Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
28. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

20 71.43%
  • Ankaragücü kazanır

4 14.29%
  • Berabere biter

4 14.29%
1 ile 30 arası toplam 244 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Ankaragücü [33. Hafta]

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Yok yahu A.Günü niye korucakmışım. Ben gördüğümü söylüyorum. Sende nerelere çekiyorsun.

1. penaltıda adam topu almak için elini mi uzatmasını bekliyordunuz. Ayağını uzatıyor defans oyuncusu topun hareketini bozmak için. Bozuyorda, top doğal olarak uzaklaşıyor.Alexe mudahalesi birebir yok bile. Top Alexten uzaklaşınca Alex oyuncuya çarpınca yere düşüyor. Düştüğünde top zaten çoktan açılmıştı. Net penaltı ile alakası yok. ALex zaten toğu ayağından açıyor açarkende rakip oyuncu topu vuruyor. Top uzaklaşıyor Alexin o topu bir daha alma imkanı yok.
    Alex istediği yere ayağını sokabilir. Alex dokunmuyor, rakip dokunuyor Alex'e.

Eğer Alex'in bacağına dizini dokuyorsan ve ayağı ile kesip indiriyorsan penaltıdır. Alex kendini bırakmış, oraya koşmuş vs laf olur bunlar. Darbe varsa bırakır, devam etmez hakkıdır, istediği gibi bırakır kendini yere. İnandırıcı düşmek zorunda da değil, hatta darbeyi alıp yere bırakabilir kendini. Darbe varsa penaltıdır ve darbe de var.

Rakip topa dokunmuyor, müdahale sırasında top 1 metre açık zaten. Önce rakip müdahale ediyor, Alex değil. Tekrarını izlemeni öneririm Coşkun.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ankaragücü maça çok iyi başladı. Fenerbahçe şampiyonluğa giden bir takımdan çok uzaktı ama penaltı anına kadar.

Benim görüşüme göre kilidi açan penaltı pozisyonu hatalı bir karardı. Pozisyona baktığımızda Alex topu sağa doğru çekerken daha darbe gelmeden ayakları çimden havalanmaya başlıyor. Kimse onun koşu stili bu demesin.

Türkiye'nin bir numarası dediğimiz bir hakemin 2 ayrı maçta şampiyonluk yarışını bu kadar etkilemesini anlayamıyorum. O gün Antep maçında Trabzonspor belki yine kazanacaktı, dün Fenerbahçe belki yine kazanacaktı ama kesin kazanacaklarını da kimse iddia edemezdi.

Mesaj Yetkileri