-
Adnan Polat son noktayı koydu!
11 Mayıs 2011 14:43 | NTVSpor.net
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sarı kırmızılı kulübe veda etmeye hazırlandığı bugünlerde, bir veda toplantısı düzenledi. Çarpıcı açıklamalar yapan Polat, karşısındaki oluşumdan, hatalarından ve planlarından bahsetti. Aktif görev döneminin bittiğini ifade eden Polat, kongrede yer almayacağını belirtti.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'a veda ederken, gazetecilerin katıldığı ve NTV Spor'dan canlı yayınlanan programda, hem yönetimini hem de yaşadıklarını değerlendirdi.
"3 BAŞKAN ADAYINDAN 1'İNİN KAZANMASINI İSTEMEM"
Merak edilen konular hakkında açıklamalar yapan Adnan Polat, bundan sonra Galatasaray'da aktif görev yapmayacağını ve 7-14 Mayıs'taki genel kurulda, oy kullanmayacağını ifade etti. Üç başkan adayına da aynı mesafede olması gerektiğini belirten Polat, "İsim vermeyeceğim ancak 1 tanesinin kazanmasını istemem" dedi.
NTV Spor'dan Haluk Yürekli ve Güntekin Onay'ın yer aldığı "Adnan Polat'la Son Nokta" programında gazeteciler Faik Çetiner, Levent Tüzemen, Bahri Havadır ve Nebil Evren de sorularını iletti. Program, Galatasaray TV'den Can Erbesler tarafından sunuldu.
Mali Genel Kurul'da ve devamında yaşananları "bir darba" olarak adlandıran Adnan Polat, veda günü olarak isimlendirdiği buluşmada, akşam futbolcuların da katılacağı geniş kapsamlı bir veda yemeği düzenlediklerini belirtti. Programın sonlarına doğru Galatasaray Kaptanı Arda Turan, duygusal bir mektup kaleme alarak Murat Yalçındağ ile programa yollarken, Arda Turan'ın, gözyaşları içerisinde yazdığını ifade ettiği mektup, Adnan Polat'ın da duydusal anlar yaşamasına sebep oldu.
"Beş yıla sığmayan projeler, hüzünler, sevinçler, gururlar, pişmanlıklar, son genel kurul ve sonrasında yaşananlar... Nasıl başladı, nasıl bitirdi ve geriye ne bıraktı?" şeklinde Galatasaray'ın resmi internet sitesinden anons edilen programda, Adnan Polat, Özhan Canaydın döneminde başlayan görevlerini, başkanlık dönemini ve son zamanlarda yaşananları aktardı.
"KONGREDE OY KULLANMAYACAĞIM"
Kongrede, başkan seçimini tamamladıktan sonra oradan ayrılacağım. Kongrenin devamında yer almayacağım. Çünkü ne bana yapılanları ne de Galatasaray makamına yapılanlarını yakıştıramıyorum. Kongrede oy kullanmayacağım.
"KIRGINIM"
Kızgın değil ama kırgınım. Artık Galatasaray'da misyonumu tamamladım. 9 sene tam zamanlı görev yapmak kolay değil. Gönlüm de rahat, bundan sonra Galatasaray'ın önünün açık olduğunu düşünüyorum. Yeni bir proje yapılmasını beklemiyorum, bundan sonra gelecek olan yönetimler varolan projeleri tamamlasalar görevlerini yerine getirmiş olurlar.
"MAÇ İZLEMEYE GELECEĞİM"
Arena'da maçları izlemeye geleceğim. Hep Galatasaraylı olacağım. Her zaman bir destek isterlerse vereceğim. Ancak bundan sonra Galatasaray'da aktif görev yapmayacağım.
ARDA'DAN DUYGUSAL BİR MEKTUP GELDİ
Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın açıklamalarının sonlarına doğru, Galatasaray Kaptanı Arda Turan, takım arkadaşlarının da altına imza attığı bir mektubu Adnan Polat'a yolladı. Programda okunan mektup, Adnan Polat'ın duygusal anlar yaşamasına sebep oldu.
Arda Turan'dan Adnan Polat'a veda mektubu,
"Sevgili Başkanım, size olan duygularımı kağıda dökmek istedim. Her şeyden önce sizinle gurur duyuyorum. Siz tarihin gerçek kazananı olacaksınız. Bunu yazarken ağlıyorum ama kim ne derse desin sizi çok seviyorum. Kariyerimde emeğiniz çok büyüktür. Bize gösterdiğiniz adamlıktan dolayı size çok teşekkür ederim. Ben herkese en dik duruşlu bir Galatasaraylıdan bahsedeceğim, bu isim de Adnan Polat'tır." Arda Turan'ın mektubunun tamamına ulaşmak için TIKLAYIN
.::ADNAN POLAT İLE A'DAN Z'YE::.
