Fenerbahçe Cumhuriyeti
Umarım kazanırız fakat Kasımpaşa,2.yarıda düşmemek için çok iyi bir direnç gösteriyor,zor maç olacak.
İLK 11 BELLİ OLDU
Beşiktaş Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasının kapanış maçında bugün (11 Nisan) Kasımpaşaspor’un konuğu oluyor.
Siyah beyazlılar Kasımpaşaspor karşısında sahada şu 11 ile yer alacak;
Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Necip, Ernst, Quaresma, Nobre, Simao, Almeida
Yedekler: Hakan Arıkan, Erhan Güven, Atınç Nukan, Aurelio, Fernandes, Nihat, Bobo
- HABER1903 -
Kötü kadro değil, en azından yine Ekrem yok... Nobre nin yerine de artık Nihat a biraz o bölgede şans verilmesini bekliyordum, bir türlü muradımıza eremedik...
Nobre olacağına Ekrem olsaydı daha iyi olurdu bence. Ayrıca çift forvet oynayacağız, umarım orta sahadan top çıkarma sorunu yaşamayız. Nobre amc gibi oynarsa hem kaleden uzak durur hem de enerjisinin tamamını kullanır.
Maşşallah Quaresma döktürüyor.Allah nazarlardan saklasın.Hep bizimle olursun inşallah Cigano.
So what?
Saike
Quaresma Almeida'ya attırdı.İlk yarıyı 1-0 önde bitirdik.Yalnız Nobre ilk yarı boyunca çıldırttı adeta.Bu adam nasıl Brezilyalı anlamak mümkün değil.Teknik sıfır.Eğer Tayfur hoca hatasından dönüp ikinci yarıda oyundan çıkarmazsa kendisine duyduğum güven kazansak dahi azalacak.
So what?
Saike
Kasımpaşa kalecisi Fırat'ı çok beğendim. Almeida'nın golü attığı pozisyonda elinden geleni yaptı, savunma dağılmış durumdaydı, onun haricinde hatasını görmedim hiç. Beşiktaş'ta Quaresma günündeikinci yarıya skor avantajıyla başlayacaklar, daha bir flair yüklü oyun izletebilir futbolseverlere
![]()
Maç 1-0 bitti. Quaresma da sakatlık nedeniyel çıktı umarım durumu ciddi değildir.
İkinci yarıda önemli fırsatlar yakaladık,değerlendiremedik.Son bölümlere doğru Kasımpaşa geride olması sebebiyle yüklendi kalemize,üst üste 2 tane önemli pozisyon yakaladılar ama Cenk özellikle Kasımpaşa'nın Amerika'lı oyuncusunun pozisyonda kalitesini ortaya koyarak puan kaybı yaşamamıza engel oldu.Quaresma çıktıktan sonra pek etkili olamadık ama yine de fena bir performans sayılmaz genel olarak.Galibiyette payı olan herkese tebrikler.
Spikerler ciddi olmadığını söylediler.Tedbir amaçlı çıkmış oyundan.İnşallah doğrudur.
So what?
Saike
Kalecilerin gecesi mi desek ne desek?
İlk yarı Fırat harikaydı, ikinci yarı Cenk. Hiç konsantrasyonunu kaybetmiyor, refleksleri mükemmel, zamanlaması oldukça iyi. Onur ile beraber müthiş iki kaleci olacaklar. Ünleri de muhtemelen Türkiye ile sınırlı kalmayacak bu genç yeteneklerimizin.
Tebrikler Beşiktaş'ım... Yalnız insan düşünmeden edemiyor,acaba Quaresma'nın da mı Schuster'le bi sorunu vardı ? Kayseri maçından beri müthiş oynuyor.![]()
Schuster gittikten sonra Quaresma'nın performansında bir yükselme olmadı bence.Benim seyrettiğim oynadığı maçlarda 1-2 maç hariç hep etkiliydi.Onlarda da gününde olmadığı için iyi olmadığını düşünüyorum.Takımın geri kalanında Schuster gittikten sonra performansı artan var tabii.Bunda Tayfur hocanın sisteminin de payı var kesinlikle.
So what?
Saike
Aslında ceza sahası içinde gayet etkili, ama o mevkide bizde oynayabilecek kadar yetenekli değil...
Bugün sahadaki oyundan önce birşeyden bahsetmek istiyorum.
