Perşembe günü Abdi İpekçi'de olucak varmı?
Perşembe günü Abdi İpekçi'de olucak varmı?
İlk maçımız bugün... Şampiyonluk yürüyüşünün ilk adımı bugün 20:45'te atılacak. Ama Fenerbahçe taraftarının maça fazla ilgi göstereceğini sanmıyorum. Çünkü bir başka kulvarda, BAYAN VOLEYBOLUNDA ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜNÜN SON ADIMI için bugün 19:45'te Burhan Felek'te olacaklardır.
Fenerbahçeli olmak zor iş. Hangi maçı seçeceğinizi karıştırıyorsun.
E.Pilsen rahat kazandı: 90-72
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Efes Pilsen sahasında Pınar Karşıyaka'yı 18 sayı farkla mağlup etti.
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 19:39
Sporx.com
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Efes Pilsen sahasında Pınar Karşıyaka'yı ağırladı.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Efes Pilsen 90-72 kazanarak, seride 1-0 öne geçti.
Lacivert beyazlılarda Sinan Güler 15 sayı, Edward Roberts 14 sayı 7 ribaund, Bootsy Thornton da 10 sayı 9 ribaund ile oynadı.
Pınar Karşıyaka'da ise David Holston 19 sayı ile sahanın en skoreri olurken, Andre Smith 13 sayı ve Alper Saruhan 9 sayı ile mücadele etti.
Çeyrek final serisinde 3 galibiyete ulaşan takımlar play-offlarda yarı finale yükselecek.
Uzatmalara giden harika bir maç sonucu Beşiktaş'ı 94-90 yendik.Akatlar'a 2-0 ile gitmek büyük avantaj.Ah ulan ah biletimiz olduğu halde maça gidemedik.Atmosferde harikaydı.Taraftar görevini yine yerine getirdi...
Giden maçı alıyorduk ki Kemp'in ekstra ekstra 3lüğüyle maç uzatmaya gitti. Gerçi Johnson'ınki de pek normal bir 3lük değildiUzatmalarda sert savunmamızın meyvesini aldık, maçı koparan 3lüğü Joshua Shipp attı bence. 2-0 olması mükemmel oldu ama ben seride Edirne Olin'i istiyordum. Antalya BŞB eğer son maç Jordan kesilmeseydi, hayalim de gerçek olacaktı
![]()
Olin, Banvit'i uzatmalarda yenip seriyi 1-0'a getirdi.Bekliyoruz Olin sabırsızlıkla...
Last edited by C h A o S : 12.Mayıs.2011 at 23:41
Hiç iyi olmadı serinin 2-0'a gelmesi. Sakat Sakat oynayan Kemp'in emeklerine yazık oldu. Tebrikler GSCC...
Gel bakalım Olin gel...
Keşke Olin'le bu turda karşılaşsaydınız.
Onu biz de istiyorduk fakat şartlar izin vermedi malesef. Antalya'nın insanüstü oyunu mesela.
Edit : Umarım bilerek yenildiğimizi filan kastetmemişsinizdir. Az daha evinizde maç alacaklardı sizden. 4.çeyreğin sonlarına doğru Henderson'ın el üstü üçlüğü girseydi (bize karşı oynadıkları maçtaki üçlüklerin çoğu gibi) farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.
Fenerbahçe Ülker yarı finalde
14 Mayıs 2011 19:09 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyespor'u 90-79 yendi. Seride durumu 3-0 yapan sarı-lacivertli takım, yarı finale yükseldi.
![]()
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyespor'u 90-79 yendi. Seride durumu 3-0 yapan sarı-lacivertli takım, yarı finale yükseldi.
Karşılaşmanın ilk 4 dakikası her iki takımın karşılıklı basketleriyle geçti (6-6). Daha sonra Fenerbahçe Ülker, iki uzun oyuncusu Lavrinovic ve Kaya'nın basketleriyle öne geçmeyi başardı (16-10). Ancak Antalya ekibi Christopher ve Henderson ile farkı kapatarak skoru eşitledi ve ilk periyot 20-20 berabere tamamlandı.