"TT ARENA'DA GELİRİMİZ 80 MİLYON DOLAR"
"Camianın sesine kulak verip seçime gittik. İnşallah hayırlısı olur" diyen Polat, "Türk Telekom Arena'nın maliyeti 180'den 310 milyon Euro'ya çıktı. Türk Telekom Arena'nın kullanım hakkı sözleşmesinde maliyet nedeniyle değişiklikler oldu. Sami Yen'deki gelir 20 milyon dolar, Türk Telekom Arena'daki gelirimiz 80 milyon dolar" diye konuştu.
“FUTBOL DIŞINDA BAŞARISIZ OLMADIK”
Kendisinden sonraki yönetimlere minimum problem bırakmaya gayret gösterdiğinin altına çizen Polat, futbol dışındaki branşlarda başarısız olduklarını kabul etmediğini söyledi. Polat en son oynanan Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosunda 12 Milli oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.
"BU SEZON 14 MAÇIMIZI HAKEMLER KATLETTİ"
Polat, UEFA Kupası'nı kazandıkları dönemde aleyhlerine hakem kararı olmadığını belirtti ve bu sezon 14 maçlarının tamamen hakem hatalarıyla katledildiğini de sözlerine ekledi. Polat, şampiyonluk için dış unsurların da kendilerine dokunmaması gerektiğini söyledi.
“SEZGİN’İN EN BÜYÜK HATASI İLETİŞİM EKSİKLİĞİ OLDU”
"Florya'da istediği otoriteyi ve düzeni sağlayamadığını belirten Polat, "Adnan Sezgin hep hedef gösterildi, takımın kimyası tutmadı. Adnan Sezgin'in en büyük hatası iletişim eksikliği olmasıdır" dedi.
“SKIBBE VE RIJKAARD ÇOK MEDENİ ANTRENÖRLERDİ”
Çalıştığı teknik adamlar arasında Skibbe ve Rijkaard'ın çok yumuşak ve fazla medeni antrenörler olduğunu belirten Polat, "Florya'ya zaman ayıramadım, oradaki arkadaşlarda iletişimi sağlayamadım. Rijkaard ikazlarımı hiç dikkate almadı ve Türkiye'ye adapte olamadı. Rijkaard ne kadar sakin ise Hagi o kadar fevriydi. Rijkaard futbolcuları çok serbest bıraktı, Hagi ise çok yıprattı. Fatih Terim Türkiye'de çalışmayı uygun görmediği için teklifimizi kabul etmedi" diye konuştu.
"KEİTA'NIN GİTMESİNİ RIJKAARD İSTEDİ"
Keita'nın gidişine de değinen Polat, "Gönderilmesini Rijkaard istedi. İzinlerden geç dönüyordu. Misimovic'in Hagi ile yıldızı barışmadı. Tembel bir oyuncuydu. Ya Misimovic ya Hagi'yi gönderecektim. Hagi ile konuştuk geri adım atmadı" dedi.
“4-3-3 HİÇ UYMADI”
Giden teknik adamları yakanın 4-3-3 sistemi olduğunun altını çizen Polat, bu sistemin sarı-kırmızı takıma uymadığını söyledi.
"TÜRKİYE İÇİN ATATÜRK NEYSE GALATASARAY İÇİN ALİ SAMİ YEN O'DUR"
6'da 6 yapıp şampiyon oldukların takımı kendisinin ve Adnan Sezgin'in yaptığını söyleyen Polat, "Stadın devre arasında açılmasını istemeyen bir çok Galatasaraylı oldu. Stat açılışı organizasyonunda kulübün cebinden 1 kuruş çıkmadı. Selahattin Beyazıt bana stat açılışında kötü olaylar olacağını söyledi. Stat açılışı davetiyelerinde Ali Sami Yen ismini atlamam hataydı. Türkiye için Atatürk neyse, Galatasaray için Ali Sami Yen o'dur" diye konuştu.
“İNAN KIRAÇ YAYLIM ATEŞİNE TUTTU”
Polat, "İnan Kıraç açılıştan önce bizi yaylım ateşine tuttu. Emniyet müdürleri açılış öncesi provokatör gruplar olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu protesto olacağı için açılışa gelmediler. TOKİ başkanı amacını aşan sözler söyleyince statta kıyamet koptu. Provokatör yerine protestocu deyince bir anda hedef tahtasına kondum. TOKİ başkanı bir çuval inciri berbat ettim deyip, özür diledi" şeklinde konuştu.
