1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Kaleci kurtardıkça hakem penaltı verdi

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Default Kaleci kurtardıkça hakem penaltı verdi

[YOUTUBE="erdYfgregHs"]erdYfgregHs[/YOUTUBE]

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

İlginç gerçekten. Ama 3 penaltıda doğru gibi.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Sanırım gol atması için yaptılar 3.'yü de tutsa yine penaltı verse kaleci hakemi öldürürdü bu sefer yazık olmuş açıkcası...

kalecinin yerinde olmak istemem

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

3.penaltının sebebi neydi anlamadım

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Son penaltıda kaleci çizgi den erken çıkıyor. Bu yüzden sanırım tekrarlatıyor yada ben öyle anladım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

3ü de yanlış Yardımcı tam dayaklık, kaleci çizginin önüne çıkınca kaldırmıyor bayrağı çizginin önüne çıkıp kurtarınca kaldırıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    3ü de yanlış Yardımcı tam dayaklık, kaleci çizginin önüne çıkınca kaldırmıyor bayrağı çizginin önüne çıkıp kurtarınca kaldırıyor.
    kural şöyle;öne çıkıp ta gol olursa gol,öne çıkıp ta gol olmazsa yani kurtarırsa ihlal o yüzden tekrar gerektirir o yüzden haklı olsa bile;

neyseki kaleci ben değilmişim yardımcıyı..

şu kuralı da kaldırsınlar bence; yardımcı kuralı uygulamış olsa bile 2 penaltı kurtarma güme gidiyor+ilk 2 pen. kaçıranın "first penalty" olması ve 3. yü başka birinin kullanması da var,ben olsam dediğim gibi 3,yü bırakır,hakeme saldırır kırmızı kart görürdüm ama amerika yedek kalecisi bill hamid tabi profesyonel olduğundan öyle yapmamış.

bide bu konu daha önce açılmıştı galiba ona ne oldu bilmiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İlk penaltı cinayet. Bizim ligde ilk aklıma gelen Bir Semih'în birde Lugano'nun bunun on katı seviyesinde alaşağı edilişi vardı ve devam verilmişti...

İkincisinde ise ne olduğunu çözemedim ben. Kalecilerin çoğu her zaman bir kaç cm ileri doğru çıkarlar. Santim santim ölçülecekse o zaman çok katı kurallar olmalı her ligde. İşgüzarca bir karar olmuş. Yok kafa vuran oyuncuya darbe var diye penaltı verdiyse o dahada vahim olmuş...

3. penaltıda ise bence yine kaleci bir kaç cm dışa doğru çıkıyor ama ben olsam devam ettirirdim refleks sonuçta. Ama ilk 2 penaltı olmasa 3.de olmayacağı için 3. yü tartışmaya gerek bile yok çünkü öncekiler saçma... Hakem gol için besbelli uğraşmış. Ha eğer ben hakem olsamda böyle attırmak için uğraşsam, atamayan takıma ceza olarak (ki doğru olanda ilk penaltıda dahil olmak üzere hepsine devam kararı vermekti) bir daha attırmazdım. Sonuçta 3 kere penaltı vermişsin ve 2 tanesini atamamış.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    İlk penaltı cinayet. Bizim ligde ilk aklıma gelen Bir Semih'în birde Lugano'nun bunun on katı seviyesinde alaşağı edilişi vardı ve devam verilmişti...

İkincisinde ise ne olduğunu çözemedim ben. Kalecilerin çoğu her zaman bir kaç cm ileri doğru çıkarlar. Santim santim ölçülecekse o zaman çok katı kurallar olmalı her ligde. İşgüzarca bir karar olmuş. Yok kafa vuran oyuncuya darbe var diye penaltı verdiyse o dahada vahim olmuş...

3. penaltıda ise bence yine kaleci bir kaç cm dışa doğru çıkıyor ama ben olsam devam ettirirdim refleks sonuçta. Ama ilk 2 penaltı olmasa 3.de olmayacağı için 3. yü tartışmaya gerek bile yok çünkü öncekiler saçma... Hakem gol için besbelli uğraşmış. Ha eğer ben hakem olsamda böyle attırmak için uğraşsam, atamayan takıma ceza olarak (ki doğru olanda ilk penaltıda dahil olmak üzere hepsine devam kararı vermekti) bir daha attırmazdım. Sonuçta 3 kere penaltı vermişsin ve 2 tanesini atamamış.
    Kaleciler penaltı atışlarında, kullanacak kişi topa dokunmadığı sürece çizgiyi terkedemezler. 1 cm bile ileri çıksa hakem istediği takdirde tekrarlatır abicim. Sonuncuda da gol olduğu için tekrarlatmıyor, normal yani ama penaltı konusun da bişey diyemiyorum, ligimizde sürekli olan pozisyonlardan biri

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Evet kural olarak öyle ama dünyanın çoğu liginde kaleciler refleks olarak birazcık ileri doğru hamle yaparlar. Üst düzey organizasyonlarda bile hep dikkat ederim hakem o kadar tölerans tanır. Kuralda santim santime öyle yazsa bile hakeme bağlıdır. Bana göre işgüzarlık.

Kaldıki ilk penaltıdaki müdahaleye verilen karar olmasa bu santim muhabbetide olmayacağı için baştan verilen karar yanlış...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

3 kez tekrar edilmesi doğru karar, kaleci çizgiyi bozmuş. Kural bu sonuçta hakemi kimse suçlayamaz.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu kural çoğu sefer uygulanmıyor.Mesela İBB ile kupa finalinde Simao son penaltıyı kullanırken Hasagic resmen içine girmişti.Penaltı kaçsa ben sanmıyorum hakemin tekrarlatacağını.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hakem haklı beyler.

Mesaj Yetkileri