‘Başkanın tutuklanması sonrası Feneriumlardaki ciro geçen yıla oranla yüzde 100 arttı. Bu tablo beni ağlattı. Böyle bir taraftar varken biz de yönetim olarak sonuna kadar görevdeyiz’

Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durumla ilgili asbaşkanlardan Abdullah Kiğılı’yı aradım. Kiğılı’ya “Başkan tutuklandı, yönetim olarak istifa etmek, olağanüstü kongre kararı almak gibi bir düşünceniz varmı?” diye sordum. Ve çok net bir yanıt aldım: “Hayır. 10 ay daha görevimizin başındayız.”

Asbaşkan Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe tüzüğüne göre başkan istifa etmeden yeni bir başkan seçilemeyeceğini, ancak başkanın hüküm giymesi halinde seçimin söz konusu olabileceğinin altını çizdi ve devam etti: “Fenerbahçe’de yönetim kurulu ayrı, başkan ayrı seçilir. Başkan istifa ederse, istifa mektubunu gönderirse, 30 gün içinde bir başkanlık seçimi yapılır. Biz yönetim kurulu olarak istifa etmediğimiz için yeni seçilecek başkan da 10 ay boyunca (2012 Mayıs’ındaki olağan kongreye kadar) bizimle çalışır. Dolayısıyla biz bir istifa kararı almayacağız.

‘BIRAKIP KAÇMAYIZ’

Varsayalım biz de istifa kararı aldık ve olağanüstü kongre yaptık. Bu durumda da yeni seçilecek başkan ve yönetimin görev süresi 10 aydır.Mayıs ayındaki olağan genel kurulda tekrar seçim yapılır. Ancak tüm bunlar bir yana böyle bir durumda bırakıp gidiyor, görevden kaçıyor imajı vermek istemiyoruz. Biz yönetim kurulu olarak çok daha fazla çalışarak, gecemizi gündüzümüze katarak önümüzdeki

10 ayı en iyi şekilde tamamlayacağız. Bu taraftar buna layık. Haftasonu başkanın durumu ortaya çıkınca Feneriumları biraz gezeyim, çalışanlara moral vereyim istedim. Daha 1 hafta önce “İğne bile satılmıyor” dediğim Feneriumlarda inanılmaz bir satış patlaması yaşandı. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslama yaptık. Ve satışların yüzde 100 arttığını gördük. Üstelik herhangi bir ürüne özel bir talep de yok. Taraftar ‘Kulübüme destek olmalıyım’ düşüncesiyle Feneriumları doldurmuş. Bu tabloyu görünce gözlerim yaşardı. Bazı arkadaşlarla birlikte ağladık. Takımına böyle destek çıkan bir taraftarın olduğu yerde biz de bırakıp kaçmayız.”

Serdar Ali Çelikler/Habertürk