-
Arslan: Tarihte bir ilk
28 Nisan 2011 15:31 | NTVSpor.net
Galatasaray'da 27 Mart'ta gerçekleştirilen olaylı Mali Genel Kurul'un Divan Kurulu Başkanı Türker Arslan NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
Galatasaray'da sular durulmuyor. 7-14 Mayıs'ta seçim olacak mı? Mahkemenin vereceği karar neden önemli? Mali Kongre'de herhangi bir usulsüzlük oldu mu? Bu soruların cevaplarını en iyi verebilecek isim olan Türker Arslan, NTV Spor'daki 14-16 Programı'na katıldı ve merak edilenlere cevap verdi.
"GELİNEN NOKTA ÇOK ÜZÜZÜ"
Galatsaray camiasının geldiği noktanın çok üzücü olduğunu söyleyen Türker Aslan "Gelinen nokta çok üzücü. Galatasaray camiasında olaylar bu noktaya gelemeliydi. Ben 49 yıldır kongre delegeliyi yapan bir Galatasaraylıyım. Sporculuğumu sayarsak daha da fazla. 43 yıllık da bir hukukçuluk hayatım var. Ben Galatasaray camiasında böyle bir karışıklık hiç yaşamadım. 1962 yılında bir defa 'Yes Truzim' ile ilgili bir fatura konusunda ibra edilip edilmeyeceği sorun oldu. Dava açıldıktan sonra sorun çözüldü. Yani Galatasaray tarihinde böyle bir şey yok. Bir Mali Genel Kurul yaşadık. Orada beni uygun gördüler, ben de Divan Kurulu Başkanlığı yaptım. İki yardımcımı kendim seçtim, diğer 2 katibin ise Adnan Polat ve Adnan Öztürk tarafından önerilmesini istedim. Bunlardan birisi de Begüm Özkan. Bizim onla bir takım sorunlarımız oldu. Olmaması gerekirdi. Benim yanımda olan arkadaşlar hepsi deneyimli arkadaşlar. O genel kurulda en adil şekilde davrandık." dedi.
"OLAYLARI KARIŞTIRMAYALIM"
Galatasaray Kongre Üyesi Dilara Endican'ın NTV Spor'a yapıtğı açıklamaları da değerlendiren Arslan "Olayları birbirine karıştırmayalım. O gün salona girip, çıkmayı oylama sırasında ben uyguladım ancak onun dışında tabii ki salona giren çıkanlar olacaktır. Bunlara engel olamazsınız. Oylama sırasında durum tespiti yaptık bunu tek başımıza yapmadık. Begüm Özkan dışında herkes benimle aynı kararı paylaştılar. Üzülerek yönetimin idari açıdan ibra edilmediğini anons etmek zorunda kaldık. Ondan sonra kıyamet koptu. Adnan Polat benden yeni oylama yapılmasını istedi, ancak yapamdık tabii. Neticede Genel Kurul bitti." şeklinde konuştu.
"YÖNETİM KURULU BİZİ KORUMADI"
Mali Kurul'un mahkemelere taşınması sürecinde yönetim kurulunun kendilerini korumadığını söyleyen Türker Arslan "Mali Kongreden sonra 3 tane dava açıldı. 1. ve 3. Asli mahkeme tedbir kararlarını reddettiler. 2. Asli mahkeme ise bu mali kongreye tedbir kararı aldı. Ben bu kararı tartışmıyorum. Hukukçu kişiliğimden dolayı böyle davaları tartışmak prensibim değildir. Ancak bu davayla ilgili olarak, davacı kişinin beyanları bizi çok rahatsız etti. Sanki biz yapılmamış bir oylamayı yapılmış gibi tutanağa geçilmişiz gibi beyanlar var. Bu rahatsızlığımızı (6 arkadaş) bir yazı ile yönetim kuruluna ilettik. Yönetim kurulunun yasal süre içinde yapacağı itirazlarda bize sahip çıkılmasını istedik. Yönetim kurulu bu itirazı etmesi gerekirdi davalı taraf olarak. Ancak bugüne kadar da hiçbir şey yapılmadı, gördük ki bize de sahip çıkılmadı. Mahkemeye bir cevap verildi ama verilen cevap ertesi gün geri çekildi. Neden böyle bir şey olduğunu açıklayamam." dedi.
"SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLDİK"
Begüm Özkan ile yaşadıkları gerilimi de değerlendiren Türker Arslan "Sayın Adnan Polat tarafından önerilen arkadaşımız (Begüm Hanım) dedi ki; "Benim tutanağı imza atmamı engellediler". Asla böyle bir şey yok. Biz genel kurul sonrası Çarşamba toplandık. Tümümüz tutanakla ilgili anlaşmaya vardık, bu arkadaş da dahil. Biz tutanak yazarken terminoliji ile ilgili konuşmalarımızı yaparken, Begüm Hanım "Ağabey bunu böyle yazmassanız" ben imzalarım dedi. Tabii ki dedim, senin hatrın için çıkartırız dedim. O da "Şeh koymak istiyorum" dedi. Tutanağa koyman yanlış olabilir. Ayrı bir dilekçeyle bunu yapabilirsiniz dedim. Herhalde arkadaş bunu düşünerek 15 gün sonra dilekçe verdi bu dilekçe derhal dernekler masasına, daha sonrasında savcılığa intikal ettirildi. Sonra biz de savcılığa şikayet edilmiş olduk. Bundan daha vahim bir şey olamaz. Biz Divan kurulu arkadaşlarımızla müdahele dilekçesi hazırladık, bugün gittik mahkemeye dilekçemizi verdik, davaya müdahil olduk. Cumhuriyet Savcılığı'na gittik, onlara da bütün bilgilerimizi verdik. Zaman daha çok geçmesin diye bizi nerede bulacaklarını söyledik. Umarım anlatabilmişimdir. Bu kadarını açıklayabiliyorum" şeklinde konuştu.
"BENCE SEÇİM KESİNLİKLE YAPILMALI"
14 Mayıs'ta kesinlikle seçim yapılması gerektiğini söyleyen Türker Arslan "2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne önce Erol Aksoy'un sonrasında da Sinan Kalpakçıoğlu'nun müdahele dilekçeleri var. Bu dilekçelerle alınmış tedbire itiraz ettikleri. Mahkemeyi yüretecek yargıç, 31 Mayıs'ta olacak olan duruşmadan evvel, işin önemi yüzünden bir ara duruşma koydu. 3 Mayıs'ta bir duruşma yapılacak. Burada tedbir talebiyle ilgili itirazı görüşecekler. Ve ona göre bir karar verecekler. Olası bir ihtimal ile tedbir kararını da kaldırabilir. Benim endişem tabii ki davalı olarak gözüken Galatasaray kulübünün bu konudaki tutumu çok önemli. Tedbire itiraz konusunda nasıl bir tutum içinde olacaklar? Ya da kabul eder durumda mı olacaklar? Bu yüzden 14 Mayıs ile ilgili ciddi endişelerim var. 14 Mayıs'ta seçimin yapılması, yapılabilmesi lazım. Neden? Mahkemeden tavzih kararı istenecek. Ama bu kararda, idari oylamanın yapılmamış sayılmasına, bu nedenle de seçim yapılmaması kararı verilemesine neden olabilir. Ancak yönetim kurulu ve Sayın Adnan Polat, yönetim kurulunun kendi iradesiyle ve tüzüğümüzn 28. maddesine dayanarak seçim kararı aldı. İlanı da bu yönde verdiler. Hal böyle olunca bu seçimin yapılmasına hukuki bir engelin olmaması gerekir. Doğrudur, bu tedbir kararının uygulanmaması sonucunda belli hukuki cezalar olabilir. Ancak burada bir tedbir kararına aykırı davranış sözkonusu mudur? Yoksa tüzüğün hükümlerine göre alınmış bir Olağanüstü Genel Kurul kararı mı vardır? Bence ikinci. Tamamen tüzüğe göre bir seçim kararı alınmıştır. Gazete ilanında bu gayet açık net. Hal böyle olunca 14 Mayıs'ta seçim olması gerekir. Fakat bunu dar kapsayarak, mahkemenin kararı bizi de kapsıyor diyerek, seçim yapmama yoluna gidebilirler diye korkuyorum" dedi.
Mesaj Yetkileri