Ersan İlyasova: Sezon Sonuna Kadar Anadolu Efes’te Kalmak İstiyorum

Anadolu Efes ile anlaşarak lokavt sürecince Türkiye’de forma giyecek olan Ersan İlyasova, Abdi İpekçi’de yapılan idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İyi bir kadro kuran Anadolu Efes’le İstanbul’da düzenlenecek Euroleague Final Four’u için mücadele edeceğini söyleyen Ersan İlyasova, İstanbul’da sezon sonuna kadar kalmak istediğini de açıkladı. Ki en önemli kısım da burası zaten. Sözleşme lokavt sonuna kadar imzalanmış durumda ama Ersan kalmak istiyor. O vakit geldiğinde değişik gelişmeler yaşanabilir.
Ersan İlaysova’nın açıklamaları şu şekilde:
”Yeniden Avrupa Ligi’nde oynamak çok heyecan ve gurur verici. Sözleşmem NBA’deki lokavt sona erene kadar ama FIBA kurallarda bir değişiklik yaparsa sezon sonuna kadar kalmayı düşünüyorum. Buraya gelmemin nedeni Anadolu Efes’in iyi bir kadro kurması ve Avrupa Ligi’nde bu sezon dörtlü finalin İstanbul’da yapılacak olması.
Bana bir sürü teklif geldi ama Anadolu Efes’i seçtim. Çünkü çok güzel bir kadro kurmuşlar. Kazanma potansiyeli yüksek bir takım. O yüzden geldim.
Dünya Şampiyonası’ndan sonra hedefimiz daha büyük. Beklentiler de daha yüksek. Sorumluluk almışız. Herkes bunun farkında. Grubumuza baktığımız zaman çok zor bir gruptayız. Lokavttan dolayı NBA’deki bütün oyuncuların şampiyonaya katılacağını düşünüyorum. Zor olacak ama biz de başarılı olmak istiyoruz.”