Bu saçmasapan kura sistemi devam ettikçe, bu seri başı anlamsızlığı sürdükçe, avrupa arenasına yeni çıkacak takımlar ya geçen sene Bursaspor'a olan gibi kurtların önüne kuzu olur, ya da bizim gibi ön elemelerde yıllarca boğulur.

Bize deniyorki sen Benfica'yı ele, sonra daha güçlü bir takımı daha ele, sonra gel şampiyonlar ligine. Zaten ben onları elesem gruplardan çıkmam değil çıkmamam garip olur. Şampiyonlar liginin seviyesi 100 ise oraya katılman için 120 istiyor senden. Uefanın kalıplaşmış üst düzey takımları var. Herşey onlara yaramak için, diğerlerinin önemi yok.

Arjantinde küme düşülürken son 3 yılın ortalaması alınır. Bunun nedeni River, Boca gibi büyük klüplerin düşmemesi.. Yani büyük takıma torpil. Uefada da aynı zamanzingo. Ya önceki senelerdeki avrupa puanına bak hiç ligi katma basketboldaki gibi, ya da sadece lige bak avrupa karnesine bakma. Böyle saçma iş mi olur??

Geçen sene 28 puan yüksek aldığımız Beşiktaş'ın kurasına bakıp bizimkine bakınca diyorum ki biz eşek gibi boşa uğraşmışız. Ligin hiç bir vasfı yok. İspanya liginde liderin 38 (evet tam 38) puan gerisinde kalan bir takım, şampiyonluğu averajla kaçıran bize karşı seri başı ise ben böyle kuranın içine tüküreyim.

Diyecek lafım yok, oynadığın oyundan çok şansın ön planda olduğu bir turnuvada ne oynasak boş, bir de kılıksız hakem verirler elenip gideriz.