1-eğer bu dediğin gerçekleşirse ben oyunu almam zira oyunun en sevdiğim tarafı transfer yapmaktır.hatta bana kalsa tersini diyeceğim: biz transfer yapalım maça asistanlar çıksın.
2-fm 2006 da da falan oluyordu kariyeri silip yeni oyuna geçtiğinde ne göresin daha şimdiden eski başarıların gözüküyor(önceki kariyerin başarıları silinmemiş)
benim önerilerim:
1-transfer yapalım ama maçlara dediğim gibi asistan çıksın (eğer istersek yani tatile gitmeden)
2-maç sonrası yorulan oyuncular otomatik izinli olsun.her maçtan sonra özellikle de hem as hem yedek takım +u 18 maçlarının oyuncularına 1-2-3 gün 1 hafta izin vermekten canım çıkıyor bi de o yüzden şişkin kadroları sevmiyorum.az oyuncu az uğraşı.
3-oyunda sadece menajer değil koç,gk koç,fitness koç hatta oyuncu olalım.
4-sarışın bi oyuncunun saç rengi belirgin olsun.fm 2010 da hiç anlamıyorum.
5-oyuncular fm 2006da gazoz kapağıydı,fm 2010 da gelişmiş ama hala çok iyi değiller.
6-başkan profilleri de gözüksün,fm 2010 da yok.
7-ha bire aynı basın toplantıları olmasın.başka sorular gelsin.sorulara cevap verdiğimizde şöyle olmasın mesela "rakip iyidir"- "rakibi övdü" "kötüdür"- "profesyonelliğe sığmaz" "bişey demicem"-"basınla konuşmadı" (bkz.özellikle fm 2006)
8-taraftarlar olay çıkarsın sahaya yabancı madde atsınlar,taraftarlar şarkı söylesin "cimbom bom" "trabzonum oley" vs.
9-kontratın bitmesine 3 ay kala falan sözleşme yenilenmesin, martta takımlar koç almasınlar
sezon başlarında alsınlar,başarısız olan hemen kovulsun,ligden düşüyor takım mesela hala güvensiz diyor hatta menajerlerden durumdan memnunum diyen de var.
10-oyun oyundan attığında nedenini yazsın.
11-editörden yeni lig kurulabilsin hatta yeni ülke kurulabilsin.şu anda mecburen olanlarda değişiklik yapıyoruz.
12-genç oyuncu alırken bize sorulsun yada olanları free gönderme durumu verilsin.
13-yabancı durumu 5 sene olsun ve değiştirilebilsin.6+2+2, 6+2 sınırsız vs.
14-editörde orjinal 5 yedek bu 7 yedek olsun(eğer kural koymazsanız normali 5 yedek,3ü değişir bu 7 yedek 3 ü değişir olmalı)bunu şundan diyorum: yedek takım yaptım ama ayrıca kurallarını belirlemedim 5 yedek yaptı.+12 yedek 12 side değişir gibi bir seçenek yok.seçeneklerde 11 yedek 12 yedek hepsi değişir seçeneği de olmalı.(özellikle kendi oluşturduğumuz turnuvalarda lazım olabilir bende olsaydı yapacaktım mesela)
15-oyuncu konuşmasında daha fazla seçenek lazım.mesela deplasmanda oynarken "taraftar için oynayın" yerine "taraftarın bağırmasından etkilenmeyin" daha uygun olur. zira deplasmandasın.
16-seyircisiz maç,cezalı maç falan olmalı.mesela "taraftar olay çıkardı bu hafta kendi sahamızdaki maçı seyircisiz (yada tarafsız sahada) oynayacağız"
17-saçma işler olmamalı,mesela 1,5 milyonu bizde reddedip 500 k ya başka kulübe imza atmamalı,gençler yüksek para ve anahtar oyuncu istememeli(zira anahtar demeden gelmiyorlar deyip aldıktan sonra genç h.p dersem de mutsuz oluyorlar)
18- walter di salvo,bisciotti gibi adamları parasını verip alabilmeliyim.hep reddediyorlar.
19-antreman sistemi değişebilmeli.mesela benim görüşüm "kaleci antremanı" "defans antremanı"
o.saha,forvet kanatlar falan oysa oyunda top kontrol falan var.
20-2 deki as takım için olmasa bile en azından genç oyuncuların antremanlarıyla ilgilenmemeliyim
dediğim gibi ha bire dinlendirmeden canım çıkıyor.
21-oyunda mesela "çevirmen" olsun.yabancılar için.
22-maç sırasında bağırma olsun mesela "naapıyorsunuz" maç öncesi "çıkın kafanıza göre oynayın" maç sonrası basın toplantısında goller sorulsun "vay be ne goldü be"vs.
yada biraz daha abartırsak
"sonraki maçlara bakıcaz"
"hakemi de yendik"
"federasyon istifa"
vs.vs.
şimdilik bu kadar yeter herhalde.![]()