-
LeBron’ın Cleveland İnkârı

LeBron James, Cleveland’da doğdu. Lise basketbolunu orada oynadı. Cavaliers tarafından draft edildi. Takımı tarihinin en büyük başarılarına taşıdı, NBA Finalleri’ne çıkardı, iki MVP ödülü kazandı. Ama LeBron hâlâ Cleveland’ın kendi şehri, Cavaliers’ın da kendi takımı olmadığını iddia ediyor.
James, Heat’in geçtiğimiz Perşembe günkü 76ers galibiyetinden sonra kendisine Cleveland için, “Senin şehrin” diyen bir basın mensubunun kullandığı bu ifadeyi düzeltme gereği duydu. New York Daily News muhabirine, “Orası benim şehrim değildi. Cavaliers da takımın değildi” diyen 26 yaşındaki Akron’lu Kral, “Bilirsizniz, ben sadece bir oyuncuydum. Takımın daha önce görmediği yerlere gelemsinde yardımcı oldum” şeklinde konuştu.
LeBron James, Cleveland’a devasa bir anıtının dikildiği ve şehir merkezine üzerinde “Hepimiz tanığız” yazılı kocaman bir pankartının asıldığı hatırlatıldığında ise, “Benden önce Mark Price, Larry Nance ve Brad Daugherty gibi birçok oyuncu vardı. Şehir, LeBron James’in üzerine kurulmadı” dedi.
Mesaj Yetkileri