Quote Originally Posted by guarin14 View Post
Bir dönem bitme noktasına gelmiş ama bu durum(bknz:99-02 arası).Teröre destek veren ülkelerin zaten kimler oldugunu cümle alem biliyor zaten.2002'den sonra bu olayın coşması birilerinin rahatsız olmasından değil,birilerine fazla taviz verilmesindendir.Televizyonlara çıkıp milletvekili adı altında terör örgütünün propagandasını yapan insanlar önceki seneler konuşabiliyorlarmıydı böyle bir bakın.Verilen tavizin en belirgin örneği;Habur'dan gelen teröristlerin kahramanlar gibi şehirde karşılanması olayıydı.Düzlükde ki insan bu kadar rahat olursa dağda ki insan neler yapmaz.

Kimse şu an ki hükümetten terörü 1 haftada bitirmesini beklemiyor zaten fakat 94 yılından sonra yavaş yavaş durulan örgütün birden neden canlandıgını ve bu canlanmaya hiçbirşey yapılamadıgını merak ediyorlar ve bunu eleştiriyorlar.
2001 yılında hiç şehit vermemişiz.2001 yılında ülkemizde yaşanan ekonomik krizin bununla alakası olabilir mi acaba? Hani pkk nın arkasında bir takım destekçiler var ya.Belki bir alakası vardır ha? 2002 senesinden sonra Akp doğuda zulüm politikası mı uyguladı ki artık silah bırakan teröristler tekrardan dağlara çıkmaya başladı? Hiç bu açılardan yaklaşmıyorsunuz olaya.2002 senesinden sonra şehit sayımızın artmasında Akp'nin hiç suçu yoktur demiyorum.Onların da hataları vardır mutlaka.Özellikle yakın dönemde açılım muhabbetinden sonra baya bir müdahil oldular olayın içine olumsuz yönde.Ama mesela verdiğimiz şehitlerimizden sonra hiç genelkurmaya eleştiri getirildiğini görmüyorum.2002 senesinde terör bitmişti,Akp bunu tekrardan başlattı diyorsunuz ama bu olayın direk muhattabı genelkurmaya tek bir laf söyleyen olmuyor.Benim eleştiri getirdiğim yön burası.Bu sorunu çözebilmek için insanlarımızın bazı şeyleri net görebilmeleri lazım.Bazı şeyleri bilmek lazım.Allah bilir buradaki bazı arkadaşlarımız kürtlerin bu ülkede hiç sıkıntı yaşamadıklarını da düşünüyorlardır.Olaylara tek bir bakış açısından yaklaşmayın arkadaşlar.Bu çoğu zaman sizin zararınıza olur.