”
Diego Forlan takımda kalacak
Forlan’ın da Türkiye’ye geleceği konusunda haberler var. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile adı geçiyor. Doğru mu?
“Şu  güne kadar Forlan için bir Türk kulübü kapımızı çalmadı. Zaten  Forlan’ın gitmek gibi bir niyeti yok. Bizde kalmak istiyor. Biz de onu  satmak istemiyoruz.”
‘Anlaştım’
Arda  Turan, Milliyet’in, “Atletico Madrid ile anlaştın mı” sorusuna “Benim  açımdan bir problem yok. Ben anlaştım. Ancak önemli olan Galatasaray’ın  ve yönetimin vereceği karar. Böyle bir kulüp tarafından istenmek ve  önemli rakamların gözden çıkarılması benim adıma gurur verici” ifadesini  kullandı.