- 

09.Haziran.2011, 18:38

Fatih Terim'den Bomba Gibi Açıklamalar

Galatasaray'ın başına büyük bir iddia ile geçen Faith Terim yeni dönem ile ilgili bomba açıklamalar yaptı.

“Florya yol geçen hanına dönmüş. Kaybedecek 1  saatim bile yok. Toparlamak zaman alacak. Bu yüzden çalışma odama yatak  koydum. Altyapı kötü yönetilmiş. Otorite eksik. Hepsi rayına girecek”

Spor  yazarı Gökmen Özdenak, Galatasaray'ın efsane hocası Fatih Terim'e   Florya Metin Oktay Tesisleri’nde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Fatih  Terim kendisine tesislerde 2 odalı bir çalışma alanı yapmış. Yatağında  yanına getirmiş.Odaya girdiğimde zaten ilk dikkatimi yatağı çekti.  Kendisine "Yatağını da Florya'ya atmışın" dedim. Gülmeye başladı.  Arkasından şunları söyledi: "Göki işimiz çok zor. Burada otorite filan  kalmamış. Geldiğimde Florya yol geçen hanı gibiydi. Burayı toparlamak  biraz zaman alacak. 24 saat kalmalıyım. Hızlı hareket etmeliyiz. Bir  saat kaybedecek lüksümüz yok." Bu arada Terim’in Florya’ya randevu  sistemini getireceğini öğrendim. Yani artık elini kolunu sallayan  tesislere girip futbolcularla kafasına göre görüşemeyecek.

Sadece benim ağaçlarım büyümüş

Florya'ya  uzun zamandan sonra ilk geldiğinde sadece kendisinin diktiği ağaçların  büyüdüğünü ve geliştiğini gören Terimince bir imada bulunmadan da  edemedi. Tecrübeli hoca "Bu ağaçları zor günlerde bize oksijen kaynağı  olsun diye diktik. İyi ki dikmişim" diyerek işlerinin ne kadar zor  olduğunu dile getiriyordu. Sohbette alt yapıya da değinen tecrübeli  hoca, konuyla ilgili ilginç ifadeler kullandı. Terim, "Alt yapıya önem  veriyorum. Bizim dönemizde alt yapı mükemmel bir haldeydi. Şu anki  durumuna baktığımızda buranın kötü yönetildiğini ve otoritenin yok  olduğunu gördüm. Bizim dönemimizde psikologlar, çocukların sosyal ve  ruhsal gelişmelerinde özgüven kazanmalarında önemli faydalar  sağlamışlardı. Çocukların başına uzman ve iş bilen insanları  getirmediğiniz taktirde alt yapıya gerek kalmaz. Bu büyük uğraşın  karşılığını almak gerekiyor" diyerek alt yapının önemine dikkat çekti.

Gidecek ve kalacakları belirliyor

Çalışmalarıyla  da ilgili bilgiler veren Terim takım içinde revizyona gideceğini belli  etti. Fatih hoca, "Şu an da yeni transferler ve gidecek oyuncuları  tespit etmek için yoğunlaştık. Ancak alt yapıyla da ilgili  düşüncelerimiz var. Hangi oyuncu A Takım’da oynayacak kapasitede... İşte  bunları araştırıyoruz” dedi. Bu sohbet bittiğin de Terim'i geçmişten  çok farklı gördüm. Bir düşünürün bu sözleri aklıma geldi. "Akıllı adam  kendi aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını  kullanır." Ekibinin üzerindeki etkisi ve arkadaşlarının Terim'in  gözlerine bakarak gösterdikleri saygı dikkatimden kaçmadı. Liderliğinden  hiçbir şey kaybetmemişti.

TÜRK FUTBOLUNUN DEVRİME İHTİYACI VAR

Fatih  hoca ilginiç bir tespitte bulundu. Gerçekten Terim’in söyledikleri  düşündürücüydü. Fatih hoca ilginç bir tespitte bulunarak “Almanya’da üç  milyon Türk var. Yetiştirilen Türk oyuncu sayısına bakın oldukça fazla  görünüyor. Bir de 75 milyonluk Türkiye’de transfer döneminde yaşanan  Türk oyuncu sıkıntısına bakın. Türk futbolunun genel bir devrime  ihtiyacı var” dedi.

haber365.com

Mesaj Yetkileri
				Mesaj Yetkileri