Bence ne bu videoda birşey var ne de o mesaj olaylarında. Futbolcular arasındaki esprilerden öte birşey değil.
Bence ne bu videoda birşey var ne de o mesaj olaylarında. Futbolcular arasındaki esprilerden öte birşey değil.
Açık konuşmak gerekirse Trabzonspor'a eskiden sempati duyardım.Bu olaylardan sonra gram sempatim kalmadı.KArdeşim herkesi şikeyle suçluyorsun senin de kazandığın maçlarda hakem hataları oldu,futbolcu hataları oldu, onları neden görmüyorsun?
8-0'lık Ankaragücü maçına hiçbir soruşturma açmayan, yaptırım yapmayan, sesini çıkarmayan bir ülkede yaşıyorsak bunada yapamazlar; ama yapmasınlar demiyorum. Yapın temiz şampiyonluğumuz hukuksal olarak kanıtlansın.
Soruşturma açılsın davalar açılsın hukuki olarak herşey yapılsın...
ve sonuçlansın
sonra ne mi olsun ?
Fenerbahçe öncelikle kulüpler birliği olmak üzere yayın havuzundan ve kulüplerin ortaklaşa hareket ettiği bütün hareketlerden kendini geri çeksin. Yeter artık Fenerbahçe'nin sırtından beslenip sürekli Fenerbahçe'ye çamur atanlara...
Last edited by GeNç KaRTaL : 31.Mayıs.2011 at 23:44
...
8-0'a filan benim yaşım yetmez o yüzden hiçbirşey diyemem.
Diğerine gelecek olursak ne gerek var abi soruşturmaya filan. Fenerbahçe 9 puan geriden gelerek şampiyonluğu almıştır. Kim ne şikesinden bahsediyor? Hem de BBM mesajından. Fenerbahçe sanki Kağan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi maçı. 6 attı yahu 6. 1 değil 2 değil. Gündem değiştirme hareketleri gerçekten ya. Sadri Şener bence şapkasını önüne koysun düşünsün devre arasında hocanın istediği şeyleri yapabildim mi de bu takım ilk yarıdaki ivmesini kaybetti diye. Geçelim bunları gerçekten. Dava düşünce Sadri Şener ne diyecek merak ediyorum. Anlık saçmalıklar koca camiayı zedeliyor işte. Trabzonsporluların çoğu ne gerek var diyorlardır eminim ki. Bu adamların üzerini lekelemeye ne hakkı var Sadri Şener'in?
Bu konuya mesaj yazmak gibi bir düşüncem yoktu, çünkü gereksiz olduğunu düşünüyordum, bu olaydan bir şey çıkmaz, geçen sene Rüştü olayı çıkmıştı, bu sene bu, seneye başka bir olay, bunun sonu yok. Kazanan haklıdır, gerisi hikaye.
Gelelim 8-0 olayına, söz konusu sezon da Galatasaray 3-0 ve 8-0'lık galibiyetler alırken, Beşiktaş 4-0 ve 6-0 kazanmıştır. 1 gol için soruşturmaya gerek yok herhalde ? Aynı sezon Karşıyaka'nın da 7 atmış olması gerekiyor, net bilgi sahibi olmadan bu tarz yazılar yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Ben 8-0 mesajını yazarken kimseyi zan altında bırakmak istememiştim, aslında belirtmek istediğim, bu tarz sonuçlar skorlar çok fazla elde edildi sadece bir örnek verdim; sonucunda hiçbiri için bir soruşturma bir işlem yapılmadı. Bunun için neden yapılıyor? Elde ettiğimiz her galibiyete, her kupaya leke atılacaksa, biz hiç sevinmeyelim.
Ek olarak, bu ülkenin bakanı neler dedi daha bir ay önce, geçen yıl Ozan İpek neler dedi kimse sesini çıkarmadı, iş Fenerbahçe'ye gelince oluyor, asıl iş Fenerbahçe'nin kupayı kazanması değil, asıl iş kaçan 70-100 milyon € gibi bir para, kaçan şampiyonlar ligi ekmeği.
Bende bu soruşturmanın gereksiz olduğunu altından birşey çıkmayacağını düşünenlerdenim fakat geçen seneki olaylara kimsenin ses çıkartmadı diye bu olayada ses çıkartılmaması gerektiğini savunmak doğru degil. Geçen sene ses çıkmadıysa burada suçlanacak kişiler Fenerbahçeli yöneticilerdir.
