Quote Originally Posted by Megadeth
anadolu klüplerimizin kendilerini geliştirmelerine açikcasi çok seviniyorum. helal olsun bursaspor'a ve taraftarlarina hep destek tam destek : )
Teşekkürler Megadeth. Ben şunu temenni ediyorum. Anadolu'da yaşayan vatandaşlarımız kendi doğup büyüdüğü veya ikamet ettiği şehirdeki takımı destekler. Başarının böyle geleceğini düşünüyorum. Taraftar potansiyeli çok önemli. 2,5 milyonu aşkın Bursa nüfusunun %70'i aşkın insan Bursaspor taraftarı ve Bursaspor'u destekliyor diyebilirim.

05.07.2006 ÇARŞAMBA HABERLERİ

Pancu alışmaya başladı

Pancu alışmaya başladı
Bursaspor'un Nevşehir kampı her bakımdan yeni sezon öncesi büyük önem taşıyor. Özellikle takıma yeni katılan oyuncuların, eskilerle kaynaşması açısından büyük önem taşıyan kampta, Rumen oyuncu Pancu'nun takıma çabuk adapte olması teknik heyette memnuniyet yarattı. Her geçen gün takıma biraz daha alışan tecrübeli oyuncu, çalışkanlığı ve samimi kişiliği ile de diğer oyuncuların gönlünü kazandı. Rumen oyuncuya ondan yaşça küçük takım arkadaşlarının “Pancu ağabey” diye hitap etmeleri kaynaşmanın yalnızca küçük bir örneği.

Timsah manşetlerde

Bursa yerel basını kadar Nevşehir'de bulunan gazeteciler de Bursaspor'un kampını yakından takip ediyor. Bu gazetelerden Nevşehir Postası, yeşil beyazlıların Nevşehir kampını okuyucularına, “Timsahlar Nevşehir kampında çalışmalara başladı” şeklinde başllıkla okuyucularına duyurdu.

Kaynak: Bursahaber (so)

Şimdiden heyecan bastı

Bursaspor`un çiçeği burnunda transferi Makedon Velice Sumulikoski yeşil beyazlı takımın başarısı için üzerine düşeni yapacağını söyledi. Türkiye`de oynayan milli takım arkadaşları Milosevski ve Stavrevski`den Bursaspor`la ilgili bilgi aldığını belirten Makedon futbolcu, `Bursaspor için çok iyi şeyler söylediler. Bana hata yapmayacaksın dediler. Şehir, kulüp, seyirci muhteşemmiş. Her şey güzel olacak. Bursa`ya daha önce iki kez geldim. Ümit Milli takımdayken oynadık. Birde 3-3`lük A milli maçı tribünden izledim` dedi.

Sumulikoski kimdir?

1981 doğumlu 1.87 boyundaki Makedon orta saha oyuncusu, futbola ülkesinde Karaorman takımında başladı. Daha sonra Slovenya ve Çek Cumhuriyeti`nde top koşturdu. Son 2,5 sezonda Rusya`nın Zenit takımında oynadığı 46 maçta 1 gol attı. Rusya Ligi`nin mart ayında başlaması nedeniyle bu sezon 5 maçta forma giydi. Genç yaşına rağmen 40 kez giydiği A Milli formayla Türkiye`ye ve Avrupa kupalarında da Beşiktaş`a karşı oynadı.

Kaynak: Olay (so)

Eser`i herkes görecek

ALKIŞI HAK EDİYOR

Geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş`tan kiralandığında Bursaspor`un en büyük gol umutlarından biriydi... Yaptığı presle herkesin beğenisini kazanan, attığı gollerle alkışı hak eden Eser Yağmur, Antalya maçında yeşil beyazlı formanın galibeyeti için ayağının kırılmasına bile aldırış etmedi. Şampiyonlukta belki de en büyük pay ona aitti.

AYAĞIMI UNUTUYORUM

Yeniden Bursaspor ile anlaştığı için çok mutlu olduğu her halinden belli olan golcü oyuncuyu Süper Lig`de oynayacak olmanın heyecanı bastı. Ayağının kötü bir şekilde kırıldığını belirten Eser, `İlk etapta korkacağımı zannetmiştim. Şimdi topla çalışmalarda ayağımı unutuyorum bile. Sadece sol ayağım biraz güçsüz kaldı. Onu da çalışarak kuvvetlendireceğim` dedi.

