Hahahahah gerçekten pek şanslıyızUefa'ya kalsaydık keşke yav
Hahahahah gerçekten pek şanslıyızUefa'ya kalsaydık keşke yav
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
SPOR TOTO SÜPER LİG 17. HAFTA
Kötü futbol oynayıp yenildik ve liderliği de kaptırdık.
*
Birazdan: Devre arası transfer çalışmaları.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
ADANASPOR DEVRE ARASI TRANSFER ÇALIŞMALARI
GİDENLER
GÜLE GÜLE POLONYALI!
Kulübümüzün emektar santrforu Dawid Janczyk, 4.7m€ karşılığında Olympique Lyonnais'e satıldı.
ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN!
Sezon başında 3m€'ya aldığımız playmaker'ımız Douglas, yine 3m€ karşılığında Bologna'nın yolunu tuttu.
Bu transferlerden 7.7m€ gelir eden Adanaspor'un finansı coştu.
GELENLER
MOUSSA MAAZOU ADANASPOR'DA!
Janczyk'in yerine serbestten transfer ettiğimiz Nijerli yıldız, ilk maçlarında göz doldurdu.
ANDREZINHO ADANASPOR'DA!
Douglas'ın yerine serbestten aldığımız Brezilyalı oyuncudan beklentilerimiz büyük.
MURAT SÖZGELMEZ ADANASPOR'DA!
Freiburg'a giden ancak aradığını bulamayan oyuncuyu, 825k€ bonservis bedeliyle yuvaya döndürdük.
*
Önemli oyuncularımızı iyi fiyata satıp; yerlerine onlardan aşşağı olmayan bedava oyuncular getirdik. Bu bakımdan Janczyk-Douglas satışı ve Maazou-Andrezinho alışı bizim adımıza çok karlı oldu, finansımız bir anda %80'e çıktı, 4m transfer bütçemiz var(bunda devre arasında gelen ''change season expectations'' da etkili oldu) ve önceden normalin 44k€ üstünde olan maaş bütçemiz şimdi normalin 15k€ altında. Bu transferlerin finans olarak bize katkı sağladığına şüphem yok; umarım sportif olarak da katkı sağlarlar. Murat da stoper mevkiine iyi bir yedek olacaktır. Değerlendirmem böyle.
İşte bu da transfer dönemimizin özeti. Kırmızı çizgiden aşağısı devre arasındakileri göstermektedir:
![]()
Nice karlı transfer dönemlerine...
Arkadaşlar kusura bakmayın, ben bugün o heyecanla bütün sezonu bitirdim ve şimdi bütün maçları koymaya çok üşeniyorum. O yüzden bu sezonluk şu şekilde koyayım, gelecek sezonlarda hatamızı telafi ederiz
2. yarı sistem olarak 4-5-1'den 4-3-3'e dönmemle Maazou'nun önderliğinde mükemmel futbol oynadık ve rakipleri gol manyağı yaptık. Hem defans, hem de ofans olarak mükemmeldik. Kupada finaldeki rakibimiz Beşiktaş oldu; Avrupa'da Barça'ya elendik; ligde ise 33 hafta sonunda Beşiktaş'tan bir puan öndeydik ve son hafta Beşiktaş'ı ağırlıyorduk.
SPOR TOTO SÜPER LİG 34. HAFTA
Bütün maç dengede geçiyordu; beraberlik de bize yeteceği için taktiğimi ve sakinliğimi koruyordum. Fakat dakika 67'de penaltı oldu; yüreğim ağzıma geldi ancak Baptista topu auta yolladı. O dakikadan sonra, Moussa Maazou şov başladı. İnanılmaz, akılalmaz goller atan Nijerli yıldız, sezonu hat-trick'le bitirdi ve şampiyonluğu getiren isim oldu. Gerçekten nefis bir futbol oynadı ve Beşiktaş savunmasını yerle bir etti; izlerken mest oldum.
Bu ss de sezon ortasından kalma. Bir aralar o kadar iyi oynamıştık ki; ayın oyuncusu ödülünde ilk 3 sırayı da biz almıştık.
Şampiyonlar Ligi gerçekten bizim için mükmmel bir gelir kapısı oldu. Sezon başından itibaren sadece Şl'den 17m€ gelir kazandık.
*
Birazdan: Kupa finali. Rakip Beşiktaş.
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNAL
Üzerimizde gerçekten büyük bir heyecan vardı. Geçen seneki başarımızı tekrarlamak istiyor, taraftarlara övgü dolu bir sene daha kazandırmak istiyorduk. Bu duygular altında maça başladık.
Maç boyuncxa Beşiktaş'ı ezdik ancak golü bulamadık. Penaltılarda ise büyük bir soğukkanlılıkla 5'te 5 yaparak üst üste 2. kez kupaya uzandık!
*
Gerçekten rüya gibi bir sezonu geride bıraktık. Hem sportif başarı, hem de finansal yönden büyük gelişim gösterdik. Artık gelecek seneye, gelişmiş finansın da etkisiyle yönetimden süper bir bütçe bekliyorum. Bu bütçe doğrultusunda da yaşlı olan kadromu gençleştirecek, bu gençleşmenin verdiği dinamizm ve istekle yeni kupalara uzanmaya çalışacağım... Her şey Adanaspor'umuz için...