Barclays Premier League 2011-2012 sezonunu ligden yeni çıkmış Burnley'le 6. sırada bitirdik ve Uefa'ya katılma hakkını elde ettik. Bu başarılı sonucu elbette ki başarılı ve uyumlu oyuncularla aldık. İşte tek tek, bütün oyuncuların değerlendirmesi:
Youssef Adnane

Ne zaman görev verildiyse elinden geleni yapmaya çalıştı. Geçen seneki performansıyla kulübün favori personelleri arasına giren Adnane uzun yıllar kulübümüzde kalacak gibi gözüküyor.
Daniel Kofi Agyei

Ortalama bir performans sergiledi. Artıları da, eksileri de vardı. Kirası bittikten sonra da kulübüne geri döndü.
Atila Turan

Formaya alışan Atila, özellikle 2. yarıda süper bir performans sergiledi ve mükemmel gelişim gösterdi. Seneye bambaşka bir Atila görebiliriz; ve Atila tutunduğu formayı bırakacak gibi durmuyor. Ayrıca Atila bu etkili performansıyla Everton'un yakın takibi altına girdi, fakat satmayı kesinlikle düşünmüyoruz.

Boldizsar Bodor

Bodor ikinci yarı formayı Atila'ya kaptırdı; ama hep sempatiyle baktığım bir oyuncu olmayı başardı. Hem yaşı, hem de artan değeri nedeniyle gelecek sezon formasını bir İngiliz'e kaptıracak gibi duruyor.
Guillermo Burdisso

Sene boyunca görevini layığıyla yerine getirdi ve stoperimin değişmez oyuncusu oldu. Çok daha gelişmesini ve çok daha iyi oynamasını bekliyorum. Burdisso bizde gösterdiği performansla birçok önemli kulübün de dikkatini çekti; bu yaz bayağı bir teklif alacağız gibi duruyor.

Benoit Costil

En güvendiğim, en sevdiğim, onbirimin vazgeçilmezi oyuncu. İyi sonuçlarda da yıldızlaştı, kötü sonuçlarda da hata yapmadı. Costil şu an Avrupa'nın en iyi kalecilerinden, ve ona sahip olduğumuz için çok mutluyum. Bizdeki süper performansıyla Costil önemli Almanya kulüplerinin takibi altına girdi, fakat hiçbirinin onu satabileceğimiz 7.5m€ bonservis bedelini bize vereceklerini sanmıyorum.

Andy Delort

Delort bir türlü beklediğim patlamayı yapamayan oyunculardan. İkinci yarıyı da İngiliz sınırına takılıp Nottingham'da kiralık olarak geçirmişti. Artan değerinin de etkisiyle, bu sezon gönderilecek.
David Edgar

Dc, Dmc, Mc mevkilerinde oynayabilmesi ve İngiliz pasaportu olmasından dolayı kaliteli bir alternatif oldu fakat forma şansı bulamadığı için ayrılmak istedi. Gelecek sezon takımda olmayacak.
David Edwards

İngiliz kontenjanını doldurması için alındı ama forma şansı bulamayınca ayrılmak istedi. O da gelecek sezon bizimle olmayacak.
Kevin Gameiro

Devre arasında takıma katıldı ve iyi performans sergiledi. Gelecek sezon da takımda düşündüğüm isimlerden biri fakat OM'nin yapacağı cazip bir teklife de hayır demeyiz.

Herold Goulon

Onu tek kelimeyle tanımlayabiliriz: Kaptan. Gerek fiziksel özellikleri (195 cm 95 kilo) gerekse liderlik özellikleri ile Goulon şimdiden takımın abisi olmuş durumda.
Magaye Gueye

Gueye Premier Lig'i kaldıramadı, fakat iyi bir yedek oldu. Buna rağmen, gelecek sezon Jose Maria Callejon'un takıma katılacak olması ve eşek yüküyle maaş alması sebebiyle gelecek sezon aramızda olmayacak. Bonservis bedeli de hiç fena değil.
Jordan Henderson

Büyük umutlarla, rekor bir transfer bedeliyle (12m€) takıma katıldı ama kendisinden beklenen performansı hiçbir zaman sahaya yansıtamadı. İngiliz olması, hem mc'de hem de amr'de oynaması sebebiyle büyük ihtimalle gelecek sezon da takımda kalacak ama çok forma şansı bulacağını sanmıyorum.
Adam Hlousek

Hlousek bu sezon inanılmaz bir performans sergiledi ve inanılmaz bir profile ulaştı. Takımda, yılın en iyi oyuncusuydu ve birçok ödülde kendini gösterdi; ayrıca yılın onbirinde de sol açık mevkisini kimselere kaptırmadı. Harika bir sezon geçiren Hlousek, bu mükemmel performansıyla tüm ilgileri üzerine çekti ve bu ilgiler bu yaz başımızı hayli ağrıtacak gibi duruyor.

James Cope

Kariyerim boyunca takımda kalacak ama forma şansı bulabileceğini hiç sanmıyorum 
Tyrone Mears

Sene başında sağ bek mevkisinde ona çok güveniyordum ama performansıyla beni delirtti. Devre arasında satıldı ve özellikleri de hayli düşmüş. Kurtulduğumuz iyi oldu diyebiliriz, fena bir bonservis bedeli de getirmemişti (2.5m€).
Fabrice N'Sakala

N'Sakala'yı geçen sene aldım; gelişmesini bekliyordum fakat gelişmedi. Yine de takımımızda kalacak ve çok iyi bir joker olacak; çünkü sol kanadın her yerinde oynayabiliyor ve performansından memnunum.
Ivelin Popov

Ondan çok daha iyi bir performans bekliyordum fakat beklentilerimi boşa çıkardı, ve devre arasında İngiliz kontenjanına takılarak Werder Bremen'e kiralık olarak gitti. Orada iyi performans sergilemiş. Bu sene, onu aldığımız fiyatın (500k€) biraz daha üstüne satacağız gibi gözüküyor.
Rafa

Beklediğim performansı sergileyemedi; ve aldığımız fiyata Everton'a gönderildi. Bakalım orada bize karşı nasıl oynayacak.
*
Bir iletide en fazla 25 resim paylaşılabilmesi yüzünden diğer oyuncuları gelecek iletide değerlendireceğim.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."