İkinci periyotta her iki takım da hücumda sayı bulmakta güçlük çekmedi. Fenerbahçe Ülker, Ömer, Oğuz ve Preldzic'in basketleriyle maçta tekrar üstünlük sağlarken, ev sahibi takım Prince, Muratcan ve Christopher ile karşılık vermeye çalıştı. Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 50-39 önde kapattı.
Üçüncü periyotta Fenerbahçe Ülker, hücum ribauntlarında etkili oldu, ancak sayı bulmakta güçlük çekti. Antalya ekibi ise yabancı oyuncuları Christopher, Prince ve Henderson ile sayılar bularak ilk 4 dakikada farkı bir sayıya kadar indird: (51-52) Daha sonra Jasikevicius, Ömer ve Preldzic'in basketleriyle toparlanan Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar açarak son periyota 62-55 önde girdi.
Son periyotta Fenerbahçe Ülker, maçın bitimine beş dakika kala Oğuz, Preldzic ve Jasikevicius'un basketleriyle oyunun kontrolünü eline geçirdi: (72-63). Antalya ekibi Prince, Polat ve Henderson ile rakibine karşılık vermeye çalışsa da Fenerbahçe Ülker mücadeleyi 90-79 kazandı.
Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, seride durumu 3-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 79 - FENERBAHÇE ÜLKER: 90
Salon: Atatürk
Hakemler: Rüştü Nuran xx, Yener Yılmaz xx, Turgut Işık xx
Antalya Büyükşehir Belediyespor: Muratcan xx 10, Prince xxx 21, Christopher xxx 18, Henderson xxx 21, Polat xx 9, Gökper x, Erdinç x
Fenerbahçe Ülker: Ukic xx 8, Ömer xxx 12, Lavrinovic xx 3, Kaya xx 8, Tomas xx 4, Jasikevicius xxx 19, Oğuz xxx 18, May xx 4, Preldzic xxx 14
1. periyot: 20-20
Devre: 39-50 (Fenerbahçe Ülker)
3. periyot: 55-62 (Fenerbahçe Ülker)
5 faulle çıkanlar: 39.30 Jasikevicius (Fenerbahçe Ülker)
Klasik Efes-FB eşleşmesi değil de FB-GS eşleşmesi görmek istiyoruz.
Yorucu bir gündü. Sabahın 09'unda salona geldim. Biletler 13:00'da satışa çıkacak dediler. Dalga geçer gibi... Dönsen başka dert... Sabahın 04'ünden beri (Thunder-Memphis maçı) ayaktayım. Sızıp kalma durumu... Bu defa bir saçma dedikodu: Kişi başı 1 bilet satılacak. Hoppalaaa... (Meğer uydurmaymış.) Eve gidip çocuğu aldım, sonra biletleri alırım sözü verdiğim arkadaşlarla buluştuk. Salonun ardındaki Karaalioğlu parkına indik. Dedim, bunlara belli olmaz, bir bakalım... Tahmin ettiğim gibi biletleri 1 saat erkenden satışa çıkarmışlar. Aldık. İçeride voleybol maçı varmış: İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası... Türkiye-Fransa maçı... Onu izledik. Fakat, haliyle oynanan voleybolun kalitesi lise düzeyinde... Fakat milli takıma piyango vurmuş gibi oldu. Dolu salon önünde oynadılar. 3-1 kazandık.
Oradan saate baktık. Daha 13:30. Ne yapalım? Bilardo oynayalım. Yakınlarda bir salona gittik. Saat 16:00 gibi tekrar salona döndük. 16:20 gibi trübünde yerimizi aldık.
Maçla ilgili çok konuşmayacağım. Ama rakip kısaların penetreleri karşısında çok zorlandık. Uzunlar yardım getirmekte gecikiyor. Henüz play-off sertliğinde değiliz. Hücumda ise zaman zaman çok güzel ışık parıltıları saçtığımız oldu. Jasikevicius'u yakından görünce bir hoş oldum. "Vay bee, zamanında USA Milli Takımının emdiği sütü burnundan getiren o Jasikevicius bu Jasikevicius mu" diye düşündüm. Karşımda gerçek anlamda büyük bir efsane vardı. Tuhaf oldum.
