Samet Albayrak resmen Göztepe’mizde 22.07.2011 Göztepe’miz, Adana Demirspor’dan Samet Albayrak’la 4 yıllık sözleşme imzaladı. Futbol Direktörümüz Ali Gültiken gerçekleşen transferin ardından yaptığı açıklamada; “Geçen sezon devre arasında transfer etmeyi düşündüğümüz Samet’in yüksek bonservis bedeli nedeniyle transferini gerçekleştirme imkanımız olmamıştı. Bugün itibarıyla şartların arzu ettiğimiz şekilde gerçekleşmesi neticesinde, Samet’i kadromuza dahil ettik. Çok yönlü bir oyuncu olan Samet; orta alan, kanat, forvet bölgesinde görev yapabiliyor. Takımımıza şampiyonluk yolunda ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

4 yıllık sözleşme imzaladığımız Samet Albayrak, böyle büyük taraftar kitlesine sahip bir kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu belirtirken; “Öncelikle transferimin gerçekleşmesinde emeği geçen Başkanımız Sayın İmam Altınbaş ve Ali Gültiken hocama çok teşekkür ederim. Çok büyük hedefleri olan ve geçen yıl şampiyon olan bir takımda oynamak beni çok heyecanlandırıyor. Bu büyük taraftarın karşısına çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.