Quote Originally Posted by Chinatown View Post
Türk oyuncuları saymasak bile Lincoln, Guiza, Tabata gibi transferler yapan ligde Trabzonspor'un yaptığı tarihinin en pahalı 2. transferini eleştirmek biraz ağır. istanbul takımları artık 5 milyon altında oyuncu almıyor neredeyse.
Eleşetirmek niye ağır olsun? Adamın henüz adı sanı duyulmamış, pek iyi istatistikleri yok, en iyi oyuncu konusunu duymamıştım, doğruysa da yine fazla ama. Polonya dan oyuncu alınıyor, tekrar söylüyorum bu fiyatlar fazla... Tabata-Guiza ya gelirsek, onlar çok daha fazla... Lincoln ise gelirken oynadığı oyunla hakediyordu o değerleri. Yalnız Beşiktaş kalkıp Tabata yı aldı diye de kendimi Trabzon bu adama çok vermiş demekten mahrum etmek zorunda değilim. Oyuncu yıldız çıkar, 10 a Avrupa ya gönderilir, helal olsun deriz Trabzon yönetimine, yıldız keşfetmişler deriz ama şu an ki haliyle 24 yaşındaki adama çok bu para.

Ayrıca Beşiktaş ın son iki sezonki aklıma gelen transferleri;
Bu sezonkilerden bildiğim kadarıyla 5 in üstünde bonservis verilen oyuncu yok. Geçen seneden de yanlış bilmiyorsam bir tek Q7 ye verildi 7 civarı birşeyler. Toplamda alınmış 20 küsür oyuncu var. Sen bağladın diye bunları yazdım yoksa bana göre kıyas yapmakta yanlış.

Quote Originally Posted by Chinatown View Post

Milli takım sayısı pek birşey ispatlamaz. Polonyada 12 maç oynaması da garip değil. yılda 6 maç bile oynasalar (ki 2012 nin ev sahibi olduklarından son zamanlarda Polonya çok fazla resmi maç yapmadı) 22 yaşında milli takıma başlamış olur. Bu da fena değil. Selçuk inan 26 yaşında 5 kere milli oldu. Ceyhun Gülselam 23 yaşında 8 kere milli oldu. Hangisi daha faydalı peki? Hatta Egemen 30 yaşında milli olmadı. Ama Beşiktaşa gitti mesela.

Bakalım. Bu bonservisi haketmesi için çok çalışması lazım. Ama daha lig başlamadan yargılamak da doğru değil.
Bu kısma katılıyorum. Her transferde olduğu gibi başarılı olursa herşey unutulur.