Sayfa 127 / 483 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
3,781 ile 3,810 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Kısa süre sonra çıkacağı ile Kemal Açıkgöz'den de duyumlar var ( Sosyal sitelerde veya medyaya yapılmış bir açıklama değil kendisininki ) . Hayırlısı neyse olsun.Beklemekten stres yaptık iyice.Özledik futbolu.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Bu çıkma olayına adli tatilin engel olma durumu yok mu? Adli tatil var diye biliyoruz hepimiz,yeni mahkeme yargılamaya başlamak için bunun bitmesini beklemeyecek mi?
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bilemiyorum ancak benim anladığım önümüzdeki birkaç gün içerisinde Aziz Yıldırım başta olmak üzere yargılanacak kişiler adına önemli gelişmeler olacak gibi duruyor.Bekleyip göreceğiz yine.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Soruşturmayı yürütenler değişince kendine göre tekrar silbaştan mı sorgulayacak yoksa davayı olduğu gibi kabul edip buradan itibaren teslim mi alacak burası önemli.
    Farklı bir mahkeme ele alacaksa soruşturmanın kapsamı da değişiyordur sanırım. Tekrar, baştan sorgulama yapılır diye düşünüyorum.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Twitter'sa Uğur Karakullukçu yazmıştı. O da bilgileri Faik Işık'tan almış.
    http://twitter.com/#!/ukarakullukcu/...67888047259648

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

chemedya Ahmet Ercanlar

HSYK ile yazdığım haberin kaynağı Faik Işık. O da bu davanın asliyeye alınmasından sonra başkanın serbest bırakılacağını söylüyor.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Uğur Karakullukçu dalgaya almış bizi (: Bilgilerimizin doğruluğu kesin olmadıkça paylaşmamaya özen gösterelim arkadaşlar her duyduğumuzu da gelip yazmayalım.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Fu...hkim-61-bizden

Seçim sonraı ile ilgilide sorun var diyor burda.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Uğur Karakullukçu dalgaya almış bizi (: Bilgilerimizin doğruluğu kesin olmadıkça paylaşmamaya özen gösterelim arkadaşlar her duyduğumuzu da gelip yazmayalım.

Ben kendi yazdığım değil Umut abi'nin kaynağı olarak Uğur Karakullukçu dedim. Yoksa kendi dediğimde biri yazmış demiştim. Yanlış anlaşılma olmuş.

Hiçbişey anlamadım

Del Piero_10 Misafir

VELİ SARIBOĞA - SABAH

Şike soruşturmasında kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıkan kayıtlar herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Son ortaya çıkan kayıtlarla, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, TFF Merkez Hakem Kurulu'nun hakem atamalarına müdahale ettiği, hakemler üzerinde baskı kurduğu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu kararlarına müdahale edip yönlendirdiği tespit edildi. Dinlemelere göre Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kendisinin gözaltına alınmasından sadece bir gün önce 2 Temmuz'da saat 10:38'de gazeteci Tahir Kum ile görüşüyor. Mosturoğlu bu telefonda "Tahkim Kurulu 6-1 bizde. Disiplin Kurulu da 4-3 bizde" ifadesini kullanıyor. Bu konuşma, TFF seçimleri sonrası yapıldığı için mevcut kurul için söylendiği ortaya çıkıyor. MHK'ye atanacak üyelerin belirlenmesinde de TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'in aralarında 'haberci' olarak kullandıkları Mümtaz Karakaya ile Aziz Yıldırım'dan MHK için bir üye ismi belirlemesini istediği, diğer isimler için de olurunu aldığı tespit edildi.