Kasımpaşa nın taraftar grubu nasıl bir zihniyete sahiptir ki 20-25 dakika hep bir ağızdan Beşiktaş a küfredebilecek nefreti bünyelerinde barındırabiliyor. Teknik direktörlerine, oyuncularına ya yönetimlerine herhangi bir lafım yok yalnız, bu mantıktaki taraftarın düşmeyi hakettiğini net bir şekilde söyleyebilirim. Diğer taraftan bir zamanlar Ligtv olumsuz tezahurat durumunda sesi kısardı, bugün maç yayınını yapanlar bundan da bihaber gibilerdi. Bir iki kişinin kişisel tavrını tribünde belki engelleyemezsin ama büyük ihtimalle küme düşecek bir takımın Türkiye nin en büyük takımlarından birine sırf yeniliyor diye hep bir ağızdan küfretmek hoş değil...
Oyuna bakacak olursak, maçtan önce düşündüğüm gibi, Necip-Ersnt ikilisinden kesinlikle vazgeçilmemeli. Özellikle Necip i çok beğendim, defansif olarak yapması gereken herşeyi yaptı. Ernst in en iyi dönemlerindeki kadar iyi oynuyor, temposu ve gücü de yerinde... Sürekli oynadıkça kendini daha da geliştirecektir... Ernst de keza, Schuster gittiğinden beri daha derli toplu görünüyor. Bu ikilinin oyun kurmadaki sıkıntısı ise tamamen, neredeyse her topun Nobre ye uğramak zorunda kalmasından kaynaklandı. Defansif olarak ortasahanın tamamının yükünü çekerken, birde Nobre beceriksizliğiyle de uğraşmak zorunda kaldılar ki, o kadarı da ağır geldi doğal olarak. Nobre kesinlikle o mevkinin oyuncusu değildir, eğer Guti yoksa yerine Aurelio ya da Nihat ın oynaması daha isabetli olurdu.
Cenk e gelirsek, gerçekten mükemmel bir kaleci, Rüştü nün önerisiyle alındığı söyleniyor, eğer sürekli böyle oyuncular bulacaksa Rüştü ye scouting görevi verelim
Yine tekrarlamak gerekirse, kesinlikle ilk onbirde oynayabilecek seviyede, gerekirse yüksek meblağlara Türk bir sağ bek oyuncusu alınmalı. Sol bek e alternatif bir oyuncu düşünülebilir yine Türk statüsünde... Son olarak da Guti yi yedekleyebilecek, ilk onbir oyuncusu olamasa da, senede 15-20 maçın ağırlığını kaldırabilecek yetenekte bir ofansif ortasaha bulmalıyız. Yine söylüyorum, Fernandes e büyük paralar vermeye hiç gerek yok, zaten ne Guti nin yedeği olabiliyor ne de Necip ya da Ernst in oynadığı mevkide oynayabiliyor.
Son olarak Tayfur Hoca baskı hissetmiyorum, kendime güveniyorum, seneye takımın başında olacağım demiş, umarım başarır...
Kasımpaşa taraftarı maç boyunca bize küfür etti.Bunun sebebinin büyük çoğunluğunun Fenerbahçeli oldukları yönünde birkaç yorum okudum.Ne kadar doğru bilemem ama mantıksız gelmedi doğrusu.Kasımpaşa taraftarı neden durduk yere maç boyunca bize küfretsinki yoksa.Asıl sebebi başka bir şey olabilir tabii.Sebebinin ne olabileceği hakkında mantıklı bir fikri olan var mı acaba?
So what?
Saike
Yakında Kasımpaşa'da Bizi Bursasspor'lular Gibi Ezeli Rakip Görürse Şaşırmam Bir de Bugün Yendik Düşmelerine 1 Adımda Biz Katkı Yaptık Diye Şimdi Kesin Bizle Kanlı Bıçaklı Olurlar Bursa Gibi.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Bu düşenleri nasıl üstümüze mıknatıs gibi çekiyoruz anlamış değilim. Ama Bursa olayından sonra bunlarda bize düşman olursa şaşırmam açıkcası.
Ayrıca Almeida nın bu haftayı da boş geçmemesi sevindirici...
maçtan sonra lig tvde ömer güvenç i dinledim q7 oyundan alınırken bütün stad akışlamış bunun sebebini sormuş ömer güvenç bütün takıma küfür q7 ye niye alkış diye taraftara.taraftar ise gole giderken yerde kasımpaşalı bi oyuncu görüp topu taca attı ayrıca soyunma odasına giderken tekerlikli sandalyeli bi kasımpaşa taraftarı formasını istedi tereddüt etmeden verdi o yüzden alkışlıyoruz demişler![]()
eto'o bitmiş.