-
19.Ağustos.2011, 01:32
Burak abi,ben demokratik açılımdan dolayı hükümeti eleştirenlere bir şey demiyorum.Demokratik açılım,senin de daha önceki yazılarında değindiğin kürt halkının devlete olan bakış açısıyla ilgili yapılmış bir çalışma.İşe yaradığı noktalar oldu,işe yaramadığı noktalar oldu,hatta senin söylediğin sebeplerden dolayı işe yaramayı bırakıp,bir çuval inciri berbat ettiği yönler oldu.Ama gelip burada terör yoktu,Akp yaptığı açılım hareketiyle olmayan terörü alevlendirdi tarzında yorumlar da bana mantıklı gelmiyor.Ben Akp'nin bütün politikalarının doğru olduğunu düşünmüyorum ve 2007 senesinden beridir de hayatımda da politikadan hep uzak durmaya çalışmışımdır.Ama bu olay birçok etmene bağlıyken gelip burada 2002'den sonra şehit sayımız artmış diyip,Akp'ye sallanması da hoşuma gitmiyor.Bu olay bizim yıllardır kanayan yaramız,kaç hükümet gelmiş geçmiş bir çözüm bulamamış.He tabii bu demek değildir ki Akp hükümeti bu sorunu çözmek zorunda değildir.Ama bütün suçu Akp'ye yüklemek de çözüm değil.İnsanlar bu sorunu çözemediği için hükümeti eleştirmekte özgür ve haklılar.Ama sırf Akp'ye olan gıcıklıklarını burada dile getirmek için bu konuda eleştiri yapmalarını doğru bulmuyorum.
Mesaj Yetkileri