Originally Posted by
yaman76hakanFB
Maç önü yazdıklarım:
Seri başlamadan önce çok rahat bir şampiyonluk bekliyordum. Halen de rahat olabilir. Ama bunun maç öncesi bu kadar dile getirilmesi açıkçası beni ürkütmüştü. Korktuğum başıma geldi. Olmasın dediğim oldu.
Maça dönecek olursak... 48 saniye kala mola alıyoruz. 24 saniyeyi eritmek adına anlamsız anlamsız yan paslar yapıyoruz ve süre biterken Ukiç cehennemin dibinden bir üçlük gönderiyor. Böyle bir SKANDAL olabilir mi? Sadece 1 sayı öndesin, süreyi eritme hakkın yok. 2 sayı, 3 sayı önde olsan anlarım. N'olur? Hemen ve mutlaka penetre üzerinden hücum ederim, zaten yarı sahadan başlamışım hücuma. Asla 24 saniyenin dolmasını beklemem ve oyuncularıma "14 saniyede hücumu bitirin, rakip sayı bulsa bile 10 saniyelik zaman kalsın" derim. Spahjia'nın 24 saniyeyi boş boş eritme tercihi SKANDALDIR, SKANDALDIR, SKANDALDIR!
Mağlubiyetin baş sorumluları;
1)Üç periyot uyuyan taraftar...
2)Spahjia...
Spahjia'nın kabahatleri:
a) 48 saniye kala mola dönüşü yukarıda anlattığım tercih...
b)Üçüncü periyot dakikalarca rakibin alan müdafaasını çözememiş olması...
c)Sean May'ı trübüne gönderip, zaten Kaya'nın sıfır olduğu, Oğuz'un istikrarsız olduğu bir seride uzun rotasyonunu üçe indirip, rakibe karşı üstün olduğumuz bölgeden geri adım atmak... Bu sebeple dört kısayla oynamak zorunda kaldık, ribaunt üstünlüğünü kendi elimizle rakibe verdik.
Son maç Tomas'ı dışarıda tutup, Kinsey ve May'i kadroya alırsa rotasyon daha doğru olur, opsiyon sayısı artar. Sakatlıktan çıktı diye Kinsey'i az oynattı, tomas ve Ömer sakatlıktan dolayı kötü oynadılar. 2 numrada problem oldu.
Spahjia'ya ilk defa hayret ettim, bir set çizdirmedi. Gereksiz acele şut kullanırken son periyotta takım mola alıp farklı bir set denemedi. Tempoyu gereksiz arttırıp GS'ı da dahil etti, run&gun oynamanın kime ne faydası var? Kaya'yı son periyot kenarda unutmasını da pek kabul edemiyorum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı