-
27.Haziran.2011, 15:09
Takashi Usami Bayern Münih'de
Alman devi Bayern Münih uzun süredir kadrosuna katmak istediği Gamba Osaka'nın 19 yaşındaki genç Japon oyuncusu Takashi Usami transferine son noktayı koydu.
Japon kulübü Gamba Osaka'nın resmi olarak açıkladığı transfere göre genç oyuncu 6 aylığına Bavyera ekibine kiralandı.
Sözleşmenin detaylarına göre Takashi Usami'nin satın alma opsiyonu da Alman devinde olacak ve B.Münih istediği zaman belirlenen bonservis ücreti karşılığında Usami'nin bonservisini alabilecek.
1992 doğumlu Takashi, alt yapısından yetişip 17 yaşından beri A takımında forma giydiği Gamba Osaka'yla bu sezon 11 lig, 7 de Asya Şampiyonlar Ligi maçına çıkmıştı. Bu 18 maça 3 gol 3 asist sığdıran genç yıldız adayı, 13 Temmuz'daki Kobe maçına kadar Gamba Osaka forması giyecek.
13 Temmuz'daki Kobe maçıyla J-League'deki son maçına çıkacak oyuncu 15 Temmuz'da Münih'e gidip sağlık testlerinden geçecek ve yeni ekibinin çalışmalarına katılacak.
Transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Takashi, "Böyle bir şansı bulunca bu riski almak istedim ve bu transfer teklifini kabul ettim. Takımımı sezonun ortasında bırakmak konusunda da gerçekten çok düşündüm, fakat insanın eline böyle şanslar sürekli gelmiyor. Bu benim için büyük bir adım olacak. İleride Ballon D'or'u (France Football'un dünyada yılın futbolcusuna verdiği ödül) kazanmak istiyorum. Eğer Bayern'de oynama şansı yakalar ve kendimi kanıtlarsam şansım olduğuna inanıyorum." diyerek bu transfer teklifini kabul etme sebeplerini ve kariyer hedeflerini açıkladı.
Manchester City ve İnter'in de takip ettiği Japon oyuncusu hücuma dönük bir orta saha. Kanatlarda ve forvette de görev yapabilen ismin Robben ve Ribery gibi dünya yıldızlarına alternatif olması bekleniyor.
Sporx
Mesaj Yetkileri