KENDİME GÜVENİYORUM

Süper Lig Tecrübesinin kendisinde fazla olmadığını ifade eden genç yıldız adayı, `Ben kendime çok güveniyorum. Zaten güvenmesem Bursaspor`a gelmezdim. O kadar takımda oynadım ancak ilk kez Bursaspor gibi büyük bir camiaya geldim. Takımda arkadaşlık mükemmel. Neşeli bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kondisyon eksiğimizi de burada gidermek istiyoruz` diye konuştu.

HİÇ ÜZÜLMEDİM

Bursaspor`a bonservisiyle birlikte geldiği için çok mutlu olduğunu anlatan Eser Yağmur, sözlerini şöyle tamamladı: `İnsanlar Beşiktaş`tan ayrıldığım için üzüldüğümü zannettiler. Ama tersi, çok sevinçliyim. Ben Bursaspor`un büyüklüğünü biliyorum. Ayağım kırıldığında Beşiktaş, bana Bursaspor`un gösterdiği sevginin onda birini bile göstermedi. Başkan bir kere bile aramadı.`

Ders alıyorum

Ömer Kaplan, `Forvet mevkiinde Türkiye`nin önde gelen isimleriyle forma savaşı içine girdim. Zaman zaman onlardan bazı şeyleri öğreniyorum` dedi.

SAVAŞTA VARIM

Bursaspor Altyapısından yetişen ve A Takımda değişmezler arasına girmeye calışan Ömer Kaplan, forma savaşında kendisinin de olduğunu söyledi. Şuan takım olarak hazır olmadıklarını belirten Ömer Kaplan, `Gün geçtikçe takım olarak daha iyiye gidiyoruz. Ben bu sezon daha çok çalışıp daha fazla forma şansı bulmak istiyorum. Bu konuda kendime çok güveniyorum` diye konuştu.

LİGE RENK KATACAĞIZ

Hücüm bölgesinde oynayan oyuncuların hepsinin birer yıldız olduğunu ifade eden genç golcü Ömer Kaplan, `Tam bir forma savaşı var. Forvet oyunclarının hepsi Türk futbolunun önde gelen isimleri. Onlardan birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sağolsun Raşit Hocam`da bana eksik olduğum yönlerimle ilgili yardımcı oluyor. Biz bu sezon Süper Lig`de oynayacağımız futbolla lige renk katmak istiyoruz` dedi.

El salla Ömer!

Bursaspor`un Gençlerbirliği`nden kadrosuna kattığı kaleci Ömer Çatkıç`a eski takım arkadaşları antrenmanlara takılmadan edemiyor. Yeşil beyazlıların antrenman yaptığı esnada üst sahada çalışan Başkent ekibinin oyuncuları, `El salla, Ömer el salla` dye tempo tutular.

Nevşehir Postası geniş yer ayırdı

Nevşehir`de yeni sezona hazırlanan Bursaspor`a Nevşehir gazeteleri de geniş yer ayırıyor. Nevşehir Postası gazetesi dünkü sayısında yeşil beyazlı takımı manşetten verdi.

Raşit Hoca kükredi

Çetiner, yarı sahada yapılan kontrol pas çalışmasında, `Bazı arkadaşlar dikkatsiz. Çok top kaybı yapılıyor` diye ikaz etti.

NEŞELİ BAŞLADI

Nevşehir`de 3 gündür yoğun tempoda Süper Lig hazırlıklarını sürdüren Bursaspor`da, Teknik Direktör Raşit Çetiner oyncularını sürekli uyarıyor. Dün sabahki antrenmanda istasyon çalışmasıyla başlayan yeşil beyazlılar, ardından oyun oynadılar. Bursasporlu futbolcuların bu oynanan oyunlarda keyifli oldukları gözlendi.

PAS HATASI YAPMAYIN

Ardından yarı sahada 2 seri halinde 10`ar dakikalık kontrol pas çalışması yapan yeşil beyazlılar, pas hataları yapınca Raşit Hoca`yı çileden çıkardılar. Çetiner talebelerine, `Bazı arkadaşlar çok dikkatsiz. Çok top kaybı oluyor. Pas hatası yapıyorsunuz. Kendinizi biraz oyuna verin. Yarın karşınıza iyi bir rakip çıksa ne yapacaksınız` diye ikaz etti.

