Birde ligden düşürseydiniz.
Birde ligden düşürseydiniz.
Yerinde cezalar.Umarım bu zihniyetteki tüm taraftarlar bu olaylardan ders çıkarıp,kulüplerinin zarar görmemesi adına kendilerini frenlemeyi başarabilirler ve bir daha bu tarz görüntüler görmeyiz.
So what?
Saike
Bundan sonraki bu tip diğer tüm olaylarda böyle ceza vereceklerse ceza iyidir.Bakalım bundan sonra standartı oturtabilecekler mi?
Cezalar fazla abartılmış...Aynı cesareti TFF ilk maçta neden göstermedi? ayrıca BJK maça çıkabilirdi diye düşünüyorum...Çünkü kaldıkları yerde Bursa taraftarı bile yoktu...
ağır bir ceza ayrıca cezalandırılan da yanlış.
Şu olsaydı, Bu olsaydı, bu böyle olsaydı.. Geçiniz efendim. Ordakiler bursa taraftarımıydıı?Evet. Maçın oynanmasına izin vermedilermi?vermediler. Daha neyin hesabını yapıyorsunuzki.
Kararlar baştan sona kadar saçma ve yanlış. Bu cezalar günü kurtarmak için ve yahut ceza vermiş olmak için verilmiş cezalar. Cezalar Bursaspor'a değil olayı çıkaran taraftarlar, il güvenlik kurulu vb. kurumlara verilmeliydi.
Bugünkü ceza küme düşürme olsa bile seneye olası bir Beşiktaş maçında kavganın çıkması önlenemeyecekti. Fakat olayın asıl sorumluları ceza aldığında bu olayların azalacağı bilinen bir gerçek. Sonuçta suçluların çoğu hüküm giyecek. Kimi tutuklanacak cezaevine girecek kimi refah seviyesi düşük ülkemizde kefaret ile kurtulacak. Fakat sonra olay çıkarma potansiyeli olanlar yaptırımlar uygulanırsa bu olayları gerçekleştiren sayısında ciddi azalmalar görülecektir.
O gün oradakiler Bursaspor taraftarı olabilir. Ama yarın olacak benzer bir olayda oradakiler ev sahibi takım taraftarı olmayabilir. Bugün alınan karar günü kurtarmak adına alınan bir karar. Gelecekte olacak olaylarda da sorgusuz sualsiz hükmen mağlubiyet mi verilecek? Diyelim ki Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonluk için yarışıyor seneye. Beşiktaş'ın da Fenerbahçe maçı var İnönü'de son haftalara yakın. Galatasaraylılar giydiler Beşiktaş formalarını, gittiler İnönü'ye. Başladılar kaşımaya oradaki taraftarları. Olaylar çıktı, oynanamadı maç. Hükmen mağlubiyet mi verilecek Beşiktaş'a? Varsayımlar saçma gelebilir. Ama federasyonun karar alırken ortaya çıkabilecek tüm durumları düşünerek, doğabilecek sonuçları hesaplayarak almalıydı kararlarını.
Ayrıca maçın oynanamamasında doğrudan Bursaspor taraftarının ve kulübünün bir etkisi yok. İl idarecileri Beşiktaş'ın otelden çıkmasını sağlayamamasının faturasını neden Bursaspor ödüyor?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
İsterlerse 2500 maç seyircisiz ceza versinler hiç önemli değil, olayı yapan 500 kişi ama cezayı çeken 20bin kişi hiçbir zaman adalet yok, ailesini alıp maça gidemeyen seyirci yanıyor; ama bu olayları yapanlar hep dışarıda dolaşıyor. İngiltere'de neler oluyor neler; ama daha hiç seyircisiz maç görmedim; hiç bir maçda da saha kenarında polisde görmedim.
Bu seyircisiz maç olayında, kombine kart sahipleri neden davacı olmaz hala anlamıyorum. Olan var da sonuç mu alamıyorlar yoksa?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Yerinde cezalar olmuş.
İnönü'deki maçta bizde ceza aldık, bunu unutuyorsun galiba. Orada sizde polisle çatıştınız, bu kadar şiddetli olmasa da, ona karşı bir ceza verilmedi. Ondan bahsediyoruz.
Ayrıca Vali'miz de Emniyet Müdürü'müz de burada geçiciler, devlet nereye atama yaparsa orada görevlerini yapıyorlar, sanki 20 sene burada kalacakmış gibi Vali'nin böyle bir kararı hiç kimseye sormadan alması gariptir, evet iyi niyetli olabilir ama biraz daha temkinli olmalıydı. Biraz daha önlem almalıydı.
İnönü'deki ilk maçta polisle ve bizimle çatışanlar Beşiktaş'lı mıydı? Daha önce İnönü'de bir genci öldürenler Beşiktaş'lı mıydı? Evet, o zaman Beşiktaş'a bundan daha ağır bir ceza verilmeliydi. Burada karşı tarafa yapılmış bir darp vs. yok, polisle yaşanan bir asayiş olayı var. Buna sporda şiddetten ceza vermek doğru değildir. Cezalar şahıslara verilmeli, tuttuğu takıma vs. ceza vermek yanlıştır. Hukukta suç ve ceza bireyseldir. Sen orada suçu işleyen 1.000 kişiyse 1.000'ini 10.000'se 10.000'ini yakalamak zorundasın, ya da en azından tespit etmek zorundasın, sen görevini yapama vs. ondan sonra olaylara müdahale yetkisi olmayan bir kulüp ceza alsın. İş mi bu şimdi ?
Hadi her şeye rağmen hükmen mağlubiyeti anlarız, ona da tamam deriz ama diğerleri resmen bakın ceza verdik, ne süper yasa yaptık tavrı, bunun benzeri bir olayda bundan daha altta bir ceza gelirse ne olacak ? Kaç saat çatıştıklarına, kaç yaralı olduğuna mı baktık denecek ?
Last edited by Bursaspor : 12.Mayıs.2011 at 20:55
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Bu olayları kime yüklememize bekliyordun? Emniyetemi yükliyelim iyi önlem alamadılar diye. Doğru diyosun Taraftar hır çıkarabilir Emniyet buna önlem alması lazım. Maç iptal kararına gelirsekde. Hadi diyelim Besiktaş otobüsü stada dogru yola çıktı. Hiç bir Besiktaşlı yokken önlem alınamayan Bursa taraftarı sence Beşiktaş otobüsünü görünce o anki durumu aklına getirebiliyormusun? Bence hiç gerek yok. Onun için masa başından oturup Maçın oynanması gerek, yok böyle şöyle diye yorumlar atmaya gerek yok.
İnönüdeki maçta biz polisle felan çatışmadık. Polis iki grubu ayırmaya çalıştı. Ha o arada polisle ufak atışmaya giren olabilir ama buda o anki ortamdan dolay olan birşey.
Abi her lafın iyi hoşda Biraz daha önlem almalıydı ne demek ya. Taraftar şehri savaş alanına çevirecek polis önlem alamayınca suç onlarınmı yani? Bu konuda Emniyete suç atanları anlamış degilim.
Valla abi oturup saatlerde şurda konuşsakda ne senin düşüncelerin degişir, Ne de benim. Onun için bence biraz suç atarken dönüp bi kendimize bakalım biz ne yaptık. Bursadaki olayları izlerken Doğu tarafında küçücük çocukların beyinlerini yıkayıp çıkıp polise taş atanlardan farkınız yoktu bence.
Bence bu olayların suçlusu emniyet ve valiliktir genel olarak.Bütün yükü emniyete yükleyin demiyor kimse , Bursaspor taraftarı çok doğru bir şey yaptı diyen de yok .Biz sadece emniyet'in yetersiz önlemlerini söylüyoruz.Beşiktaş otobüsünün olduğu kısmı 5 metrelik korteje alamıyorsa emniyet tamamen yetersizdir.Evet , ayrı bir bakış açısından bakarsak maç iptali doğru karardır.Diyelim ki Bursa taraftarı gördü BJK otobüsünü , polis onu korumayacak mıdır ? Dediğim gibi 5 metrelik korteje alsan , taraftarda öyle bir güç olmalı ki zarar vermek için ortalama büyüklükte(kaldırım taşı ) bir taşı yaklaşık 4 metreden yukarıdaki otobüse atabilmeli .Yani maç oynanmalı demiyorum.O anki ruhsal durumla maç oynansa idi , seyircisize çevrilmesi gerekiyordu.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Hükmen mağLubiyet ve 1 maç seyircisiz ceza en ideaLiydi. Bu kadar ağır ceza verip, diğer takımLarı ve bu oLayLarı yaratan kişiLeri kışkırtma artisLiğini bu oLayLarı çıkaran ve yakaLanan kişiLere çok uzun süreLi hapis cezaLarı vererek yapsaLardı daha da kışkırtıcı ve caydırıcı oLurLardı. Bu kararı vererek yıLLar sonra da oLsa oLası bir Beşiktaş-Bursa barışınıda tamamen ortadan kaLdırmış oLduLar.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bursaspor'a ceza yağmaya devam ediyor. Disiplin Kurulu'nun verdiği 1 maçlık cezayla birlikte Bursaspor'un cezası 9 maça çıktı.
