Allen'a Göre Manu Numara Yapıyor

Memphis Grizzlies'in savunma ustası oyuncusu Tony Allen takımı San Antonio karşısında 2-1 öne geçtikten sonraki antrenmanda Manu Ginobili'nin dirseğindeki sakatlık ile ilgili tepki alacak açıklamalar yaptı.

Allen, Arjantinli oyuncunun sakatlığına inanmadığını söyleyerek, “Sezonun bu döneminde herkesi ağrıları, acıları var. Ginobili'nin sakatlığına ancak kuşlar inanır. Hepimizin o tür sakatlıkları var. Benim de var ama ben hemen gidip halkla ilişkiler sorumluma, ‘Haydi şunu haber yap, basına uçur ki herkes benim ne kadar özverili birisi olduğumu anlasın’ demiyorum” şeklinde konuştu.

Ginobili ise Allen'ın söyledikleri iletildiğinde ve kendisine “Numaracı” dediği hatırlatıldığında, “Önemli değil. Bu onun görüşü ve pek de umurumda değil. Hiç bir geçerliliği yok” dedi. Seri başladığından beri karşı karşıya gelen ve zaman zaman sertlik dozajı çok artan bu eşleşmede bakalım Allen'ın bu sözleri bu ateşi daha da körükleyecek mi?

Van Gundy: “Crawford inanılmaz oynuyor”

Orlando Magic antrenörü
Stan Van Gundy, Philips Arena’da alınan 88-85’lik mağlubiyet sonrasında Jamal Crawford’un performansını övdü.

Seride 3-1 geride bulunan Orlando Magic’de dördüncü maçın yıldızı olan
Jamal Crawford’un performansının belirleyici olduğunu kaydeden antrenör Stan Van Gundy, “Kendisine çok güveniyor ve inanılmaz bir oyun ortaya koyuyor. Açıkçası kullandığı her topun basket olacağına inanıyor” dedi.

Atlanta’nın savunmada da çok gayretli olduğunu sözlerine ekleyen
Van Gundy, aynı şekilde yanıt vermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

NBA’de 2010 yılının en iyi altıncı adamı seçilen
Jamal Crawford, serinin dördüncü maçında kenardan gelerek 33 dakika süre almış ve 25 sayı- 3 ribaund- 6 asist- 1 blokluk performansıyla galibiyette önemli rol oynamıştı.

Bu yıl
$10milyon kazanan ve yaz döneminde de sözleşmesi tamamlanacak olan 30 yaşındaki Crawford, normal sezonda ise 76 karşılaşmada 14.2 sayı- 1.7 ribaund- 3.2 asist rakamları elde etmişti.

Caron Butler, İkinci Turu Hedefliyor

Dallas Mavericks’in tecrübeli skoreri
Caron Butler’ın ikinci turda takımdaki yerini alabilmek için çalıştığı belirtildi.

1 Ocak tarihinde oynanan Milwaukee Bucks karşılaşmasında sağ dizinden sakatlanan ve ardından ciddi bir operasyon geçiren
Butler, sezonu kapatmıştı. Uzun bir rehabilitasyon sürecinden geçen tecrübeli oyuncunun, durumunun günden güne iyiye gittiği ve ikinci turda takımdaki yerini alabileceği kaydedildi.

Bu sezon Mavericks forması altında 29 karşılaşmada oynayabilen 31 yaşındaki
Butler, 15.0 sayı- 4.1 ribaund- 1.6 asist rakamları elde etmişti.

Sakatlanan Kobe’nin Durumu Netleşti

New Orleans Hornets karşılaşmasının son bölümünde sakatlığı nedeniyle oynayamayan LA Lakers’ın süper yıldızı
Kobe Bryant’ın durumu belli oldu.

Yapılan kontrollerin ardından sol ayak bileğinde ciddi bir sorun bulunmayan
Kobe Bryant, “Ne olduğu önemli değil. Ben beşinci maçta oynamak istiyorum. Bu sakatlığın beni durdurmasına izin vermeyeceğim” dedi.

Hornets karşısında serinin dördüncü maçında 36 dakika süre alan
Kobe Bryant, 17 sayı- 6 ribaund- 8 asist ile mücadeleyi noktaladı.

Collins: “Umudumuzu koruyoruz”

Miami Heat’i 86-82’lik skorla mağlup ederek play-off ilk turunda durumu 3-1’e getiren Philadelphia 76’ers’da antrenör
Doug Collins, hayat devam ettiği sürece umutlarını koruduklarını söyledi.

Şampiyonluğun en büyük adayı olan Miami Heat karşısında
Lou Williams’ın son bölümdeki performansıyla galibiyete ulaşan Philadelphia 76’ers’da antrenör Doug Collins, “Miami’ye geri dönüyoruz. Biz halen umudumuzu koruyoruz. Çünkü hayat devam ettiği sürece, inanç olduğu sürece umutta vardır” dedi.

Collins ayrıca ilk amaçlarının seriyi yeniden kendi evlerine taşımak olduğunu da sözlerine ekledi.

Basketbolseverler