Kaynak: Olay (so)

Koşmayan aç kalır

Deneyimli teknik adam, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 1 Nolu sahada gerçekleştirilen sabah idmanında, öğrencilerine bir dizi uyarılarda bulundu. Kondisyon ve dar alanda pres çalışması şeklinde geçen antrenmanı sık sık durduran Çetiner, öğrencilerine şu sözleri sarfetti:

ALEMDAR KISA KESTİ
"Artık kendimize gelelim. İdmanlara iyi konsantre olun. Bazı arkadaşlar dikkatsiz ve dağınık davranıyor. Koşmadan kimseye ekmek vermezler. Ligde herkes ekmeğini almak için uğraşacak. Ona göre mücadele edin ve koşun. Ayrıca, kimse kendi halinde davranmasın." Bu arada, antrenmanda tansiyonu düşen Orhan Alemdar, çalışmayı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Kaynak: Bursahakimiyet (so)

Neferim beklerim

Nevşehir'de iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Ömer, "Ben de çok çalışıp formayı kapmalıyım. Bu rekabette şanslı olduğumu düşünüyorum. Top saklamada biraz sorun yaşıyorum. Raşit hocam da beni bu konuda sürekli eğitiyor" diye konuştu. Forvette çok kaliteli isimlerin bulunduğuna da dikkat çeken golcü oyuncu, "Gencim sıramı beklerim. Bir gün gelecek ilk onbirin değişmez oyuncusu olacağım. Bundan hiç şüphem yok" şeklinde görüş belirtti.

Yönetim takipte

11 Temmuz'da Kayserispor ile oynanacak hazırlık maçını izleyecek yöneticiler, Raşit Çetiner'den kampın seyriyle ilgili bilgi de alacak.

1 NUMARALI İDDİA

Nevşehir kampında Bursa hakimiyet'e özel açıklamalar yapan deneyimli file bekçisi, "Rekabetin olduğu ortamda her zaman başarı vardır. Süper Lig'e her mevkide birbirini zorlayacak, alternatifli bir kadroyla hazırlanıyoruz. Herkes elinden geleni yaptığı, rekabetin de en üst seviye çıktığı zaman gerçekten ortaya güzel bir takım çıkar" dedi.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Geçen sezon her futbolcuya nasip olmayan şampiyonluk gibi doyumsuz güzellikte bir olay yaşadıklarını anımsatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süper Lig'e çıkmak hepimizi mutlu etti. Ama, şimdi o güzel günleri bir kenara bırakıp, önümüze bakmalıyız. Çünkü, daha zorlu bir ligde mücadele edeceğiz. Başarılarımızın, devam etmesi için çok çalışmalıyız. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Bu ekibin de, elinden gelenin en iyisini yapıp Bursaspor'u Süper Lig'de sırtlayacağına inanıyorum."

OYNAMAK İSTİYORUM
"Kendi mevkime iki yeni arkadaşım geldi. Ömer Çatkıç, kendini kanıtlamış, kaliteli bir kaleci. Diğer arkadaşımız da adaşım Yavuz Özkan. Formayı kapabilmek için rekabetin içinde yer alacağım. Ben de geçen sezonki başarılarımı sürdürmek istiyorum. Nevşehir kampında herkes bunun mücadelesini veriyor. Sonuçta kararı Raşit hoca verecek. Biz, çok çalışıp hocamızın takdirini bekleyeceğiz. Şu ana kadar, gerçekten iyi bir dönem geçiriyoruz. Bu birlikteliği sezon sonuna kadar sürdürmeliyiz."

