Benim bir yakınım var, bordo bereli

Siz diyorsunuzya onlar neden gönderilmiyor diye.. Aslında gidiyorlar. Hatta şunu söyleyeyim, bizim eleman 6 ay operasyonda 6 ay evde geçiriyor. ya da 8'e 4 gibi. Fakat operasyonun nereye olduğuyla ilgili sel veriyor sır vermiyor(bize bile). Yani sizlerin düşündüğü kadar basitçe kara harekatı falan olmuyor. Geçen sene yazın izne geldiğinde pikniğe gitmiştik beraber.Aslında göreviyle ve operasyonlarla ilgili falan hiç konuşmayı sevmez fakat laf arasında biraz ağzından laf alayım derken bir soru sordum. "Türk ordusu 10-15 bin kişi ile doğuya dogru ilerleyerek kuzey Irak'a girse bu iş çözülmez mi?" dedim. Verdiği cevap son derece mantıklı geldi.Aynen aktarayım.
"Eğer biz öyle birşey yaparsak şu ana kadar verdiğimiz şehit sayısının belki 20 kat fazlasını veririz ve başarılı olamama ihtimalimiz de var. Çünkü meydan savaşı yok,ortada bir gerilla savaşı var. Biz onları arayarak bulmaya çalışırken onlar bizi pusuda bekledikleri için biz onlardan çok daha fazla kayıp veririz."
Bana mantıklı geldi bu cevap. Yani dağa operasyon yapsan adam yoluna mayın döşüyor,pusu kuruyor. Bence direk üst yöneticilerine yönelik operasyonlar yapılmalı. Bir de en önemlisi mutlaka dağ ile şehir arasındaki bağlantıyı kesmek lazım. Adam gündüz normal esnaf gibi iş yerinde,akşam karanlık olunca dağa çıkıyor. Yani aradığımız örgüt elemanları bence dağda yaşamıyor.