-
18.Ağustos.2011, 15:26
Benim beklentim top yekün Irak'a girmek değildir. Olayı bir futbol stadı gibi düşünelim. Teröristler sahanın etrafını saran tribünlerde hareketli olarak sürekli geziyor. Her koltuğun altında bir sığınakları, silah depoları var. Soyunma odasına girmişler. Sahaya girmişler. Bizim ordumuzda santranın ortasına geçmiş yıllarca burada açık hedef olarak durmuştur. Karakol sabit yerde askerin nöbet değişimi sabit yerde, malzeme taşıdığı yer sabit yerdedir. Hatta öyle bir inşaa etmişsin ki sen aşağıda kalmışsın gelin dağın tepesinden beni vurun konumuna getirmişsin. Artık bu yanlışların düzeltilmesi lazım.
Çözüm Toki tarafından yapılan rokete dayanıklı karakollar değildir. Hazırlanacak birliklerin dağlara yayılmasıdır. Kışlada yan gelip yatmaktan (üst düzeyler için) bizim 30-40 lira verdiğim pastayı % bilmem kaç indirimle almaktan vazgeçmeliler. İstihbaratı iyi bir şekilde kullanıp sen pusuya düşüreceksin. Sen vurup vurup geri kaçacaksın. Kamplarını onlara dar edeceksin. Nasıl ki onlar 15-20 kişilik gruplarla farklı farklı yerlerde geziyorsa sende gezeceksin.
Bordo berelilerde sınır ötesine anlık operasyonlar için kullanılmalıdır. Açık alanda eğitim yaparken indireceksin ve vuracaklar. Sonra geri dönecekler. Gün gelecek sadece taciz ateşi açıp dönecekler. Rahat vermeyeceksin.
Yoksa sana karıştıkça kandil var, terör var, pkk var dersen kendilerince sözde ateşkes yaptıklarında ya da ortada görünmediklerinde unutursan bu iş olmaz.
Mesaj Yetkileri