O bir yıldız adayı

O bir yıldız adayı
Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, taraftarın sabırsızlıkla beklediği yabancı transferi konusunda ilk adımı attıklarını, Rusya’nın Zenith St-Petersbourg takımından transfer edilen Velice Sumulikoski’nin çok kaliteli bir oyuncu olduğunu iddia etti. Henüz transferin kapanmadığını, oynanacak hazırlık maçlarında ortaya çıkacak tabloya ve Raşit Çetiner’in isteğine bağlı olarak forvete ya da başka pozisyona bir oyuncu daha alınabileceğini vurgulayan Kızıl, bir süre önce menajerlik görevinden istifa eden A. Suphi Evke’nin yerine bir başkasının getirilmesinin düşünülmediğini, Vestel Manisaspor’un ısrarla istediği genç milli savunma oyuncusu Mehmet Yılmaz’ı da kesinlikle satmayacaklarını söyledi. Kızıl’ın son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamalar, satır başlıklarıyla şöyle:
ÇOK KONUŞULACAK
“Yabancı transferi konusunda ince eleyip, sık dokuduk. Çabuk hareket ederek, yanlış yapmak istemedik. Bugüne kadar yabancı transferini ağırdan almamızın tek nedeni buydu. Makedon Sumulikoski’de karar kılarken birçok detayı gözden geçirdik. Yeni transferimiz, tam istediğimiz türde bir oyuncu. Bizim bünyemize ve takım yapısına uyum sağlama aşamasında sorun yaşayıp yaşamayacağına bilhassa dikkat ettik. Kendisi oyun kurucu pozisyonunda oynuyor. Koşan, savaşan, deyim yerindeyse tekmeye kafaya sokan karakterde bir oyuncu. Aynı zamanda çabuk ve süratli. Pas organizasyonunu mükemmel beceriyor. Gerektiğinde orta sahanın her yerinde görev yapabilecek kapasite, çok yönlü bir isim. Yaşının genç olmasıyla, kariyerindeki devamlılık tercihimizde etkili oldu. Çetiner’in izleyip, alınmasını istediği bir oyuncuydu, yerine getirdik. Sumulikoski, Rusya’nın Zenith St.Petersbourg takımında istikrarlı form grafiğiyle hemen hemen bütün maçlarında yer almış. Beşiktaş’ı UEFA’dan eledikleri sene de takımın banko oyuncusuydu. Bizden yabancı transferinde yıldız oyuncu bekleyen taraftarlarımıza şunu rahatlıkla müjdeleyebilirim. Makedon Sumulikoski bu yıl Türkiye’de adından en çok söz ettiren yabancıların başında gelecek. Hatta yıldız olacak. O kadar iddialı konuşuyorum. Maçlar başladığında zaten herkes bunu görecek. Taraftarlarımızın içi rahat olsun.”

TRANSFER BİTMEDİ
“Yabancı transferinde kontenjanımızı kullanırken, kulübün olanaklarını da göz önüne alıyoruz. Fazla uçmadan, ayakları yere basan bir politika izliyoruz. Bütçemiz belli. Hazırlık maçlarından sonra ortaya çıkacak tabloya göre, belki bir yabancı daha alabiliriz. Ama önce bunu Raşit Çetiner’in istemesi gerekiyor. Forvet de olabilir, başka bir pozisyona da. Zamana bağlı olarak sonuçlanacak bir şey. Fenerbahçe daha antrenörünü bile seçememiş, Galatasaray transferde siftah yapmamışken, biz yerli yabancı transferini neredeyse bitirdik. Alınan oyunculara ben de Raşit Hoca da kefiliz. Hepsi birbirinden kaliteli, klas, arkadaşlık olgusunu ön plana çıkartabilen, bundan önce oynadıkları kulüplere katkı koymuş, pırıl pırıl çocuklar. Küme düşen takımlardan oyuncu alıyoruz diye bizi eleştirenlerin, ligler başlayınca mahcup duruma düşeceklerine inanıyorum. Hata yapmadığımıza, tersine tam isabet kaydettiğimize inancım tam.”
DUYGUSALLIK ZARAR VERİR
“Geçen yıl takımı şampiyon yapan kadroda yer almış oyuncularımızın bazılarıyla yollarımızı zorunlu olarak ayırırken, biz de üzüldük. Ama futbolda duygusallığın yeri yok. Hepimiz profesyonel bir ortamda görev yapıyoruz. Bazı isimlerle ilgili çok fazla duygu yoğunluğu yaşanıyor. Bırakın da onlarla yollarımızı ayırma nedenleri bizde saklı kalsın. Emeği geçene teşekkür ettik. Haklarını verip, helalleştik. Yolları açık olsun. Bursaspor, kendisine hizmet verenleri asla unutmaz. Onlar da unutulmayacaktır. Ama bu ayrılık, Süper Lig koşullarında gerekliydi. Biz de gerekeni yaptık.”
BİR DAHA MENAJER YOK
“Ahmet Suphi Evke’nin istifasından sonra, ağzımdan kendisi ve aldığı kararıyla ilgili tek kelime yorum çıkmadı. Bundan sonra da çıkmayacak. A. Suphi Evke Bursaspor’a başarıyla hizmet verdi ve kendi yolunu kendisini çizdi. Bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim. Yeni bir menajer atama, ya da dışarıdan birisini getirme gibi bir kararımız yok. Sinan Engin sadece arkadaşımdır ve öyle kalacaktır.”
MEHMET YILMAZ KALACAK
“Bursaspor belirli bir süre daha; yani borçlarını sıfırlayana kadar, alt yapısından yetişen yıldız adayı oyuncularını dışarıya satmak zorunda. Ben de kendi yetiştirdiklerimle oynamak isterim. Üstelik bu en tabii hakkım da. Ama koşullar bir yerden sonra satmayı gerektiriyor. Çünkü ayakta kalabilmemizin başka bir yolu yok. Serdar Kurtuluş’u kulübün çıkarları için bıraktık. Kararımızdan da pişmanlık duymuyoruz. Bir gün bu süreç de bitecek ve yetiştirdiklerimizle yola devam edeceğiz. Serdar Kurtuluş’u Beşiktaş’a sattık ama, Mehmet Yılmaz’ı Vestel Manisa’ya verme gibi bir amacımız yok. Çünkü Raşit Çetiner kesinlikle kalmasını istiyor. O bakımdan bu dosya kapanmıştır.”