Kazandık. Çıktık ve eve geldik. Kafam kazan gibi olmuş.
Umarım sertlik düzeyini play-off standartına çekeriz. Kinsey bir an önce sahneye çıkar.
Banvit seriyi eşitledi
14 Mayıs 2011 22:28 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Banvit, Edirne Olin'i 77-59 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.
![]()
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Banvit, Edirne Olin'i 77-59 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.
Oldukça çekişmeli geçen maçın 6. dakikasını Seibutis'in sayılarıyla konuk takım 10-11 önde geçti. Toparlanan Banvit, Williams'ın etkili oyunuyla periyot sonunda rakibine 16-14 üstünlük sağladı.
İkinci periyota iyi başlayan Banvit, Yiğitcan, Barış ve Golubovic ile bulduğu sayılarla 12. dakikayı 23-16 önde tamamladı. Konuk takım Edirne Olin, Seibutis ile etkili olmaya çalışsa da 18. dakikada durumu 34-28 yapan Banvit devreyi 41-30'luk skorla tamamladı.
Üçüncü periyottan itibaren oyuna iyice ağırlığını koymaya başlayan ev sahibi takım, farkın kapanmasına izin vermeyerek 22. dakikayı 45-34 önde geçti. Bandırma temsilcisi, Barış Ermiş'in basketleriyle periyot sonunda 17 sayılık farka ulaştı: 60-43.
Son periyotta savunmasını daha da sertleştiren Banvit, 35. dakikayı 68-54 önde geçerken sahadan da 77-59 galip ayrıldı.
Banvit, bu galibiyette play-off serisinde durumu 1-1 yaptı.
BANVİT : 77 - OLİN EDİRNE : 59
Salon: Banvit Kara Ali Acar
Hakemler: Engin Kennerman xx, İsmail Aydın xxx, Kaan Büyükçil xx
Banvit: Barış Ermiş xxx 15, Simmons xxx 12, Erol Can Çinko xx, Golubovic xxx 10, Williams xxx 15, Mutlu Akpınar xxx 9, Yiğitcan Turna xx 3, Dixon xxx 11, Bora Hun Paçun x 2, İzzet x
Edirne Olin: Can Akın xx 4, Seibutis xxx 18, Samardjiski xx 8, Reha Öz x 6, Doliboa xxx 11, Erdal Bibo x, Ginevicius x 5, Caner Ercan x, Mehmet x, Davud Kamer xx 6, Ahmet x 1
1. Periyot: 16-14
Devre: 41-30 (Banvit lehine )
3.Periyot: 60-43
5 Faulle Çıkanlar: 27.36 Davud Kamer, 37.39 Samardjiski ( Olin Edirne)
Beşiktaş Galatasaray maçının ilk çeyreği 16-16.
Kemp son saniyede üçlük attı ancak verilen görüntülerde ışık yandığında top elinden çıkmamış gibi gözüküyor. 3 sayılığı geri alacaklar sanırım. Almazlarsa 19-16.
Edit : Basket geçersiz. 1.çeyrek sonucu : 16-16
22-16 üstünlüğümüzden 22-31'e getirdi Beşiktaş işi. 15-0 yedik. Oktay Hoca mola aldı. Basket bulmakta zorlanıyoruz.
2.çeyrekte 21 saniye var. Son top Beşiktaş'a kaldı fakat top bariz Ignerski'den çıkmış gözüküyor.
Durum 38-31 Beşiktaş lehine son 2 saniye. Krizden iyi çıktık. Fark bir ara çift hanelerdeydi. Son top Beşiktaş'ın.
Ergin Hoca boşuna mola almış gibi. Organizasyon havada kaldı. İlk yarı sonucu Beşiktaş 38 Galatasaray 31. Çok fena bir kriz içine girmiştik, iyi kurtardık paçayı.
İlk yarıyı şöyle bir düşünürsek, Kemp'i çok iyi savunduk. Hiç çıkmadan oynadı. Serkan Erdoğan olsaydı işler biraz değişirdi gibi. Kemp sürekli birebir oynamaya çalışıyor ve el üstü atışa mahkum kalıyor. Şu ana kadar ritmine kavuşturmadık. 0/2 üçlükle oynuyor.