'Gol olmasaydı, Aziz Bey öldürürdü bizi'

Aziz Yıldırım'ın, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ile başkanlık koordinatörü Mümtaz Karakaya aracılığıyla görüştüğü tespit edildi. Yıldırım'ın Karakaya'nın telefonu üzerinden Özgener ile görüştüğü, çok önemli konularda ise Karakaya'nın taşıdığı yazılı notlar aracılığıyla iletişim kurulduğu belirlendi. Emniyet kayıtlarında "Eski TFF Başkanlık Koordinatörü Mümtaz Karakaya'nın, 'Haberci-kurye' görevi gördüğü tespit edildi" ifadesi kullanılıyor. Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği 14 Şubat'taki maç öncesi 10 Şubat günü Aziz Yıldırım Mahmut Özgener'i arayıp hakem Fırat Aydınus'un Fenerbahçe aleyhine hareket etmemesi için uyarılmasını istiyor: "Pazartesi günkü adam için Oğuz konuşsun. Bir şey istediğimiz yok ama yani şimdi bu Beşiktaşlı. Beşiktaş filan bizi aradan çıkarmasın." Yıldırım, 27 Şubat'ta Karakaya'yı arayarak, 3-3 biten Trabzon- Kayseri maçının hakemi için, "Bunun gibi hakemi s.... ben ya Bunun a... k...ben ya. Bu hakem makemliği bıraksın yarın çok ağır beyanat veririm ha A.... k.... böyle hakem mi olur ya O....ç.... bu ya" ifadelerini kullanıyor.

"OZAN'I PFDK'YA VERİN"

Yıldırım 9 Mart saat 19:54'te Karakaya'ya Bursasporlu Ozan İpek'i şikayet ediyor: "Ozan İpek mi ne Bursalı. Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını seyrederken güldük demiş. Maçı demiş bu kadar belli etmesinler işte hakemlere falan sallamış. Bir yarın bakın onu. Pez.... verin gitsin." Karakaya: "Tamam başkanım." 16 Nisan'da Fenerbahçe'nin 1-0 galip geldiği Gaziantep maçında Levent Kızıl, Mümtaz Karakaya'yı arayarak, "Yandık a. k.. Telefonu da kapattım 5 kere aramış" der. Karakaya da, "Mahmut da kapattı abi inşallah bari yensin de h... s.. yenerse" dediği tespit edildi. Saat 21.14'te ise Kızıl, kendisini arayan Ömer isimli şahsa, "Fener'i mahvetti Hüseyin Göcek. Ödüm koptu. Gol olmasaydı Aziz Bey öldürürdü bizi" dedi. Yıldırım, 30 Nisan 2011'de Mümtaz Karakaya'ya telefonda "Benim söylemediğim adam ne başkan olur ne bilmem ne olur. Onu bilin yani. Senin İzmirli başkanın i..e tamam mı?" diyor.

ÖZGENER'E TELEFONDA KÜFÜR

Yıldırım, 15 Mart'ta MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın kulüp başkanlarını hedef alan sözleri üzerine çıldırır ve Özgener'i arar: "Şimdi Kulüpler Birliği var buna istifa çağrısı yapacağım. Özgener: Yapma başkan. Sıkıntı olur. Allah aşkına yapma Yıldırım:Lan o... ç.... sen şampiyonları, küme düşenleri tayin ediyorsun. Sen farkında değilsin ki ş...oğlu ş....siz Özgener: Öbürü istifa edecek başkanım söyledim ona, Yüksel Okçuoğlu edecek.

Özgener belgeler için 'izin' aldı

TFF eski başkanı Özgener, 3 Mart'ta Aziz Yıldırım'ı arayarak, Fenerbahçe Kulübünden 3 yıl süreyle geçici ihraç cezası verilen eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp hakkında mahkeme tarafından TFF'den istenen belgeler için onay alıyor. Özgener ayrıca Sadettin Saran ve bir Rus futbolcunun transferiyle ilgili mahkeme için de Yıldırım'a danıştıktan sonra, sözü Beşiktaş Başkanı Demirören'e getirerek, "Yüz yüze muhakkak görüşmemiz lazım. Bu Yıldırım birşeyler karıştırıyor başkanım. Hakemle canı yananı arıyor" diye dert yanıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Fazla fantezi geldi bana diyaloglar. Gerçekse durum vahim yalnız.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Gerçek olacağını düşünmüyorum, ne Fenerbahçe Başkanı bu kadar kaybeder saygısını ne de Özgener bu kadar tırsar.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

aynen diyaloglar fantezi.. aziz yildirim türkiyede telefonlarin dinledigini bilmiyormu da telefonda bu sekilde konussun bulusur biryerde oturur konusurlar telefonda böyle seylerin konusulmayacagini kendisi iyi bilir tahmin ediyorum ki.. hele hele türkiye gibi bir ülkede.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Peri masalları gibi yazmışlar