Kaynak: BursaHaber (H.D)

Yavuz ve Pancu ile işim zor!

Yavuz ve Pancu ile işim zor!
İPLE ÇEKİYORUM
Bursaspor'un Gençlerbirliği'nden transfer ettiği milli kaleci Ömer Çatkıç, yeni sezonla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Yıllardır Bursaspor'a transferinin gündeme geldiğini, ancak bir türlü gerçekleşmediğini belirten tecrübeli eldiven, sonunda yeşil-beyazlı formaya kavuştuğu için çok mutlu olduğunu, transfer teklifini kabul etmesinde Bursaspor'un arkasındaki inanılmaz taraftar desteğinin etkili olduğunu söyledi. Gençlerbirliği'nin tesis ve yönetim bakımından büyük bir kulüp olduğunu, ancak taraftar yoksunluğunun sıkıntısının hissedildiğini anlatan tecrübeli file bekçisi, ''Bursaspor ise gerçekten büyük bir camia. Muhteşem taraftarımız ile buluşacağımız günü iple çekiyorum'' yorumunu yaptı.

YERLİLER ELEŞTİRİLİYOR
Ömer, takımda arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu, en büyük rekabeti yaşayacağı Yavuz ile de çok iyi anlaştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rakiplerim oldukça zorlu. Biri geçen sezon Lig A'nın en az gol yiyen kalecisi Yavuz, diğeri de 'Kadıköy Panteri' olarak anılan Pancu. Şaka bir yana, bu sezon kalede müthiş bir rekabet olacak. Bu da Bursaspor'a yarayacak. Önemli olan kimin oynayacağı değil, Bursaspor'un başarısı.'' Türkiye'de yerli oyuncuların çok eleştirildiğini öne süren deneyimli kaleci, yabancı oyunculara daha toleranslı davranıldığını kaydetti. Ömer, tüm dünyada ırkçılığın ön plana çıktığını, yabancı oyunculara karşı tepkiler olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

TÜRKİYE CENNET
“İtalya'da oynayan arkadaşlarımız anlatıyor; kaybedilen bir maçın ardından tüm gazeteciler yabancı oyunculara yükleniyormuş. İtalyan oyuncular aleyhine ise bir şey yazılmıyormuş. Bizde ise tam tersi. 'Yabancı oyunculara kötü davranılsın' demiyorum, ama aynı tolerans yerli oyunculara da gösterilsin. Türkiye yabancılar için cennet.” Gaziantep'te oynarken Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını, prensipte de anlaştığını belirten Ömer, Cordoba'nın gönderilmemesi üzerine bu transferden vazgeçtiğini ifade etti. Tecrübeli kaleci, ”Beşiktaş'a 'Cordoba'yı gönderirseniz gelirim' dedim. İsmi bende kalsın bir yönetici, 'tamam gel sonra göndereceğiz' dedi. Ben de bunun üzerine Gençlerbirliği'ne gittim” diye konuştu.

Kaynak:BursaHaber (H.D)