Genç oyuncu memleketi Giresun'da ailesiyle hasret giderirken bir basın mensubu ile de kısa bir röportaj yaptı.

Sivasspor'un sezon başında Giresunspor alt yapısından transfer ettiği 17 yaşındaki genç oyuncu Murat Özdemir memleketi Giresun'da.

Muhabir : Öncelikle merhaba Murat.
Murat Özdemir : Merhaba

Muhabir : Birazcık kendinden bahsedip kariyerin hakkında bilgi verebilirmisin seni tanımayanlar için ?
Murat Özdemir : 16 Ağustos doğumlyum ve 17 yaşındayım. Giresun'da doğdum burada büyüdüm ve 12 yaşından beri Giresunspor alt yapısında forma giyiyorum. Bu sezon başlarken de As takımla birlikte kampa gittik Bolu'ya. Orada çok sayıda takım vardı ve daha önce televizyondan seyrettiğim oyuncularla birlikte kamp yapıyorduk. Yan sahada onları görüyordum, çok duygulanmıştım. Bir gün bende Süper Ligde oynayacağım diye hayal ediyordum. Bu hayalimde gerçek oldu.

Muhabir : Peki neden Sivassppor ? Bu transferin öyküsünü senden dinleyelim.
Murat Özdemir : Açıkcası benim için takım ilk aşamada farketmiyordu. Ben aslında Giresunspor'da kalmak ve uzun yıllar burada görev yapmak istiyordum fakat şartlar böyle gelişti. Bolu'daki sezon öncesi kampta klüp yöneticilerimizin yakın dost olduğu Sivasspor klübünden birkaç gözlemci bizim antrenmanlarımızı takip ederken beni beğenmişler ve yönetimle görüşmüşler haberim olmadan. Bana en son bir teklif var dendiğinde bende kabul ettim hedefimin ilk adımını atmıştım. Süper Ligdeydim.

Muhabir : Peki nasıl bir sezon geçiriyorsun ?
Murat Özdemir : Sezona başlarken açıkcası ilk 11 de forma bulacağımı pek düşünmüyordum ancak sağolsun Rıza hocam bana çok güvendi ve formayı gözü kapalı teslim etti. Ben de onun yüzünü kara çıkartmamak için elimden geleni yapıyorum. Oynadığımız mevki itibariyle fazla skora etki edemiyorum ancak 2 asist yapma fırsatım oldu.

Muhabir : Çok sayıda kart gördüğün için Ulusal basında "Kasap" lakabını aldın bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?
Murat Özdemir : Evet bunu ben de duydum fakat açıkcası pek aldırış etmiyorum bu konu beni rahatsız etmiyor. Verilen görevin en iyisini yapmak için sahada biraz kendimi fazla kaptırıyormum. Çok hırslı olduğum için de hakemler cömertce kart gösterebiliyor.

Muhabir : Son olarak Milli Takım kariyerin ile ilgili konuşalım. Çok genç yaşta daha Milli takıma seçildin. Bu konuda ne düşünüyorsun ?
Murat Özdemir : Aslında Sivasspor'a gitmem gibi bu da benim açımdan büyük bir şanstı. Sivasspor'da forma giydiğim bir maçta tribünlerde Milli takım teknik direktörünü gördüm. Sanıyorum abilerim için geldi onları izliyorlar diye zannettim, ancak daha sonra Rıza hocamında ısrarlarıyla beni izlemek adına geldiğini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Hedefim Milli takımın değişmez oyuncusu olmak.

Muhabir : Son olarak ilerideki hedefin nedir ? Hangi takıma gitmek istersin ?
Murat Özdemir : Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki ben Beşiktaş'lıyım. Her oyuncu bunu rahat rahat söylemeyez ancak ben söylüyorum. Çekinecek birşey değil bana göre. Elbette şu anda Sivasspor'Un oyuncusuyum ve bu takım için kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Transfer konusunda ise öncelikle Türkiye'de Beşiktaş'ta oynamak istiyorum, daha sonrasında da Avrupa'da bir klüpte forma giymek istiyorum.

Muhabir : Çok teşekkür ederiz Murat, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.
Murat Özdemir : Ben teşekkür ederim, iyi günler.