Cevher harika bir oyun çıkardı. 10 sayı 4 ribaund 4/6 saha içi isabetle oynadı.
Ignerski'nin hücum ribaundları Beşiktaş'a çok yaradı.
Tutku Açık çok formsuz. 0/3 üçlük, 3 asist 3 top kaybıyla oynuyor.
Ermal erken faul problemi nedeniyle sadece 6 dakika süre alabildi. İkinci devrede onun oyunda olması tekrar pota altına topu indirip asıl hücum karakterimize ulaşmamıza sebep olacaktır.
60-58 öne geçtik 4.çeyrekte. Savunmamızı konuşturuyoruz!
5 dakika var farkı 7 yaptık. 65-58 öndeyiz.
2 dakika kaldı. 76-66 öndeyiz. Büyük bir avantajımız var!
38 saniye var. Fark 10 sayı. Süpürgeler hazır! 3-2-1, Süpüüüüürrr!
80-70 bitti maç. Seri 3-0 oldu yarı finaldeyiz.
Last edited by Sirius Black : 15.Mayıs.2011 at 17:41
Aslan, Kartal'a göz açtırmadı
15 Mayıs 2011 16:42 | NTVSpor.net
Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown Beşiktaş'ı 80-70'lik skorla yenerek seride durumu 3-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.
![]()
Beko Basketbol Ligi çeyrek finali serisi ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown Akatlar'da Beşiktaş Cola Turka'yı 80-70 yenerek, seride 3-0'lık sonuçla yarı finale yükseldi.
Takım ikinci yarı harika bir geri dönüş yaptı.Beşiktaş'ın Kemp ve Chatman'la maç alamayacağı belliydi.Kemp topu alıp 24 saniyeyi kendisi tüketiyor.Artık Olin'i bekliyoruz.
Tebrikler GSCC... Yarı finalde rakipleri kim olursa olsun rahat geçeceklerdir bana göre.
Yarı finalde Edirne Olin'in gelmesini çok istiyorum.
Beşiktaş-G.Saray maçı skor akışı:
16-9
16-22
33-22
58-54 (08.20)
58-66 (05.00)
70-80 (Maç sonucu)
Zafiyetin zihinsel olduğunu düşünüyorum. Geçen defa da önde oldukları maçı elleriyle teslim etmişlerdi, bu defa da... Özellikle 58-54'ten sonraki 12-0'lık seri, kazanmaya inanmış bir takımın yapacağı şey değil...
Karşıyaka: 78 - Efes Pilsen: 85 (Maç Sonucu) Efes Pilsen seriyi 3-0 yaptı ve yarı finalde Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.
Yalnız şu maçta gerçekten yazık oldu Karşıyaka'ya...
Efes-Karşıyaka serisi biraz uzasa da, keşke sakatlar bu arada biraz daha iyileşseydi. Kinsey filan... Duyduğuma göre 10 gün daha yokmuş. 10 gün içinde biz Efes'i geçer, Olin'le final maçına çıkarız.![]()
Bizi aradan çıkardınız hemen hocam.
Olin'le görülecek bir hesabımız var önce.
"Esas hamle gelecek sezon olacak"
17 Mayıs 2011 10:44 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Galatasaray Cafe Crown'a 3-0 mağlup olan Beşiktaş Cola Turka'nın antrenörü Ergin Ataman, gelecek sezon takımda çok ciddi değişikliklerin olacağını söyledi.
![]()
Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman, Beşiktaş olarak esas hamleyi gelecek sezon yapacaklarını, takımda çok ciddi değişikliklerin olacağını dile getirdi.
Kendisinin Beşiktaş Kulübü ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladığını ve daha bir yılının bulunduğunu hatırlatan Ergin Ataman, ''Yönetimle şu an için görüşme yapmadım. Her şeyden önce önümüzdeki sezon için sponsor belli değil. Takımın bütçesi de belli değil. Öncelikle bu idari konuların çözümlenmesi lazım. Ondan sonra yönetimle bir görüşme yapacağız. Şu an için beklemedeyim. Yönetimin önümüzdeki sezon için nasıl bir takım düşündüklerini söylemelerini bekliyorum'' ifadesini kullandı.