12 Mayıs 2011 Perşembe - 21:45
Sporx.com
Bursa'a bir maç daha ceza geldi. Futbol Fedrasyonu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu kararlarla Bursaspor bundan sonra sahasında oynayacağı 6 karşılaşmayı tarafsız sahada, seyircisiz olarak oynayacak.
Olayların çıktığı gün müsabaka oynanmamasına rağmen stada alınan taraftarların polisle çatışması, polisin biber gazı sıkmak zorunda kalması ve Beşiktaş'ın soyunma odasına saldırılması neticesinde Bursaspor'a bir maç daha ceza verildi.
Futbol federasyonu 5, disiplin kurulu 1 maç ceza verirken, Bursaspor'un 3 deplasman maçına da seyircisi alınmayacak. Böylelikle Bursaspor'un cezası 9'a çıkmış oldu.
You can call me a hero.
I'm no hero. I'm a legend.
Heroes last a lifetime. Legends last forever.
Düşürün ya küme düşürün....
Bu saatten sonra artık iki kulüp taraftarları da bir daha gelemez deplasmana, hiç kimse riske atmak istemez hiçbir şeyi.
Yahu dışarıda 10.000 kişi var, 1.000 tane polis mi engelleyecek orada olayları, istenseydi hiçbir olay olmadan bu maç geçilirdi. Neden istenmediği incelenmeli.
Sırada başka hangi kurum kaldı, toplamda 13-14 maç olmalı bu ceza, şubeyi kapatalım daha iyi valla, bu ne be.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Bu yüz kızartıcı olaylar için gayet uygun cezalar.İster Bursaspor olsun ister Beşiktaş.Bu saçma sapan şeylere son vermek için cezalar en ağır şekilde verilmeli.
Suçu şahıslar işler ve cezaları şahısların çekmesi gerekir. Kulüplerin bu sebeplerle ceza alması çok saçmadır.
Emniyet'in sorumluları yakalamaması yüzünden bu kadar ceza almamız doğru mu ?
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Cezalarda Emniyetin ve Vali bey'in hataları da göz önünde bulundurularak indirim yapılacağını düşünüyorum.. Zira salt haliyle ağır bi ceza olmuş kanımca.. 6 maç seyircisiz yerine 2 maç seyircisiz, 1 sezon deplasman yasağı ideal..
Yerinde cezalar gelmiş daha ağırları da verilmeli bence ki bir daha böyle bir olay yaşanmasın.
Ama bana göre en büyük suçlu Emniyetindir.
Maçtan önce Polis sayısının 10 katı kadar falan özel güvenlik olacağı söyleniyordu o zaman demiştim filim kopar diye öyle de oldu.
Bu maça özel güvenliği versen ne olur vermesen ne olur. Oraya yığacaksın 10bin polisi bak böyle şeyler oluyor mu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
coşkun un bu yazısında medyanın göremediklerinden tek bir şey ek******. o da budur.
http://www.facebook.com/video/video....52370&comments
video kısaca iptal haberinin stadda duyurulmasından sonra turnikelerden dışarıya alınırken joplanan taraftarları göstermektedir. zaten taraftarların çıkışlara yönlendirilmesinden kısa bir süre önce başlatıldığı anlaşılmakta. yuh sesleri yükseldikten sonra son 15 saniyelik kısmı birkaç kez izleyiniz. bu terörist yaftası yiyen holiganlığın yanında asıl taraftara neler oluyor? ve bunun karşılığında emniyete ve o polislere ne yapılıyor? sorgulamak iyidir.
Çok doğru.
Ülkemizde dengesiz bir polis topluluğu var. Gerçekten suçu olan adamlara hiç bişey olmuyor. Adam gibi stada maçını izlemeye gidene, yada bir mitingte adam gibi durana jop geliyo. Yerler öyle polisi. Burda iki takım taraftarıda suçludur bana göre.
Bursaspor'un aldığı cezada biraz ağır olmuş ama bir yerde bitmeli artık bu olaylar.
Ne demek polis yapar mi? Polisin gorevi o zaten. Sokakta birisi polise ates edince polis kacacak mi zarar vermeyim diye? Cembere alirsin, bayiltici gaz sikarsin hepsini tikarsin iceriye. Bunu yapacak polis gucun yoksa seyircinin gelmesine niye izin veriyorsun bastan? Ilk mactaki cezalardan sonra da soylemistim, simdi de soyluyorum. Saha disinda, polisin aciziyetinden dolayi cikan olaylarda kulube ceza vermek cok sacma. O kisilerin Bursaspor'lu oldugu ne malum? Belki taskinlik yapip Bursa'ya zarar vermek icin o kiliga giren bolucu orgut sempatizani onlar? Nereden bileceksin? Biletini alip stada girmis insanlar mi?