Gelecekse de saçmalamasın, ruhla oynasın biraz. Ya da Wade'e bıraksın, daha yaratıcı en azından.
Gelecekse de saçmalamasın, ruhla oynasın biraz. Ya da Wade'e bıraksın, daha yaratıcı en azından.
Şampiyonluk çok yakın.. Kaptan buradan bırakmaz artık yüzüğünü..
Ankara için konuşuyorum, bu nba.com da store bölümündeki tişörtlere ulaşmanın bir yolu var mı? Oradaki bir Nowitzki tişörtü gerçekten çok hoşuma gitti, ve Amerika'dan kargo işlerine filan girmek istemiyorum pek.. Böyle NBA Store tipi bir yer var mı Ankara'da?
Güvenebileceğin bi arkadaşın varsa yardım iste bence.. İstanbuldan alıp yollasın sana..
bi de şöle bişi buldum
http://urun.gittigidiyor.com/NBA-ADI...QQidZZ38719202
Ya hazır muhabbeti dönmüşken Hawks ürünü bulabileceğim bir yer var mı acaba? Varsa yarın gideyim alayım İstanbul'dayken. Bursa'da Lakers ve Boston ürünleri gördüm sadece.
LeBron'dan 1 doları bozmasını söyledim ama bana sadece 3 çeyreği olduğunu söyledi. (İnternette gördüm.)![]()
Birşey soracağım.3 maç Dallas'ta oynamak Dallas'ın daha avantajına gelmiyor mu? Neden böyle bir uygulama yapıldı?
Final serileri böyle.
Sanki saha avantajı Dallas'ta oldu.Dallas kendi sahasındaki tüm maçları alsa iş bitecekti.
Nowitzki için değil Jason Kidd'in kazanması için Dallas'ı destekliyorum.Ayrıca LeBron triple-double için değilde maçı kazanmak için oynasaydı sabahki maçta Miami işi bitirirdi ama LeBron maç nasıl olsa bitti bari triple-double yapayım hem kazanmış oluruz hemde şov yapmış olurum diye düşündü heralde...
I'm back...
4 maç miami'de 3 maç dallas'da. işin başında olay böyle başlıyor kağıt üstünde.
Artık siz hesaplayın hangisinin daha avantajlı olduğunu.
Final öncesi bütün serilerde saha dağılımı: 2-2-1-1-1 şeklinde.
Sadece final: 2-3-2.
Dolayısıyla ev sahibi avantajına sahip takım ilk 2 maçı içeride oynadıktan sonra 3 deplasman ve ardından gerek olursa yeniden 2 maç kendi evinde oynuyor.
Peki finallerde niye böyle?
Çünkü finali doğu şampiyonu ile batı şampiyonu oynuyor? Yani arada uzun mesafe var. Takımların uçak yolculuklarında yıpranmak yerine sadece finale odaklanmaları için...
Dallas'ın veya başka birisinin 3 maç üst üste evinde oynamasına gelince... Asla avantaj olduğuna inanmıyorum. Çünkü bu düzeyde, kendi evinde bile olsa 3 maç üst üste kazanmak çok zor. Kaldı ki rakibin diğer konferansın şampiyonu. Saha avantajı onda olduğuna göre normal sezonu senden daha çok galibiyet alarak kapatmış. Yani 3 defa üst üste yenmek oldukça zor. Bence dezavantaj. Nitekim Dallas, Miami'de bir maç kazanıp saha avantajını elde ettikten sonra kendi evinde bir maç kaybederek, deplasmanda yeniden kazanmak gibi bir mecburiyet altına girdi.
İşte bende dedim ki eğer Dallas içerde kaybetmesiydi (kaybetmeyebilirdi) 5 maçın 3'ü Dallas'ın sahasında oynanmış olacaktı.Bu bakımdan bana göre biraz saçma gibi geldi.
Geçen seneki Lakers-Boston serisinde 2-3-2 oynandı, ilk iki maç Lakers, sonraki 3 maç Boston, tekrar 2 maç Lakers almıştı, 4-3 Lakers kazanmıştı. Yani ev-deplasman olayı 2-2-1-1-1 yada 2-3-2 pek fark etmiyor bence, şimdi Dallas 3-2 önde ama Heat iki maç evinde oynayacak, ve şimdi evlerindeki ilk maçı kazanırlarsa, tamamiyle üstünlük Heat'e geçecek. Böyle de düşünülebilir.
sistem harika bence. kimseye hak geçmiyor. sanırım bir kaç sene öncesine kadar final haricindeki maçlar da 2 3 2 şeklindeydi.
peki niye geçen sene Boston daha fazla maç oynamadı evinde yada niye Dallas daha fazla maç oynamıyor evinde bunun bi kuralı mı var ?
eto'o bitmiş.
Var tabii. Normal sezon derecelerine göre saha avantajına sahip oluyor takımlar. Geçen yıl Lakers normal sezonu daha iyidereceyle bitirmişti; bu sebeple 7 maçlık serinin 4 tanesini evinde oynama hakkına sahipti. Bu sene Miami'nin derecesi Dallas'tan daha iyi...
Nowitzki, Wade ve LeBron'a çok kızdı!
12 Haziran 2011 13:12 | NTV Spor ve Ajanslar
Dallas'ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki, kendisinin taklidini yapan Dwyane Wade ve LeBron James'e çok kızdı. Alman yıldız, iki oyuncunun hareketini çocukça ve cahilce bulduğunu söyledi.
![]()
NBA'de final serisinde Miami Heat'e karşı oynadıkları 4. maçta 39 derece ateşi olmasına rağmen oynayan Dallas Mavericks'in yıldız basketbolcusu Dirk Nowitzki, taklidini yapan rakip oyuncular Dwyane Wade ve LeBron James'e öfkelendi.
Mavericks'in Heat'i 112-103 yendiği ve seride 3-2 öne geçtiği maçtan önce çekilen görüntülerde, Wade'in Nowitzki'yi taklit ederek öksürdüğü ve Nowitzki'nin 4. maçta yaptığı gibi ağzını tişörtüyle kapattığı, bunun ardından Wade ve James'in güldükleri görülüyordu.
Televizyon görüntülerinin yayımlanmasının ardından açıklama yapan Nowitzki, "bu hareketi çocukça ve cahilce" bulduğunu söyledi.
Alman Nowitzki, "13 yıldır NBA'de oynuyorum ve hiçbir zaman birisinin hastalığı ya da sakatlığını taklit etmedim. Bu olay beni daha fazla motive etmez. Zaten NBA finalindeyiz. Bu safhada ek motivasyona ihtiyacın varsa, bu sende sorun olduğunu gösterir. Hayalimizi gerçekleştirmeye bir galibiyet kaldı" dedi.
Nowitzki, 39 derece ateşle çıktığı ve sık sık öksürdüğü 4. maçta 29 sayı atarak takımının 86-83 galip gelmesinde büyük rol oynamıştı.
WADE'DEN YALANLAMA
Dwyane Wade ise yaptığı açıklamada, Alman basketbolcuyla dalga geçmediğini belirterek, "Ben gerçekten öksürdüm ve yakınımızda kamera bulunduğundan ve siz gazetecilerin bunu abartacağınızı bildiğimizden espri yaptık. Siz de abarttınız" diye konuştu.
LeBron James de yaptığı açıklamada, "Siz gazeteciler böyle bir olaydan beslenmek isteyebilirsiniz, ben istemiyorum" dedi.
Dallas Mavericks, yarın sabaha karşı Miami'de oynanacak serinin 6. maçını kazanması halinde seriyi 4-2 kazanarak şampiyon olacak.
Hiç boşuna yalanlamasınlar.
http://www.youtube.com/watch?v=V7sNgIaXEhw
Ben de onu diyecektim, ağız birliği etmiş insanları kandırmaya çalışıyorlar. Dünyanın parasını alıyorlar, şampiyon olacağız diye bir araya geldiler, 1 Alman'ı yıkamıyorlar. Çekememezlik buna deniyor.
Bu final serisini Dallas kazanırsa tam filmlik olur ve eminim Cuban birine yaptırtır bu filmi![]()
Bu gece saat 03:00'da Dallas şampiyonluk için sahaya çıkacak.
Bu akşam ki maç ve olursa 7.maç kimin sahasında olacak ?
Miami .
İşte bu iyi oldu bu akşamki ve Miami'nin şampiyonluk maçını izleyeceğim o zaman.