"KADRO DERİNLİĞİNE SAHİP OLMAMANIN SIKINTISINI YAŞADIK"
Ataman, play-off serisinde kadro derinliğine sahip olamamanın sıkıntısını fazlasıyla hissettiklerini belirterek, ''Rakibimizle yaptığımız serinin ilk maçı aslında kırılma noktasıydı. O maçın büyük bölümünü önde götürüp son dakika içinde maçı kaybettik. Bunun nedeni de oynayan oyuncuların son dakikalarda yorulmasıydı. İkinci maçta ise Serkan'ın sakatlığı bizi etkiledi. Maçtan bir saat öncesine kadar doktorlarımız Serkan'ın oynaması için her türlü çabayı gösterdi. Ancak dizindeki sakatlık çok ciddi olduğu için son dakikada oynayamayacağı ortaya çıktı. Bu bizim için büyük handikap oluşturdu. Zaten dar olan rotasyonda Serkan'ın eksikliğini çok hissettik'' dedi.
Seriyi kaybettiklerini ve söylenecek daha fazla şeyin olmadığına işaret eden tecrübeli antrenör, ''İkinci maçta da yine birinci dakikadan itibaren önde götürdük. Son periyotta bu sefer oyuncuları dinlendirirken maçın temposunu kaybettik. Bu sezon için bir hamle yapmaya çalıştık. Sezon ortasından itibaren bir hamle amacındaydık. Ama bazı detaylarla sürprizi gerçekleştiremedik. Sonuçta yukarılara çıkmamız sürpriz olacaktı, gerçekleştiremedik'' diye konuştu.
''FARKLI BİR BEŞİKTAŞ HAYAL EDİYORUM''
Gelecek sezon için farklı bir Beşiktaş hayal ettiğini vurgulayan Ataman, takımda ciddi bir revizyona gidileceğinin sinyallerini verdi.
Takımın başına sezon içinde gelen Ergin Ataman, ''Mevcut kadro Ergin Ataman kadrosu değildi. Ben sadece bir iki transfer yaptım. Gelecek sezon için planlarımda bambaşka bir kadro var. Ancak bunun için top yönetimde. Sonuçta planlamayı onlar yapacak. Kontratı devam eden oyuncular var. Yapılanmada en önemli nokta kadro derinliğinin ve kalitesinin olması. Gidecek veya kalacaklar konusunda bir şey diyemem, ama takımın yüzde 70-80'i değişir'' diye konuştu.
''BEN KAÇIP GİTME DURUMUNDA DEĞİLİM''
Ataman, Beşiktaş camiasına bir sözünün olduğunu, hiçbir şekilde bırakıp gitmeyi düşünmediğini söyledi.
Kontratını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, ''Yönetimin farklı planları olursa onu bilemiyorum. Esas yapacaklarım bundan sonra olacak. Kendi takımımı kurup ve hazırlamak istiyorum. Sezonu beşinci, altıncı değil, birinci bitirecek bir takım kurma düşüncesindeyim. Kaçıp gitme gibi bir durumum yok. Galatasaray ile Akatlar'da yaptığımız maçtaki tablo da Beşiktaş camiasının basketbolda başarı istediğinin göstergesidir. Maalesef bu kadro buna yeterli olmadı. Çok çaba sarf ettik. 2-0 geride olmamıza rağmen inandık. Ancak hem Serkan'ın sakatlığı, hem de kadro derinliğinin olmaması bizi etkiledi. Ben kaçıp gitme durumunda değilim. Nasıl bir kadro kuracağımıza başkan ve yönetimle birlikte karar vereceğiz'' dedi
Banvit-Olin maçı başlıyor. Çok keyifli olacağını düşünüyorum.![]()
Vay vay vay... Bunlar Edirne takımı mı, Litvanya takımı mı? Ne kadar hızlı hücum ediyorlar öyle? Helal olsun.
Olin fırtına gibi başladı.
Ben diyorum, bu sene finali Olin'le oynayacağız. İnanmıyosunuz kardeşimm...
15-4.
İlk çeyreği Edirne 23-15 aldı.