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bilgi doğru da yanlış kişi kaynak gösterilmiş aslında kaynak Chemedya - Ahmet Ercanlar aslında

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Aynen , Aygün sanıyorum adın hocam.Bilgi doğru..Birşeyler bekleniyor sanırım.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Bilgi doğru da yanlış kişi kaynak gösterilmiş aslında kaynak Chemedya - Ahmet Ercanlar aslında
    Quote Originally Posted by futureless View Post
    Aynen , Aygün sanıyorum adın hocam.Bilgi doğru..Birşeyler bekleniyor sanırım.
    Yine de yanlış kişileri kaynak göstermek doğru değil Haberimiz kadar kaynağımız da doğru olsun

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Yine de yanlış kişileri kaynak göstermek doğru değil Haberimiz kadar kaynağımız da doğru olsun
    Katılıyorum tabiki kaynak da doğru olmalı , sonuçta çok önemli meselelerden bahsediliyor burada.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Katılıyorum tabiki kaynak da doğru olmalı , sonuçta çok önemli meselelerden bahsediliyor burada.
    Kesinlikle

PCLioN Misafir

Estağfurullah, dalga geçmek değil de komiğime geldi Faikli espri şansı bulunca da ıskalamayayım dedim, eheh. Herkese selamlar...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by PCLioN View Post
    Estağfurullah, dalga geçmek değil de komiğime geldi Faikli espri şansı bulunca da ıskalamayayım dedim, eheh. Herkese selamlar...
    O tweetlerde iyi geyik yapılmış ona istinaden dalgaya aldığınızı düşünüp söylemiştim (: Sonuçta burada birçok haber paylaşılıyor.Kaynakları da doğru belirtmek gerekir Siz kendiniz mi gördünüz burada kaynak olarak gösterildiğinizi yoksa bir başkası mı söyledi size

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

'Şikede somut kanıt yok'

Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.

Toplam 14 bin belgeyi 21 günde inceleyen Etik Kurul, çalışmasını bitirdi. Yazımına başlanan 150 sayfalık mütalaa yarın TFF yönetimine teslim edilecek.

Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.

Ayrıca mütalaanın, aralarında İbrahim Akın ve Ü.Karan’ın da olduğu bazı kişilerle ilgili savcılıktan ek bilgi talebinin karşılık görmemesi nedeniyle bu bilgiler olmaksızın yazıldığı belirtiliyor

TFF yönetimine şike ve teşvik primi iddiaları konusunda “yol haritası“ hazırlayan Etik Kurul, 26 klasör içinde yer alan 14 bin belgeyle ilgili çalışmalarını dün tamamladı. Kurul, yazımına başlanan ve yaklaşık 150 sayfayı bulması beklenen mütalaasını yarın TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a elden teslim edecek. Etik Kurul’un kendisine ulaştırılan tüm iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapıp tavsiyelerde bulunduğu raporunda, iki tane can alıcı yorumu yer alıyor. Bu yorumlar mealen şöyle:

-“Öncelikle gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır. Ayrıca 25 klasör incelendiğinde çok sayıda ifadenin eksik olduğu ortaya çıkmış, savcılıktan istenen bu ek bilgiler ise gönderilmemiştir. Bu nedenle şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıtlar yeterli değildir.”

-“Ancak dellillerin yeterli olmaması şike ve teşvik ihlali olmadığı anlamına gelmemelidir. Bu nedenle gizlilik kararı kalkıp iddianame yazıldıktan sonra Etik Kurul olarak bu dosyayı yeniden açacağız“

-KOZMİK Oda’daki resmi çalışmalarına 25 Temmuz tarihinde başlayan ve 21 gün aralıksız çalışan Etik Kurul, 14 bin belgeyi sağlıklı bir biçimde inceleyip değerlendirebilmek için şöyle bir yöntem belirledi. Kurul savcılıktan gönderilen belgeleri, kulüp adı, şahıslar, oynanan müsabakalar gibi kategorilere ayırdı. Daha sonra her kurul üyesi kendisindeki dosyalarla igili değerlendirmeleri diğer üyelerle paylaştı. Bu paylaşımın ardından da üyeler kendilerindeki dosyalarla ilgili rapor hazırladı.