O mesajları alan Kağan gerçekleri açıkladı
- SPORX ÖZEL - Sadece sporun değil Türkiye'nin gündemine oturdu, mesaj skandalı…
Kritik milli maçımıza rağmen medyanın bir numaralı gündemi “mesaj skandalı”… F.Bahçe – A.Gücü karşılaşması öncesi menajer Ahmet Bulut'un asistanı Ekrem Okumuş ile Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgil arasında gerçekleşen ve gündeme adeta bomba gibi düşen mesaj…
Olayla ilgili A.Gücü başkanı Ahmet Gökçek konuştu… A.Gücü teknik direktörü Mesut Bakkal konuştu… Menajer Ahmet Bulut, asistanı Ekrem Okumuş, futbolcu Emre Belözoğlu ve milletvekili Kemalettin Göktaş… Kısa herkes konuştu ama olayın bir numaralı kahramanı Kağan söylemezgiller bugüne kadar hep sessiz kaldı.
İşte o Kağan Söylemezgiller sonunda konuşmak için Sporx'i tercih etti…
Ve yapacağı açıklamaların daha sağlıklı olması açısından kendi imzasını taşıyan mektubunu sporx'e göndererek bu konudaki sessizliğini bozdu.
İşte Kağan Söylemezgiller'in olaylara açıklık getiren o mektubu…
"Geçen süreçte konulara cevap vermememin tek nedeni ülkemi temsil etmiş olduğum A2 Milli Takımına bir zarar gelmemesi ve Avrupa Şampiyonası yolunda kritik bir maçı olan A Milli Futbol takımımızın önemli bir oyuncusunun da söz konusu polemiklere alet edilmesini istemediğimdendir. Yaşanan süreçte bu yaratılan suni gündeme şimdi cevap vermek istedim.
Bu konuyla anılmam beni, ailemi ve üzerimde hakkı olanları üzdüğü için bir açıklama yapmak istiyorum. Üzerimde hakkı olanlar arasında ailem, Sayın Başkanım Ahmet Gökçek, menajerim Ahmet Bulut ve yardımcısı Ekrem Okumuş başta gelmektedir.
Bu insanlar benim için futbol hayatımda çok önemli.
Başkanım Ahmet Gökçek bu konuda takipçi olduğu onun ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor ve tabi ki bunların hepsine açıklık getirmek istiyor.
Ben Başkanımla bu konuyu açık açık konuştum, çünkü saklayacak hiçbir şeyim yok ve bu konuda hiçbir yanlış ve yasak yapmadığıma inanıyorum.
Başkanım bizleri uyardıktan sonra kendisiyle oturup konuştuk ve her şeyi gösterdim. Bunların şaka olduğunu ve Ekrem Okumuş'un ne kadar benimle ilgilendiğini anlattım.
Ama burada yazdığım gibi bu konuda hiçbir kötü niyet yok.
Ben zaten Ekrem Okumuş'un benimle şaka yaptığını biliyordum yazdıklarının hiçbiri zaten olamazdı. Bu olaylar yaşanılanların dışında farklı bir boyutta olsaydı zaten benim vereceğim tepki de farklı olurdu.
Bir futbolcunun başka bir futbolcuyu kulübüne transfer ettirmesi zaten mantık dışı.
İnsanlar böyle bir şeye nasıl inanıyorlar anlamıyorum.
Fenerbahçe'nin Başkanı var ve en önemlisi bir teknik direktörü var. Böyle şeylere onlar karar verir yani Emre abi ile olacak şeyler değil bunlar.
Benim Emre abimle zaten böyle bir konuda hiçbir diyaloğum olmadı.
Maçtan maça ancak birkaç kerede tesadüfen görüşmüşüzdür.
Yani Ekrem Okumuş'un söylediklerinin şaka olduğunun farkındaydım.
Menajerim Ahmet Bulut ile zaten bu konuları hiç konuşmadık ama inşallah A2 Milli Takım kampından sonra oturup konuşuruz.
Zaten benim Ankaragücü ile hayallerim var, ligde ilk beş arasına girmek ve Ankaragücü ile Avrupa'da oynamak gibi. Bu muhteşem taraftarın ve camiamızın bunları hak ettiğini düşünüyorum.
