-
27.Temmuz.2011, 18:28
''Deneyimlerimi Fabregas'a aktarmak istiyorum''
27 Temmuz 2011 12:00 | NTV Spor
Xavi, emekli olmadan önce, Fabregas ile birlikte forma giyip; deneyimlerine genç oyuncuya aktarmak istediğini ifade eden Xavi, transferin biran önce sonuçlanması isteğini bir kez daha dile getirdi.

Barcelona'nın deneyimli oyuncusu Xavi, bir kez daha Fabregas'a çağrıda bulundu. Xavi, emekli olmadan önce, takım sisteminin devamı için Fabregas ile yan yana oynamak istediğini söyledi.
XAVI HALEFİNİ BULDU
Xavi, Barcelona'nın top kontrolüne dayalı oyun anlayışının temel direği. İspanyol yıldız, halefini de şimdiden belirlemiş durumda. Xavi'ye göre, kendisi emekli olduktan sonra, Fabregas sistemin devamını sağlamak için hayati öneme sahip bir rol üstlenecek. Alman basınına konuşan Xavi; "Artık 31 yaşıma geldim. 3 - 4 yıl daha futbol oynadıktan sonra emekli olacağım. Fabregas ise henüz 24 yaşında ben futbolu bıraktıktan sonra Barcelona'nın aynı oyun sistemini korumak için ona çok ihtiyacı olacak" diye konuştu.
Emekli olmadan önce, Fabregas ile birlikte forma giyip; deneyimlerine genç oyuncuya aktarmak istediğini ifade eden Xavi, transferin biran önce sonuçlanması isteğini bir kez daha dile getirdi.
Xavi daha önce, Fabregas'ın Barcelona'ya gelemediği için acı çektiğini söylemişti. Arsenal menajeri Arsene Wenger, bu açıklamayı saygısızlık olarak nitelendirmiş ancak Xavi; "Sadece Fabregas'ın ruh halini ortaya koymaya çalıştım. Gerçekleri söylemenin saygısızlık olduğunu bilmiyordum" demişti.
ARSENAL MATA'NIN PEŞİNDE
Udinese'den Alexis Sanchez'i transfer eden Barcelona yönetimi, transfer döneminin kapanacağı 31 ağustos tarihine kadar Fabregas'ı kadrosuna katacağı konusunda umutlu görünüyor. Zira şimdiden Fabregas'a alternatif arayan Arsenal'in, Valencialı Juan Mata'yı transfer etmeye çok yaklaştığı belirtiliyor.
Mata için 25 milyon euroyu gözden çıkaran Arsenal'in, transferin gerçekleşmesi halinde Fabregas'ı 35 milyon euroya Barcelona'ya göndermesi bekleniyor.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
Mesaj Yetkileri