-
05.Temmuz.2006, 17:54
Dr. Gürkan Kubilay'ın Fotomaç'taki yazısı...

Tolga G.Saray'a hayırlı olsun
Doktorların en önemli özelliği; her şeyi herkesten önce bilecek bir öngörüşlülük ile çok güçlü bir haber ağına sahip olmalarıdır. Hele ki bu doktor spor dünyasının da içinde ise ve herkesin güvendiği bir adamsa; dostları ve kuşları ona sürekli haber getirirler. 20 gündür Tolga- G.Saray ilişkisinin olduğunu gayet iyi biliyordum. Nereden mi biliyordum? Lucescu'nun Galatasaraylı dostları olduğu gibi, başka dostları da var. Ya da çok lüks bir otomobil alırken de böyle bir haberi duyabilirsiniz. Sonuç olarak ben de "Yeter artık, bitirin uzatmayın şu transferi" diyorum. Çünkü üç yıl önce düşme hattında iken Türkiye'nin en az gol yiyen takımı olan Malatya'nın defansındaki en önemli adam Tolga idi.
Savunma adamı için en önemli özellik olan "öncelik alma", yani; rakip forvete yapışma görevini en iyi yapan adam da Tolga idi. Duran toplarda rakip savunmayı oyalama işi ve en çok gol atan savunma oyuncusu vasfı da ona aitti. Bana göre Tolga'nın oynayacağı en uygun takım F.Bahçe idi. Ama F.Bahçe bu konuyla fazla ilgilenmedi. Tolga şimdi G.Saray yolunda. Bence başarabilirse bu senenin en iyi transferlerinden biri olacak. Song ve Tomas'la ne olacağı belli olmayan bir "SAVUNMA YOLCULUĞUNA" çıkan G.Saray, Tolga'yı alarak hem kendine hem de Milli Takım'a çok iyi bir iş yapmış olacaktır. Tolga için de G.Saray vitrininden aydınlık ufuklara yelken açmak daha kolay olacaktır. Gelelim G.Saray'ın ön libero sorununa. Önce Poulsen'i önerdim onlara, "Bırakın şu Gravesen'in peşini" dedikten sonra. Ama üç gün sonra kaptılar Poulsen'i. "Onu kaybettiniz, gidin Fildişi'nden Zokora'yı alın" dedim. Onu da Tottenham kaptı. G.Saray bu gidişle ön liberosuz mu kalacak? Tabii ki hayır. Sarı-kırmızılılara son önerim; Trinidad'dan Dwight Yorke. Hani Manchester United'ın ele avuca sığmaz santrforu idi ya. Dünya Kupası'nda ön liberoda oynadı. Hücumcu refleksini ve düşünce tarzını en iyi bilen adamlardan olduğu için turnuvanın maç başına en çok top çalan adamlarının başında geldi. Şu anda sanırım ülkesinde, yaşı 34 civarı. Anlayacağınız; çok uygun fiyata alınabilecek durumda. Tecrübesi sayesinde Hakan Şükür'le birlikte takımı her açıdan müthiş yönlendirebilecek bir oyuncu. İngiltere'de uzun süre oynamış olmanın ona verdiği deneyimi de üzerine koyarsanız, Galatasaray'ın bu transferden kesinlikle avantajlı çıkacağını düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri