Derrick Alston Efes Pilsen'e güveniyor

24 Mayıs 2011 13:45 | NTVSpor.net
Türkiye’de bir dönem Efes Pilsen ve Türk Telekom’da forma giyen tecrübeli basketbolcu Derrick Alston, NTVSPOR.NET’in sorularını yanıtladı. Efes Pilsen’in Fenerbahçe Ülker karşısında ilk maçı kazanması durumunda seriyi çevirebileceğini söyleyen tecrübeli oyuncu, en beğendiği Türk oyuncunun ise Hidayet Türkoğlu olduğunu söyledi.

RÖPORTAJ: İLKER ACUN - [email protected]
twitter.com/ilkeracun

Türkiye’de bir dönem Efes Pilsen ve Türk Telekom’da forma giyen tecrübeli basketbolcu Derrick Alston, NTVSPOR.NET’in sorularını yanıtladı
Türk basketbolunun lokomotifi Efes Pilsen, 1991-92 ile 1996-97 sezonu arasındaki süreçte üst üste 5 kez Türkiye Ligi’nde şampiyonluğa ulaşırken, ABD’li basketbolcu Derrick Alston da lacivert beyazlı ekibin 1996-97 sezonunda Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaşmasında önemli rol oynadı.
1994 yılında basketbol kariyerine başlayan tecrübeli oyuncu, Barcelona, Real Madrid gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarında forma giydikten sonra 2006-07 sezonunda Türk Telekom’da forma giydi. 38 yaşında olmasına rağmen Arjantin Ligi’nde basketbol oynamaya devam eden başarılı oyuncu, NTV Spor’un sorularını yanıtladı.
Efes Pilsen’de forma giydiği dönemde takım arkadaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun en iyi Türk basketbolcu olduğunu düşündüğünü belirten Alston, Türkiye’nin 2010 Dünya Basktbol Şampiyonası’nda final oynayarak çok önemli bir aşama kaydettiğinin altını çizdi.
Türkiye Ligi’nde Efes Pilsen ve Türk Telekom takımlarının formasını giydin. Özellikle de Efes Pilsen forması ile büyük başarılara imza attın. Türkiye Ligi hakkında neler söylemek istersin?
Basketbol kariyerime Arjantin’de devam ettiğim için Türkiye Basketbol Ligi’ni çok yakından takip ettiğimi söyleyemem. Ancak Efes Pilsen ile Türk Telekom’u takip ediyorum.Efes Pilsen, yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker karşısında 1-0 geride başlasa da son maçlarında önemli bir çıkış yakaladılar. İlk maçı kazanarak bu seriyi çevirmeyi başarabilirler ise şampiyonluğun en güçlü adayı olurlar. Türk Telekom yarıtımlarında kısıntıya gittiği için beklentilerin çok altında kaldı.
Türkiye, ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda büyük bir başarının altına imza atarak Amerika Birleşik Devletleri ile final oynadı. Türk basketbolu hakkında neler düşünüyorsun?
Avrupa’da birçok ülkede forma giydim ve büyük başarılara imza attım. Türkiye Ligi de oynadığım en iyi liglerden bir tanesiydi. Ancak benim forma giydiğim dönemden bu zamana kadar geçen süreçte Türk basketbolunun bu kadar büyük bir gelişme kaydettiğini görmek çok mutlu etti beni. ABD ile oynanan final maçı da izlemek gerçekten çok keyifliydi. Basketbol adına bir ülke için harika bir süreç gerçekten.
Profesyonel kariyerine NBA’de başladın ve NBA’i yakından takip ettiğini biliyoruz. Her geçen yıl NBA’de forma giyen Türk oyuncuların sayısı artıyor. ABD’de oynayan Türk oyuncular için neler söylemek istersin?
Evet, NBA’de Philadelphia 76ers ve Atlanta Hawks takımlarında forma giydikten sonra Avrupa’ya geldim. Ancak senin de söylediğin gibi NBA’i hala yakından takip ediyorum. Efes Pilsen’den eski takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu, bu ligde yaptıklarıyla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bütün dünyaya kanıtladı. Eski takım arkadaşım olduğu için de favori Türk oyuncum Hido tabii ki. Mehmet Okur, Ömer Aşık, Ersan İlyasova ve Semih Erden gibi oyuncular da Türkiye’nin ne kadar güçlü bir basketbol ülkesi olduğunun açık bir kanıtı bence.
Şu anda 38 yaşındasın ve basketbol kariyerine Arjantin’de devam ediyorsun. Emekli olmayı düşünüyor musun, ya da daha ne kadar basketbol oynayabileceğini düşünüyorsun?
Aslında şu anda emekli olmaya hazır olduğumu söyleyebilirim. Ancak şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Beni kadrolarında görmek isteyen takımlar olduğu sürece oynamaya devem edeceğim ve bu oyunun keyfini çıkarmaya bakacağım.