Öncelikle çok sağlam maçtı. Ama futbolun da basitliğini gösteren bir maçtı.
Öncelikle Havutçu'nun taktiği çok yanlıştı. Direkt oynayan bir takımda top tekniği olan 3 orta saha fazladır. Ya bol pas yapıp topu dolaştıracaksınız Barcelona gibi, ya da Guti'yi baştan oynatmayıp Bobo - Almeida forveti ile başlayacaksınız ki direkt futbolunuzun bir meyvesi olsun.
Bobo o fuleli koşular yapan eski yıllarından çok uzakta. Belli ki bu sözleşme meseleri onu yormuş. %20'leri ile bile oynamıyor. Bobo'nun şu haliyle onu Kasımpaşa'da bile oynatmam açıkçası.
Fernandes çok klastı. Zevk aldım onu izlerken. Fernandes ile oynayan Necip'in de neler yapabileceğini gördük. Necip'in en güzel özelliği çabuk öğrenebilmesi. Fernandes'ten topu saklamayı, basit rakip hücum baskısından kurtulabilmeyi öğrenmiş. Bugün Necip'te büyük potansiyel gördüm ben.
Quaresma her zamanki halinden bir artısı ile oynadı. İstediğinde ne kadar güzel paslar atabildiğini gösterdi. Özellikle Ekrem'i kaçırdığı bir pozisyonu hatırlıyorum, düşüncesi süperdi.
Guti çok kötü. Beşiktaş'ı silmiş resmen kafasından. Açıkçası Tayfur'un onun öfkesinden korktuğunu düşündüm. Çünkü futbolu az bilen biri bile bugünkü maçı izlese onu 55. dakikada oyundan alırdı.
Avcı takımını çok iyi hazırlamış bir kere. Nasıl atak yapacağını biliyor. Topu kanatlara yerleştirdi ve nitekim kanatlardan önemli ataklar yaptılar. Ataklarının %90'ini kanatlardan yapıp golü de göbekten bulmaları da ayrı bir ironiydi.
Defansları çok amatör bu takımın. Can Arat çok ağır bir oyuncu. Metin'in de müdaheleleri zayıf. Normalde Tekdemir stoper oynardı ama onu da zamanında Denizli'nin Toraman'ı ön liberoda oynattığı gibi oynatmaya başlamış. Düşünceleri güzeldi ama takımın kalitesi belli. Hasegiç yerine Rüştü olsaydı Belediye kalesinde, maç 6-2 falan bitebilirdi.
Maçla ilgili mesajlarım:
Guti İstanbul'u terket!
Ömer Üründül lütfen yorumculuk yapma!
Beşiktaş, Fernandes'in bonservisini al!
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi