Quote Originally Posted by DisCo View Post
Geçmiş operasyonun görüntülerinde görülüyor. Uçaklar geldiği anda sağa sola kaçışıp ortadan kayboldular. Uçaklar bombaları bırakırken voleybol sahasının görüntüsü ise ilginçti.

Zaten sözde üst yetkilileri Irak'ta güzel bir yaşantı içerisinde yaşıyor. Dağda dağlıktan çıkmış resmen sosyal tesis haline gelmiş durumda. Buradan uçak kalktığı gibi anında telefon ile haberi gidiyor. Herkes ortadan kayboluyor. Bizde milyon dolarları gökten aşağı bırakıyoruz.

Yine hep duyarız. Şu kadar asker şehit edildi. Gecenin karanlığından faydalanıp kaçtılar. Takip etmezsen kaçar. Şehirlerdeki evlerini, dağlardaki gizli mağaralarını bilmezsen kaçar. Üstüne ben burdayım der gibi yerini belli edersen pusuyada düşersin.

O zaman ben şunu düşünüyorum. Ya bu işin bitmesi istenmiyor ya da bu işi bitirmek bizim kurduğumuz düz mantıklarla olmuyor.
Kesinlikle bu işten nemalananların sayısı çok fazla. İçerde dışarda, siyasi, ekonomik her açıdan çok fazla nemalananlar var. En basitinden uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları, mazot kaçakçıları; daha büyük resimde ise bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen dış güçler.

30 yıl Yunanistan'la savaşsak herhalde şimdiye 30 kez Yunanistan'ı almıştık. Artık şehit haberlerinden sonra "bölgede geniş çaplı operasyonlar başladı", "sözün bittiği yerdeyiz", "terörle mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek" gibi klasik cümleler değil icraat görmek istiyoruz.

Serkan'ın dediği gibi en temiz yol kimyasal silah. Ama kimyasal silah için de güçlü olmak lazım. Çünkü bu dünya düzeninde güçlü olan ne yaparsa yapsın haklıdır. İsrail, Amerika yasak olan misket bombalarını istedikleri zaman rahatça kullanıyor ama kimseden ses çıkmıyor. Biz kullansak ilk bu 2 devlet ortalığı ayağa kaldırır. O zaman da biz gücümüzün ne derece olduğunu görmüş oluruz.