RAPORUN ANA HATLARI

PROF. Dr. Oğuz Atalay’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. İlyas Doğan, Doç. Dr. Burak Oder ve avukatlar Kemal Işkın ile Mertay Kugay’dan oluşan 5 kişilik Etik Kurul’un merakla beklenen tarihi raporunun ana hatları ise şöyle:

- Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul, iddianamenin açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasıyla birlikte bu dosyayı yeniden açacak. İkinci çalışmasında çok sayıda futbolcu, teknik adam, gazeteci, hakem ve temsilcinin ifadesine başvuracak olan Etik Kurul, kesin kanaatini ek bir raporla TFF yönetimine iletecek. Kurul bu dönemde ismi şu ana kadar hiç ortaya çıkmamış, gözaltına alınmamış çok sayıda kişiyi ifadeye çağıracak

- Kozmik odada Hukuk Kurulu üyeleriyle birlikte çalışan Etik Kurul’un yarın TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’a elden telim edilecek raporunda, şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Buna gerekçe olarak da “gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor. Ama “Şike ve teşvik primi” yoktur da denilmiyor.

- Raporda ayrıca, “Belgelerde adı geçen ama ifadeleri savcılıktan gelen klasörlerde yer almayan bazı kişiler ile ifadesini reddeden İbrahim Akın ve ifade yenileyen Ümit Karan için savcılıktan ek bilgi talebimiz karşılık görmemiş ve mütalaamız bu bilgiler gelmeden yazılmıştır” değerlendirmesi de yer alıyor.

Aynı dosyayla ilgili olarak Hukuk Kurulu da çalışmalarını tamamladı. Prof. İlhan Helvacı ve Avukat Ömer Bedük başta olmak üzere çok sayıda kurul üyesi, ‘Kozmik Oda’daki belgeleri inceleyip disiplin yönünden raporlarını hazırladılar. Hukuk Kurulu’nun da birçok kişiyi PFDK’ya sevk etmesi bekleniyor.

Ntvmsnbc.com
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul

Şu gizlilik nedeniyLe ifade alamamak ne demek ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bunlar bizden ifade almadan kanıt yok dediyseler bu dava boştur. iddianameyi bekleyeceğiz denmiş çok saçma. iddianame savcının bu ol(may)an delillere yorumlaması olacaktır.

zamanında Avukat Faik demişti: kozmik oda hukuk dışıdır. yargısız infazdır. savunma hakkı yoktur diye. Baransu da ona olur mu öyle şey savunma hakkı verilecek demişti. hani nerede Baransu ?

bu kozmik oda şimdi böyle söylüyorsa aklanmamız yakındır.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Şu gizlilik nedeniyLe ifade alamamak ne demek ?
    Dosyada ve soruşturmada gizlilik kararı var yani savcı dışında ve savcının özel izin verdiği (Etik Kurul) dışında kimsenin bilmemesi gereken şeyler.

Bu gizlilik sebebiyle Etik Kurul kimseyi ifadeye çağıramıyor çünkü ifadeye çağırdığında bu iddianamede yazanları soracak gelenlere ama iddianemaden bir şey paylaşması yasak, gizlilik kararı var.

Hal böyleyken gizlilik kararı varken, nasıl oluyor d basında sürekli ifadeler çıkıyor, çıkabiliyor orasını siz düşünün ve dosyada, soruşturmada gizlilik kararı varken neden yayın yasağı getirilmiyor onu da düşünün.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Karar bu hafta açıklanacak demi ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben kararın mahkeme sonrasına erteleneceğini düşünüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tff yonetımı yarın 15.30 toplanıyor. Etık kurulu raporunu yonetıme verdı. Toplantı sonunda karar acıklanacak. Kararı da tahmın edıyorum...

Haluk Yürekli.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tahmininide söyleseymiş bari

Mesaj Yetkileri