"KİMSE ENKAZ DEVRALMIYOR"
Yeni gelen yönetimin enkaz devralacağının doğru olmadığını söyleyen Polat, "Gelirlerimizle borçlarımız arasındaki oranı lehimize azalttık. Sponsor gelirlerimiz 35 milyon dolardan 210 milyon dolara çıktı. Yeni yönetimin amatörlerde başarı istikrarı için tesisleşmeye önem vermesi lazım. Galatasaray'da borç arttı ama şirket birleşmesi bize tasarruf ettirdi. Galatasaray'da 2.5 Milyar dolarlık bir değer kazancı oluştu. Kimse enkaz devrettiğimizi söyleyemez. Kulübü sıfır borçla devretmeyi bile planlıyordum. 20 Milyon dolar ödeme yaparsak 2010 yılından kalan borcumuz kalmıyor" dedi.
“ARENA’DA AVRUPA MAÇLARI OYNAMAYI HEDEFLİYORDUK”
Devre arasında yaklaşık 11 milyon euro bonservis bedeli ödeyip transfer yaptıklarını söyleyen Polat, "Türk Telekom Arena'da Avrupa Kupaları oynayıp, o parayı çıkaracağımızı düşünmüştük. 1-2 sene futbolda kaybettik ama Galatasaray'ın 20 senesini kazandık" diye konuştu.
“TÜZÜK BİR TABUYDU”
Tüzüğün bir tabu olduğunu, kendisinin de bu tabunun kalkmasını istediğini söyleyen Polat, "Özhan Canaydın bana 'Tüzüğe dokunma elin yanar' demişti. Üniversitelilerin otomatikmen üye olması maddesine ben müdahale ettim" dedi.
"GALATASARAY'IN BÜYÜKLERİ MALİ KONGREDE LİSELİLERİ KULLANDI"
Polat, "Mali Kongre'den önce bana seçime gitmem için çok baskı yapıldı. Mali Kongre'de ibra edilmemekten çok daha üzücü organize olaylar oldu. Galatasaray'ın büyükleri, mali kongrede liselileri kullandı. İbradan önce de seçim kararı alacağıma dair sinyalleri vermiştim. Samim Baki'yi Mali Kongre'nin iptali davası açmaktan vazgeçiremedim. Cumhuriyet Savcılığı, Mali Kongre'de olanlar için ifademi aldı. Cumhuriyet Savcılığı'na İnan Kıraç'ın ibrasızlık anonsu verdiğini söyledim. Süre gelen tartışmalarla Galatasaray büyük yara aldı. Mahkeme organizasyonu yapsaydım 500 kişiye dava açtırırdım" şeklinde konuştu.
"MALİ KONGREDE YAPILANLARI ASLA AFFEDEMİYORUM"
Divan Başkanı İrfan Aktar tarafsızlığını kaybettiği için istifa etmesi gerektiğini belirten Polat, "Mali kongrede yapılanları asla affedemiyorum. İdari ibrasızlık yolsuzluk yapmışız gibi bir algı yarattı. İnan Kıraç ile Faruk Süren logo konusunda mahkemelik olmuştu. Mazbatalarımızı verene kadar görevimizin başındayız. Koltuğa yapışıp kalma niyetimiz olsa bu seçim kararını bana aldıramazlardı. İdari ibrasızlık nedeniyle seçim kararı aldığımızı belirtip, seçimin önünü açtık. Seçim olacak ve olmalı ama artık hukukta her şeyin olabileceğine inandım. Yeni tüzüğe göre gelen yönetimin kaç yıl görev yapacağı konusu tartışılmalı" diye konuştu.
"ARDA'YA HAYATINI YAŞAMASI İMKANI VERİLMİYOR, O YÜZDEN GİTMEK İSTİYOR"
Haldun Üstünel'i bir kenara koyduğunu ve seçildiklerinden itibaren çok yıpratıldıklarını belirten Polat, "Yeni yönetim bana danışacaktır. Kulübün tamamını her şeyiyle bilen bir kişiyim. Bu dönemde Galatasaray'da sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum" dedi.
Kaptan Arda ile ilgili de konuşan Polat, "Arda'ya teklif geldi ama şu ortamda Arda'yı vermek doğru olmazdı. Arda Galatasaray'da iyi bir başarı sağlayıp öyle gitmeli. Arda iyi bir kaptan. Onu kaptan yaparak iyi bir karar verdim. Arda'ya hayatını yaşanması imkanı verilmiyor. Bu yüzden gitmek istiyor" dedi.
Kongreye gitmek istemediğini ancak genel kurulda sunuş yapması gerektiğini belirten Polat, "Oy kullanmayacağım. Kızgın değilim. Kırgınım. Artık Galatasaray'da misyonumu tamamladım. Yeni yönetim mevcut projeleri bitirsin. İşin hakkını vermiş olur" diye konuştu.
Mesaj Yetkileri