Ve tabi ki A Milli Takımına yükselmek istiyorum. Bana destek olan herkesin mutlu olmasını istiyorum. Bundan sonra inşallah önümüzdeki sezonda güzel olaylarla hatırlanırım. Bunun için elimden geleni yapacağım. Bu konu beni ve ailemi çok üzdü ve öğrendiğim çok şey oldu. Bahsi geçen konu şaka bile olsa Türkiye'de spor camiasının bir parçası olmakla beraber her konuda göz önünde olduğumu genç yaşıma rağmen öğreniyorum.
Bu konuda adı geçen herkesten özür diliyorum bir hatam olmasa da.
Sayın Başkanım Ahmet Gökçek'e bana her konuda destek verdiği için teşekkür ederim.
Kağan Söylemezgiller"
![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Böylece bu olaya da o veya bu şekilde nokta konmuş oldu. Önümüzde Milli Takımımız'ın hayati maçlarından biri var millet nelerle uğraşıyor. Araştırılmasını soruşturulmasını istemek en doğal hakları olabilir ama şu maçın geçmesini bekleyin bari.
Serdar Ali Çelikler'den muhteşem bir öneri;
Emre-Ekrem Okumuş-Ahmet Bulut-Ahmet Gökçek-Milletvekili Kemalettin Göktaş-Ankaragücü Menajeri Ender Yurtgüven-Mesut Bakkal-Trabzonspor-TFF-FIFA falan derken mesaj olayının asıl kahramanı Kağan, Sporx'e konuştu ve 'OLAY ŞAKA' dedi.
Ben de diyorum ki olayı bu noktalara getiren Kağan bu durumdan öylece sıyrılacak mı? Ahmet Gökçek' ne olacak? Kısacası Eee! N'olacak şimdi???
Bence: Soruşturma sürmeli; Emre kendisinin de istediği gibi sülalesine varana kadar araştrılmalı. Somut suç unsuru varsa ceza neyse o verilmeli. Ama ortaya somut bir şey çıkmazsa Ahmet Gökçek de Emre'ye ne ceza verilecekse o cezaya çarptırılmalı...
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Çamur at izi kalsın mı olacak şimdi.Soruşturma sonuna kadar sürmeli ve o Ahmet Gökçek denen adama her ne ceza verilmesi gerekiyorsa verilmeli.Geçen seneki Melih Gökçek-Ariel Broggi olayından sonra bunun sonuna kadar üstüne gitmeliyiz.
Arkadaşlar, böylesi daha güzel, daha keyifli... Şampiyonluğumuzun ne kadar üzdüğü, ne kadar zor geldiği meydana çıktıkça ben keyiften dört köşe oluyorum. Bir kelime tartışmaya girmek bile yersiz... Keyfini sürün ŞAMPİYON TAKIMIN ŞAMPİYON TARAFTARI!
Eğer bu olaydan bir şey çıkmazsa Emre dava açmalı![]()
Çamur at izi kalsın anlayışını bitirelim artık Fenerbahçe mutlaka bu olayın peşini bırakmamalı koskoca kulübün adını lekeleyip marka değerini düşürmenin bedeli cezasız kalmamalı UYAN ARTIK YÖNETİM !
Last edited by GeNç KaRTaL : 01.Haziran.2011 at 22:54
...
Ortada bi haksızlık varsa bunu sizin adınıza biz mi savunacaktık. Dediğim gibi bu soruşturmanın altından birşey çıkmayacağına inanıyorum ve keşke yapılmasaydı diyorum ama buraya girip geçen senede oldu böyle şeyler biz birşey yapmadık demeside kendi yaptıkları hatanın bizim tarafımızdanda yapılmasını beklemekten başka birşey degil.
Ortalığı gereksiz yere karıştırmaktan kaçınmak mı hata?
Sezon 2000-2001
Ligin son haftasına girildiğinde Galatasaray Ali Sami Yen'de Trabzonspor'u konuk ediyor. Fenerbahçe deplasmanda Samsunspor ile oynuyor. Fenerbahçe 73 Galatasaray 70 puandadır. Fenerbahçe yenilse bile Galatasaray'a galibiyet yetmemektedir. Averajı yakalaması için ya Fenerbahçe fark yemelidir ya da 4 farkı yakalamalıdır.
