İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland, Manchester United'ın tecrübeli oyuncusu John O'Shea'i kadrosuna katarak yaz dönemindeki 8. transferini yaptı.




07 Temmuz 2011 Perşembe - 22:23
Sporx.com dış haberler

Bu yaz döneminde İngiltere'de transferin hızlı takımlarından olan Sunderland, uzun süredir ilgilendiği Manchester United'ın tecrübeli savunmacısı John O'Shea'yi kadrosuna kattı.

Daha önce Manchester United'dan bir başka savunma oyuncusu West Brown'ı da kadrosuna katan Sunderland, 30 yaşındaki İrlandalı oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. 70 kez İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı forması giyen John O'Shea için Manchester United'a ödenecek bedel ise açıklanmadı.

İlk kez 1998 yılında Manchester United forması giyen John O'Shea, Sunderland'e transferiyle ilgili "Buradaki insanların, kulübün ve menajer Steve Bruce'un hedeflerini ve isteklerini duydum. Sonrasında Sunderland'e gelmem gerektiğini anladım" dedi.

Sunderland Menajeri Bruce ise harika bir transfer yaptıklarını belirti. "O'Shea 10 yılı aşkın süredir Manchester United gibi büyük bir takımın sağlam ve istikrarlı bir parçasıydı. Bu bizim ne kadar doğru bir transfer yaptığımızı gösteriyor" diyen Bruce, O'Shea'nin saha içi ve dışında çok profesyonel bir futbolcu olduğuna vurgu yaptı.

Öte yandan ilk olarak 1998 yılında üstüne geçirdiği Manchester formasıyla 255 maça çıkan O'Shea, Sunderland'in yaz dönemindeki 8. transferi oldu.