Fenerbahçe deplasmanda ilk yarıyı 0-0 bitirir. Galatasaray ise 3-0'ı Trabzonspor'a karşı çoktan yakalamıştır. 2. yarı başlar başlamaz 4'ü de atar. Fenerbahçe 2. yarı 3-1 kazanarak şampiyon olur.
Kimse Trabzon nasıl hemen 4 yedi diye konuşmaz Fenerbahçe Samsun'u devre arası bağladı ve şampiyon oldu diye konuşulmaya başlandı. Yani Fenerbahçe'nin böyle kötü bir talihi vardır. Ne olursa olsun kesin altında birşey aranır. Buraya kadar katılıyorum.
Tabi bu görüşün oluşmasında mevcut Fenerbahçe yönetiminin payıda çok fazladır.
2 Haziran 2011 17:56 | NTV Spor ve Ajanslar
Bordo mavililer, Fenerbahçe-Ankaragücü maçıyla ilgili FIFA'ya başvuru yaptı. Trabzonspor'un şikayet dilekçesinde Fenerbahçe'nin Emenike transferi de yer aldı.
![]()
Trabzonspor Kulübü, Fenebahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e mesaj gönderilmesini FIFA'ya şikayet etti.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün, Fenerbahçe ile Ankaragücü kulüplerini karşı karşıya getiren mesaj olayıyla ilgili olarak FIFA'ya şikayet dilekçesi gönderdiği belirtilerek, ''Başkanımız Sadri Şener imzasıyla Başkan Sepp Blatter'e hitaben gönderilen dilekçede, söz konusu olayın Türk futbolu açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi'' denildi.
Dilekçede FIFA lisanslı menajer Ahmet Bulut'un sahibi olduğu Foot&Ball isimli şirkete mensup iki farklı takımın formasını giyen oyuncularla şirket ortağını buluşturan söz konusu olayın içeriğine dikkat çekildiği de kaydedilerek, aynı firmada Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'nın görev yaptığının da altının çizildiği belirtildi.
Söz konusu mesajın televizyon kanallarında açıkça gösterildiğinin de ifade edildiği yazıda, maçın Fenerbahçe lehine 6-0 bittiğinin de kaydedildiği vurgulandı.
EMENİKE TRANSFERİ DE ŞİKAYET EDİLDİ
Bu arada, sezon sonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Kardemir Karabüksporlu Emenike'nin de transferinin şikayet dilekçesinde yer aldığı bildirildi.
Bu oyuncuyla aynı takım formasını giyen Bülent Ataman'ın açıklamalarına vurgu yapılan dilekçede, FIFA statülerinin ilgili maddelerine atıfta bulunularak, müsabakaların üzerinde açıkça manipülasyon anlamı taşıyabilecek bu gelişmelerin değerlendirilmesi talep edildiği kaydedildi.
Olurda bu kadarı yahu.
u15'e bir adam transfer etmişler onu edin bak etik değildir belki hani küme düşürürler bizi...
Bursada Bursa ne yapmis Bursa boyleki aklinizda bi onlar kalmis.
Sahsi gorusum biz genel olarak ( Turk takimlar ) hic bi davada basarili olamayiz fifada. Bak Konyanin dustugu halebundan bise cikmaz, Turk medyasinida kiniyorum lig bitmis siz boyle bir mesajlasmadan daha once haberiniz olmadimi ?
Yahu Serhat Ulueren'in programından çıkan olay bu kadar ciddiye alınır mı? Bu kadar konuşmanız bile bence gereksiz. Neden mi ?
Çok iyi hatırlıyorum çünkü o sıralar bu programı sürekli izliyordum. Milli takımın başında Ersun Yanal vardı. Serhat Ulueren 3-5 hafta her program ERsun'a yüklendi videolar,futbolcu röportajları falan gitsin diye yapmadığını bırakmadı. Hatta Terim'i canlı yayına bağladı takımın başına siz geliyormuşsunuz diye konuştu. Sonuçta Ersun gitti Terim geldi. Ancak Serhat 1-2 hafta sonra başladı Terim'i eleştirmeye . Milli takıma çağırılan oyuncular vs.. çeşitli konularda verdi veriştirdi. Kısacası bu programın tek amacı reyting 1 hafta 1 ay ne kadar konuşulsa konuşulsun ve reytini artsın ki programın ortasında reklam yapsınlar. Olay budur.
Bir Dost
Hellbells
Aynen sadece popülizm içerikli bir program. Rtük'ün yayından kaldırması gerekir telegolü